السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Saturday, 25 December 2010

Mulot Petir!!


           Baru start nk taip ni dh mula nk menyirap tahap dewa dewi bila tgk tajok entry ni je.tu lom lg aku gosip2 pasal manusia mulut petir ni.klau aku ada t'jmp face 2 face org yg ada "bakat" mulot petir ni nak je aku picit2 nyawa dia.geram tol aku.haaaaa arini sesi luah perasaan lg.smlm dh luah perasaan pasal filem sampah,arini meh sini aku lepas geram kat org yg ada cop setepek kat dahi as mulot petir!! suma org xpenah t'lps t'jmp ngan jns manusia dasar mulot petir ni xkira la dia tu jantan atau betina.bab mencantas org hambooooiiii dia la juara b'ganda.org pompuan klau dh jns mulot petir ni aku pgl "kak nam" je.yg lelaki ada jgk tp jrg la sbb mostly lelaki sejati kurang cantas2 org ni melainkn dia tu group noq-noq atau pn jentayu. oh abanggggg..choy!! mak xkuasa you!! hanjenggggg sgt!!

           Klau dipikirkan blk ntah dari ceruk mana dia dpt "bakat" mulot petir tu pun aku pn xtau ler.ni mst mewarisi genetik mak ayah dia ler kot.mana nyer xtumpah nyer kuah klau x ke nasi?xpun skola dlm hutan belukar,cikgu yg ngajor dia plak kera2 kat hutan tu.yela ckp main lps je dh mcm kera t'sampuk setan gitu.kekadang xmemasal je dia nk cantas org,lain la klau nk pertahankn diri time kena kutok ke,kena perli ke apa ke elehhhhhhh ni setakat ckp2 biasa pn sempat lak menyelit ayat2 pedas lg menusuk2 kalbu u'olz!!nk je aku amik batu lesung sumbat dlm mulot dia.kemain lg nk cantas2 org,ko hengat ko tu dh perfect sgt ke? manusia ni slalu camtu ek?bab nk kutok2 org mmg letop gedebas gedebus mcm ler diri tu dh perfect sgt padahal dia lg ler hampeh tahap gaban.selama aku idup 23 tahun kat muka bumi ni,mmg dh bnyk kali t'jmp org mulot petir ni.mostly kita jmp kat skola la kot sbb time tu la mcm2 jns org yg kt jmp dari dak form 1 smpi ler form 5.

           Kekadang t'tanya2 gak,ko wat perangai camtu ko tau x org xsuka? xde sape nk kwn ngan ko.ada kwn pn xlama,arini ko kwn esok dh putus kwn sbb xtahan dgr ko ngumpat or dgr ko bebel ala2 mulot laser gitu.wat tambah dosa b'bakul2 je baik dok kat masjid dpt kurangkan dosa.org lg b'lumba2 nk dpt pahala ko suka-suki je nk beratkn bahu kiri aku..ceh!! ada la sorang "ehem ehem" ni (status & nama dirahsiakan..hehe) mmg dia ni sgt sgt sgt ler mulot petir. aku pnh tegur slow talk perangai dia tu tlg ubah sbb klau dia trus menerus camtu mmg xde sape bole tahan n nk kwn ngan dia.perghhh aku skali kena cantas siot!! klau terus-menerus perangai camtu lagi2 bila ko nk b'kapel lg ler xde harapan.jadi anak dara tua ler ko!!xde sape nk kot.jantan mana nk bini mulot longkang?wat malu je jadi bahan ngumpat org2 kmpg. ceraikn ko ngan talak 100 br ko tau tu pn klau ada ler..(nsb baik smpi talak 3 je).aku ckp bebaik bg nasihat as seorg kwn yg amik berat,hamboiiii ngan aku2 skali dia cantas. kesialan sungguh perangai mu wahai wanita mulot petir!!

           Sumpah mulot ko mcm kak gayah jual ikan kat pasar tepekik telolong pgl customer beli ikan buntal ko.ntah apa mak ayah dia bg mkn kat umah xtau ler.selalu nyer perangai kita ni bermula dari rumah tapi yg asas nyer dari sumber mana yg kita dpt mknn tu.aku xnk tuduh mak ayah dpt duit haram bg mknn kat anak2 dia tp klau dh perangai camtu mmg suma org pikir benda yg sama kot.duit xhalal so perangai pn cam tuttttttttt..!! anak2 ni slalu nyer follow perangai org2 dlm rumah n terbwk2 smpi ke dunia luar. maybe mak atau ayah dia pn ada jgk "bakat" mulot petir ni.so anak2 pn terikut2 sama & jadilah mulot petir junior!! bgs la tu meh sini 2-2 aku hempuk ngan btg galah kasi jalan wayar2 longgar dlm kepala korang anak branak!!

