السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 26 December 2010

Cantik ke anda bila..


           Salam 1 cendawan kat Dr.Romzey yg tgh menanges t'esak2 sambil tepekik telolong sbb filem xlaku serta kepada korang2 suma yg tgh t'kebil2 manja membaca entry ni skrang.sori tau smlm aku t'emo ganaz dlm entry "mulot petir" tu.hormon xstabil bln ni so ala2 t'sampuk setan la jd nyer.ok2 janji xnk emo2 dah nti muka ku cepot kedot.aku xrela you!! (padahal patuh pantang larang xley mrh2 sbb dh cocok susuk tang muka..opss,t'khurafat plak). gurau jela,nti nk mati ssh plak so cocok botox cukup - tang bibir kasi nmpk tembam ckit,tang hidung plak jgn bg nmpk kembang semangkuk bak siti sarah raisudin,siap!!

           Ok ler u'olz,arini tetiba dtg plak sawan aku nk citer pasal isu kecantikan ni.cewah mcm ler aku ni ensem sgt nk gosip letop pasal isu chantek ni kannnn.alaaa xksh la yg pntg aku nakkkkkk jgk citer pasal isu ni.suma org mst ngidam cam ibu2 ngandong tok nmpk chantek n ensem kan? aku pun nak!! jujur ni tau..huhu!! mcm2 cara kita wat tok nmpk letop gedebas gedebus kannnn!! ada yg menjadi tp ada jgk yg xbrape nk menjadi la sgt ala2 org idup segan mati xmau gitu.so kak gayah, kat temah, kak esah serta abg mat dan abg dollah sekalian, lekatkan bontot tu diam2 atas kerusi atau baring ngan posisi manja menggoda gitu tok baca pandangan aku ttg isu chantek ni ok?

Korang sure ke makin chantek bila..

1) pki braces?

           Braces pn xtau?bnyk telan semut la korang ni.ala yg lekat kat gigi tu.tp ni bkn taik gigi tp pendakap gigi.motif? apa lg klau bkn nk bg susun bior rata gigi korang yg b'sepah cam tongkang pecah tu.tp nk wat braces ni kemain mahal bole kopak duit PTPTN aku tau.sah2 ler mati kering aku kat uitm nti sbb xmkn.kesiannnn..!!time kita baby suma org ada gigi yg chantek (gigi susu), dh tua bangka ni, gigi ko abes tunggang langgang!! tu la ko kuat sgt ngumpat smpi senget benget gigi tu.mula la gelabah nk cari cara nk dpt gigi suci sesuci lebaran gitu.(tetiba lagu raya CT masuk ek?).nsb baik gigi aku ni chantek.cuma ada gigi taring ni je tumbuh atas sgt.t'cacat ckit gigi aku ni tau.sbb tu aku amik gambo posing blah kiri sbb xnk bg nmpk gigi cacat aku blah kanan ni klau2 la aku amik gambo sambil t'sengeh2..kan dh kantoi..haha!!seksa gler unta klau pki braces tu,perghhhh dia punya tarik gigi kita cam nak rak,tp dh lelama ok je.aku sure mst org yg pki braces ni bnyk taik gigi t'selit2 celah gigi..yeuwwww!! so sape yg ada bini pki braces jgn ciom selama setahun atau 2 tahun k.ciom punya ciom kang xmemasal t'lekat lak taik gigi kat bibir.tp after dh bukak chantek la gigi tu.mst makan hati kak gayah kita tgk gigi korang chantek. so pki braces itu chantek? yes..check!!

2) pki make-up?

