السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Thursday, 30 December 2010

Meluat nyer bila..

           Horeyyy!! xlama lg dh nk masuk tahun baru kan kan kan?so, tahun 2010 pn dh nak melabuhkan skirt nyer ngan b'mcm2 kisah suka & duka lbh2 lagi bila m'sia lawan bola sepak mlm smlm.perghh safee gila kencang sepak bola bedesup masuk pintu gol mat endon tu.xpela walaupun kalah 2-1 tp kita ttp menang agregat 4-2.endon tu xsudah2 guna slogan "ganyang malaysia" kita balas blk "gasak indonesia". hambik ko endon!! ok2 aku xmo ler citer pasal bola lg sbb dh rmi benor aku dgr org dok citer pasal bola je. "bola" sndr pun xterjaga (opss..terlucah plak)..haha!!

           Entry arini adalah yg 2nd last sebelum blog Papa Gosip masuk tahun baru 2011.esok last entry tok tahun 2010 so ada something special tok entry hari esok, tguuuuu..!!arini jom kita gosip2 tok tajuk entry kali ni plak ok?well sape je xpenah rasa meluat tol x?xyah ler konon2 ko tu suci murni ala2 putera puteri lindungan ka'abah gitu yang anti benci2 ni.tlg la weyh.muntah darah seminggu aku nti.aneway, ada je benda yg bole wat perasaan meluat kt ni membuak2 kan?ikut kan hati cam nk je meraung tepekik telolong bg lepas suma dendam kesumat dlm hati ni biar smpi pecah b'derai anak tekak pn xpe asal PUAS!!

Korang mst rasa meluat kan bila..

1) Kena kelentong

           Tang ni mmg suma org akan rasa meluat yg amat bila kena tipu kaw2 nyer.klau kena tipu ngan kwn2 tu biasa la kot, tp cuba korang kena tipu ngan kapel ko sndr? perghhhh mau t'balik dunia ni ko ngamok xhengat.kapel ni kekadang xley nk caye sgt.depan kata lain blkng hamboiiii main kayu 3 plak dia.lagi2 lelaki ni mmg suka simpan "stok".bak kata org nk wat "spare part" gitu.so agak2 laki ko tetiba semcm je perangai dia jap2 xde kredit, jap2 ajak jmp bz, jap2 ngamok xtentu pasal so phm2 jela mst ada udang disebalik kuey tiaw goreng ler tuuuuu..check!!

2) Janji tak t'tunai

           Selain kena tipu, yg ni pn satu lg pantang atok nenek moyang kita klau org dh berjanji tp cam hawau xreti nk tunaikan.wahhhh memula janji mmg t'baekkkk punyer!! kata itu ini bla bla bla siap ingatkn kita lg supaya jgn lupa la bagai last2 dia yg ckp lidah terbelit.sumpah aku berbulu tol ngan org yg camni.klau bg alasan logik xpe jgk, ni ntah apa2 punya reason je dia bg.contoh la (pengalaman aku) - kita dh rancang awal2 nk hang out somewhere so kita plan ler awal2 tetapkn masa & tarikh bila 2-2 free.ok suma dh ok.esok dh nk pegi.tp mlm sblm nk pegi tu tetiba dpt msg je plak tu bkn nk kol aku ke apa, kata xyah pegi sbb bg alasan nk spend masa ngan family. hellooo!! hang out 5-6 jam je.sblm ni ko lepak ngan mmbr2 ko kat KL seminggu bole plak.xterpikir plak kat family kannnn?padahal dia sndr ckp tarikh sekian2 mmg dia free yg lain x.so dh ok tetiba bg alasan xjadi.mmg aku sumpah seranah ler jwb nyer!! arghhhhhhhhhh!!

3) Suka ngumpat

           Walaupun blog Papa Gosip ni tmpt tok kita share citer2 tp bkn dlm kategori ngumpat ok.huhu!! yg ngumpat ni aku tujukan kat org2 yg mulot longkang ni je.bajet bgs benor je nk ngumpat2 org kannnn.berbulu betol aku ngan org yg jns camni.wahhhh bajet baik sgt la ngumpat org tu nk ngumpat org ni.gigih ni buat "ketupat gendang" citer pasal itu ini kannnnn.xtau la pehal ada org perangai camni ek? mst bnyk melantak tongkeng ayam ni.beli cermin beso2, pastu ko cermin diri tu dulu sblm nk ngumpat org.klau ko tu serba serbi perfect dh tahap maksum xde cacat cela xpe jgk.ni diri sndr tunggang tebalik ada hati ngumpat org..choy!!

