السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 12 December 2010

Opocot mak ko tut tut..(censored)

                 Melatah? mmg klaka nk mampos bila kita jmp or kwn ngan org kuat latah tahap cipan ni..jgn korang xtau org latah ni bole jd penat tau..t’cungap2 mcm nk mintak nyawa..perghh..!!tp kan aku rasa latah ni bkn penyakit dowh.latah ni cuma org asia je ada..nape org barat xde?klau ada tu maybe terkenan ngan org asia la kot lagi2 org melayu kita ni haaaaa.kajian dh tunjukkan mmg latah ni bkn penyakit..so dlm erti kata lain ni satu habbit org2 kita..bila ada keturunan yg latah,kita yg xlatah ni bole terikut2 sbb hari2 ler ngadap org2 latah ni..secara xlangsung kita pn terkinja2 terfollow tanpa rela (ohhh mak xrela you)..haha!!memula ckit setakat opocot la bagai..pastu mula la over smpi nk terbang kaki tgn ke langit..plg parah dh mula nk b’joget & b’bogel.acah je ckit trus xbole kawal sbb mind set org latah ni dh tetapkn klau kena acah mst kena wat something diluar dugaan.
                Cuba bayangkan klau dato CT yg melatah..bergetar misai dato K tu gamak nyer..yela gelakkan CT je mau xbergetar misai dia tu..sbb tu kot dato K nmpk muda..gelakkan CT je..huhu!!(ingatkn cocok botox)..opss!!sori abg misai..saya memain je..bkn carut abg misai ok..hehe!! ssh nk tlg ubah org latah ni jd normal blk..benda dh biasa wat,dh sebati dlm kepala hotak diaorg,so mmg payah la nk kikis.. cuba try hempuk ngan batang galah ke..mana tau pulih..gerenti 10 hari 10 mlm koma..(ni cadangan aper daaaa..mau kojol org latah kena hempuk camtu)
                So mmg xde sbb lain nape latah ni bole jadi..bkn penyakit sbb dh terbukti kajian kata bkn penyakit cuma habbit (tabiat)..so agak korang2 tu yg baru mengenyam nak terkinja2 jadi pak latah dan kak latah jaga2 ok..agak nk latah je ko hempas kepala kat dinding..bg peringatan supaya jgn latah lg..jgn kuat sgt,kang kena saman lak aku sbb ngajo petua yg very der khurafat kat blog aku ni..(pak ampun pak,jgn diheret saya ke muka pengadilan..t’endon kejap)..haha!!

PS: jaga makan minum & jgn ejek2 org latah ni..jaga mkn minum sbb nk jaga kecerdasan otak supaya jgn lemban sgt smpi nk ikot org melatah dia pn sama nk melatah..WTH??ejek2 lak jgn buat kang Allah bg ko balasan sbb ejek2 org.korang lak yg latah over smpi wat shuffle tgh sembahyang..penah berlaku ok..aku penah nmpk..haha!! sekian salam 1 cendawan..opss sori abg cendawan (Dr. Rozmey 40 juta tu..haha)

4 Komen Letop!!:

qiela said...

hahhaa..
ade kew tgh sembahyang melatah bole wat shuffle??
hehee..lawak arh vin...
gewlak kentut2 nie..hehehe..
:D

Alvin Shah said...

qiela: haha..over kan latah camtu..ada beb..kwn vin..cam gampang je dia latah camtu..vin tgh smyg bole gelak kaw2.. xjd nk smyg..batal dh..haha!!

qiela said...

hahaha
trok tol smpai cam ghituu skali..
x leyh blahh..vin kcau la dak uh mlatah..
nnt jangkit kat vin..hekhekhek..

Alvin Shah said...

qiela: haha..mmg suka kaco pn org yg kaki latah ni..seronok tuuu..putus usus gelak xbenti2.ngeh3!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.