           Lain la klau ko tu org gila bole lg la dimaafkn sbb xde akal yg sempurna ni tuhan dh bg ko otak yg berakal tp xnk guna baik2.jgn ler jd cam lembu.badan beso tp otak kecik..adehhh!! agak2 nyer ler klau ko ditakdirkan kawen agak2 nyer camner la situasi mlm pertama ko ngan laki ko ek? agak-agak nyer camni kot - laki dia tanya "syg,jom kita tutttt..hehe!!" bini mulot petir jwb "ah abg ni,nak tuttttt je keje nyer,lain kali jela.org nk keje lg esok kang dh melayan abg bgn mata sembab nk g keje nti" laki jwb "alah syg ni,kita kan baru kawen,relax la.normal la kan?" bini "bnyk la abg punya normal,tu org lain,bkn esah ok?" laki "eh awk ni,sy ckp bebaik kan?" bini "elehhhh pape jela banggg,i don' care". laki "awk jgn derhaka ngan suami". bini "whatever la bangggg.." laki "awk mencabar sy sbgi lelaki kan?" bini "so what?" laki "ohhh ko cabar aku eh?" bini "so abg nk watpe?nak lempang? haaa lempang la!!" laki "aku xdayus nk lempang betina cam ko!!" bini "mls la nk layan otak abg ni!!" laki "kurang aja nyer bini,mlm ni jgk as mlm pertama kita aku ceraikan ko ngan talak 1000!!" bini " abanggggggggg!!" laki"......"!! (padan ler muka ko betina - ckp dlm hati).

PS: so xkira la ko tu gegurl or boboy tlg la jaga tutur kata ckit.xde rugi nyer la klau ko jaga tutur kata.org suka kwn ngan ko,org suka lepak ngan ko.klau ko g ceruk mana pn ko bole get along ngan org sekeliling n xde masalah yg akan timbul.klau ada apa2 jd bila ko nk mintak tlg kat org tp ko tu plak mmg fofular abes ngan mulot petir ko tu,org t'agak2 nk tlg n kena pikir 50 kali kot.klau ko baik,jaga adab n jaga tutur kata org ngan rela hati je tlg ko.so ingat la weyh,org lain pn ada hati nga perasaan.jaga la ckit.klau ko nak maki or carut org agak2 r.ko tu bkn nyer perfect sgt.suma org xperfect.so idup dlm satu masyarakat kena la jaga ckit cara ko ckp.kang ko mulot jahat sgt org mandrem ko smpi herot-berot mulot ko br ko tau.bg santau ke.br ko rasa!!ok la tu,arini aku jd USTAZ ALVIN SHAH lg.esok jd lain lak ya..salam 1 cendawan u'olz (ohhh Dr.Rozmey abg rambut cendawan kita tersyg..!!) ahaks!!

9 Komen Letop!!:

MiZz ChOcOLaTe said...

aiya..takutnyer..relax2..lps geram ar nie.. bile2 nie vin cucuk menyucuk lak ea..lau ok ar..tau kn pe??

nadia said...

hehe..,,btol3..sokong 100%.., mmg geram tol ngn makhluk2 tuhan yg ada bakat semulajadi cam nih. wat saket ati je.heihh,,tbe2 je rase geram lak,sbb ya ade ramai kawan yg mulut petir gk, tp nk wat cane.,sabar jela ngn diorang tuh.. papepon,,best entry ari ni.

Alvin Shah said...

mizz choc: arini mmg lps geram ckit..sbnr nyer entry ni vin perli seseorg..klau dia baca maybe dia tau..haha!!

Alvin Shah said...

nadia: arini vin rasa entry vin suam2 kuku sbb xde masa nk tls patot nyer arini..apa yg t'lintas kat otak trus je taip..tu yg cam ntah pape je entry arini..klau u suka,tq jela k..huhu!!esok vin wat entry tol2 ckit..huhu!!

MiZz ChOcOLaTe said...

owh yeke..msti vin teruk kne ngan die ek..aiya..manyak terok itu owang..owang camtu kne bg pngjaran bnyk..jngn smpai b'tumbuk dh ar...hahaha..lau lbey2 sngt pape pown ley jadi..

Alvin Shah said...

mizz choc: vin lak jns mls nk layan so xdela nk sama naik melenting time tu..vin cool je..mls la nk layan org gila babi camtu..huhu!!

MiZz ChOcOLaTe said...

bagus2..lau mkin dilayan mkin sakit ati..

edyfee said...

mmg kaw2 jew bagi kat orang yang mulut laser nie...haha
hurmm lau boley sumbat batu bata je mulut tu ..baru aman sikit dunia..haha
hurmm time mak dia ngandung mst byak makan muncung itik ni..hhehe

Alvin Shah said...

edy: mmg pn..mulot lahar sgt mmg patot kena perli..puas ati aku!!haha.. jgn kata batu bata,bati gunung vin nk sumbat bg muat dlm mulut dia!! yela tu kot bnyk mkn muncung itik + tongkeng ayam skali..haha!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.