4) Mulot puaka

           Yg ni pn satu, selain ngumpat2 ni ada jgk org yg jns suka ckp lepas bak kata org ala2 "mulot puaka" gitu.bab nk mencantas org ni ehhhhh mmg dia la juara berganda.xboley blah la siot.meluat abes aku klau t'jmp ngan org yg lidah xreti jaga ni.ko nti tuhan bakar lidah ko biar hangus klau bkn kat alam akhirat nti tuhan tunjuk je trus balasan kat muka bumi ni baru ko tau..!!ko xskola agama ke yg nk carut2 org ni?xde sape la nk kwn ngan ko klau perangai ko serupa tapir utan tu.dok jauh2 la jgn dok ngan manusia.nyampah tau!!

5) Gedik

           Tak tau ler ni perangai semulajadi or wat2 gediks!! mengenyam kemain lg.org tua2 ckp, manusia jns camni klau tok pompuan la org pgl "kak nam" je.klau jantan ermmm xtau plak.ada ke laki gedik? ada la kot tp xseramai kaun hawa ni.maybe yg jantan jns yg gediks ni mst "jentayu" or "noq-noq".tangan, kaki, jari, mulot ehhhh suma ler main peranan.lengkap satu set jd minah gedik. bgs sgt ler tu.org dh geram sgt kat ko nti org wat dajal rogol ko br tau.xpun kerat 18 wat sup daging nak?

6) Kaki kipas

           Ni slalu jd kat skola, universiti atau kat opis kannnn?bohong la klau korang kata xpenah jmp org kaki kipas ni.bak membodek no.1.juara bertahan gitu.bila org cop kat dahi ko tu kaki bodek tau plak nk melenting.tp dh mmg ko camtu, sape soh?klau dia ada wat silap atau ada something tok kepentingan diri dia wahhhhh bedesup jmp lecturer atau jmp bos.konon wat2 muka alim suci murni la kannnn.ckp pn ayat2 skema palat gitu.org sekeliling ko menyirap je tgk.tgu masa ko jatuh or kantoi je baru org horeyyy & tepok tgn!! xde sape nk tlg ko time tu.hambik ko sebijik!! puas ati aku (opss t'emo plak aku..haha!!)

 
PS: so klau ko ada salah satu daripada 6 sifat ni tlg la ubah.xbole ubah bnyk pn xpe ckit pn jadi la ok?org nmpk effort ko nk try b'ubah.klau ko trus menerus camtu, xde sape nk kwn ngan ko.iblis pn xnk dok dkt ngan ko.jahat sgt daripada dia.adehhhh!!ok la, aku ni dh mula ler nk bebel ala2 ustaz bg tazkirah subuh gitu.haha!! xpe2 arini xnk jadi ustaz, jd penceramah bebas sudahhhh..haha!! ok la u'olz, adios sabombas.patik mintak diri dulu.bubye!!

10 Komen Letop!!:

fatin nadiera said...

Seronok :PP

Alvin Shah said...

fatin: TQ soooooooooo much!!

aqilah said...

selamatlah aqilah x de ciri2 yg vin 2lis 2...al maklumlah bdk baik...hik hik hik!!!(perasan sehh...)*tapi mmg kenyataan*(kowt le)

Alvin Shah said...

aqilah: cewahhhhh dan dan xde ciri2 camtu la kannnn..gud girl..rmi mak mertua nk masuk minang ler pasni..haha!!

aqilah said...

hahahahahahahahahahaha...aqilah ni baru je umo 15 tahun....ary ni vin x jd ustaz pulak??asl?da kene pecat jadi ustaz ke???:-)

Alvin Shah said...

aqilah: haha..pencen kejap jd ustaz arini..pasni jd ustaz blk..haha!!

qiela said...

hahaa..
janji x tertunai 2 biase berlaku kan..
pde mereka yg x pegang janji..
geram kan bilew mcm 2..haha
qiela pnah kowt vin..ade member 2 janji nak jmpew kat KL central pkol 11..
dah2 2..tggu pnyew tggu x smpai2..grrr..hampeh..geram jewp..

Alvin Shah said...

qiela: mmg geram tahap gaban pn.nk je belangkung bg penyek trus.(geram sgt ni haha)
sabo jela tau..qiela,vin nk bgtau satu benda ni,mlm ni paskol 12 mlm vin nk post satu entry yg vin rasa cukuppppppp special.qiela kena usha awal2.kol 12 mlm ni vin post entry yg t'akhir tok tahun 2010..huhu!!

qiela said...

2 la..mmg bengang kowt..
mse 2 ase nak roboh kan jewp jalan monorel kat KL central uh..punye la bengang an..haha..
erm waahhh..mcm special sgt2 jewp entry 2..
ok2..nnt qiela usha blog vin keyh..
waaa..pejam celik pejam celik da nak msok 2011 kan..hukhuk2..bubye 2010..ngeee..

Alvin Shah said...

qiela: special sbb vin tujukan entry last day tok tahun 2010 ni khas tok qiela n kwn2 yg penah usha blog vin ni..penat tau cari mcm2..cari aper nti usha la ek..haha!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.