           Ko ingat ko dok jepun nk tenyeh make-up tebal sekaki?pelik tau org yg suka pki make-up tebal2 ni.meroyan ler tu sbb tu gigih pki tebal2.ssh tau skrang ni nk beza mana 1 hantu mana 1 manusia.klau kulit ko tu dh itam berdaki jgn ler verangan nk pki kaler tone cerah2.dh mcm pelakon opera cina je.phm cik kak suma?pki tu b'pada2 la.beli brand mahal2 cam maybeline la, miyami la, M.A.C. la, elianto la bagai tp guna xreti.baik bg natural je.kan lbh molekkkkk.ala actually xksh pn klau nk pki sgt,tp ingat2 la ckit rmi yg lemah jantung skrang ni.kang ada yg mati tekejut kera sbb ingatkn nmpk hantu.kan dh membunuh tanpa niat tu.so pki tu agak2 eh klau xreti pki soh org pki kan xpun ko layan video youtube tgk cara2 nk make up ok? so pki make-up itu chantek? yes n no..check!!

3) pki wig?

           Elehhhh mst ada yg xtau wig tu aper kan?kuno sgt.dok gua eh?keji kan statement aku?wig tu rambut palsu la kak temah oiiii..!!dulu org botak je nk pki rambut palsu skrang ni jd trend plak pki rmbt palsu.yg ada rmbt pnjg b'juntai pun ehhhhhh nak jgk pki wig.bg nmpk chantek la kata nyer.mmg chantek pn klau kena gaya.betol x kak erra fazira? ko kan t'kenal suka lekat wig kat kepala kan kak?choy!! mmg ler lekat kat kepala,xkan kat dada plak? itu bulu dada palsu.mat2 industan yg dlm TV golek2 celah gunung suka la bulu tu.yeuwwww!! serabut! tlg gunting ya bulu dada tu.sorok laptop pn boleeeeee..!!haha..mmg nmpk lawa la klau gegurl pki wig.i like tp tlg gam ketat2 eh,kang aku dok jalan ngan ko tetiba terbang kena tiup angin aku lari wat2 xkenal ko ok? so pki wig itu chantek? yes..check!!

4) pki contact lens?

           Haaaaaa ni satu lg trend adeq2 baru nk up slalu guna ni.mcm2 kaler aku tgk mata ko.kejap biru,kejap ijo,kejap kelabu taik itik,kejap merah ehhhhhh mcm2 kaler lg ler.xkuasa aku nk tls suma kaler2 ni.klau ya pun gigih nk guna contact lens,agak2 ler guna kaler aper kannnn. klau ko kulit gelap hangus, jgn ler guna warna striking sgt.contoh kaler ijo muda perghhhh dh mcm t'sampuk toyol je.kulit cerah gebu xpe.kaler aper pn sesuai asalkn ko jgn pki yg org pgl "crazy contact lens" tu.ada ke patot wat corak bintang2 la,love2 la,bintik2 cam mata langau la, bentuk $ ala2 mata duitan gitu la bagai dan mcm2 lg la bentuk yg ada.so pki contact lens itu chantek? yes n no..check!!

5) pki pewarna rambut?

           Jgn kata korang je penah kaler2 rmbt ni,aku pun..hik hik hik!! tp aku xbole kaler lelama sbb aku komander uitm,kena ada rambut itam skema sentiasa then org kata aku nmpk mcm anak apek.mata dh ler sepet,kulit agak cerah so tergamak dia kata aku ni anak apek.kira aku ni apek junior la kan?choy!! cuba ko tgk mat bangla,kaler rmbt cam haram.ntah apa jns punya kaler dia tenyeh kat rmbt dia aku pn xtau.mostly rmbt mat2 bangla ni kaler light brown.dh mcm org kena lukemia je.wekkkkk!! yg ni xkira laki ke pompuan ehhhh sama naik nk kaler rmbt.gigih ni g saloon eh,byr puluh2 or ratus2 b'gantung pnjg mana rmbt korang kan? haaaaaa klau korang rasa konfiden n kena gaya mmg vogue la penampilan korang.letop gedebas gedebus kalah mat saleh. mst mkn hati dia tgk rmbt ko blonde kannnn.kak gayah pn sibuk nk tiru wat kaler biru trus!! so pki pewarna rambut tu chantek? yes n no..check!!

6) pki lipstik?

          Skrang ni laki pompuan sama naik nk dpt bibir merah tiruan gitu kannnn? gigih ni pegi watsons or guardian beli lipstik.xpun dak2 skrang ni beli lip ice sheer colour tu.tonyoh ckit kat bibir...tadaaaaa...dh merah!! mak2 kita dulu xde choice cam skrang ni,dulu bnyk kaler merah garang tu.skali tonyoh kat bibir ya rabbi, mcm bontot babun kat zoo negara tu je. pesal ek org dulu camtu? tau x xlawa? nak wat camner,maybe trend zaman tu la kot lg merah lg seksi mengancam u'olz!! so ikut la tone warna kulit korang,tp skrang ni org lbh suka pki kaler yg light2 je.nmpk natural xdela fake sgt cam merah menyala tu.geli aku wekkkkk!! so pki lipstik itu chantek? yes..check!!

7) pki minyak rambut?

          Dak2 laki mmg particular tang rmbt ni.elehhhh ko ingat org pompuan je nk jaga rambut? ktorg pn laaaaa..rambut atas bwh ktorg jaga tau..opss rambut bwh? hek hek hek..t'lps ckp plak.lucahhhhhhhhhhh!! skrang ni cam2 jenis minyak rambut ada.ada yg krim, gel, wax, clay.so depends la korang suka pki yg mana.yg pntg dh pki minyak rmbt tlg cuci ya.nti bau kepam pastu habuk bnyk melekat.kutu pn xhingin nk singgah jengok pn tau.mmg nmpk stylo n smart klau rmbt nmpk kemas n stylish abes!! xksh la ko nk wat rmbt cacak ke,messy ke,skema lurus ke asal kan ko puas ati n kena gaya udah.klau muka ko pecah rumah skalipun klau rmbt ko style, ko konpem nmpk smart dan awek2 yg jalan kepit2 tu mst lekat kat ko.jom jantan2 suma kita tenyeh minyak rmbt skrang jgk!! so pki minyak rambut tu chantek? yes..check!!

8) pki eksesori muka?

          Hek elehhhh dulu setahu aku kaum2 lembu je yg tindik kat idong except org india la eh sbb tu adat diaorg.kita yg bkn india ni pehal ko g cocok sana cocok sini, tindik sana tindik sini?? org pompuan xpela klau nk b'tindik kat cuping telinga.bg lawa bila pki subang.tp jgn la beso n berat sgt.kang gelebeh plak telinga ko landing kat bahu.situ je cukup xyah tindik tmpt2 lain dh.ni xkira jantan betina mencanak-canak b'tindik kat idong la,sepanjang telinga la,lidah la,bibir la,pusat la,kening la,puting tetek la dan di tuuuuuuuuuuuuuuuutt..!! (walaupun ni bkn part muka aku nk jgk sebut hehe!!). so eksesori muka yg meraban xde fungsi ni xyah la wat eh.kang aku bg magnet kat muka ko koyak plak kang.alang2 dh cacat tu bole la g daftar sbgi OKU ok? so pki eksesori muka ni chantek? no..check!!


PS: tu la ckit2 benda yg org slalu wat konon2 nk bg nmpk chantek la bagai.mmg ada yg bgs tok kita guna pki,tp yg lain2 tu ada yg xyah wat pn xpe.bkn nmpk chantek punnnn lg nmpk scary lg ada la.so kak gayah dan abg mat suma,agak2 la bila nk bergaya tu.jgn org lain dh xtau beza mana hantu mana manusia.biar b'sederhana asal nmpk bergaya ok? sekian saje saya sebagai wakil kecantikan mengucapkan bye2..mata sudah ngantok sbb dh kol 3.33 pagi..kroh kroh kroh..zZzZzZz..!!

19 Komen Letop!!:

edyfee said...

hahaha....post kali ni mmg up to dtae...sesuai larh./.haha
mnarik isi dia..n boley wat people thinking,,hurmm 1st pargph pon dah layan..haha
good job vin chaiyok2!

aqilah said...

mmg betol ape yg vin tulis tu...org2 ni kalw nk 6pk cantex,habis semue bnde dia cocok lah,kita ni mestilah bersyukur dgn apa yg Allah da bg kat kite...jgn lah nk ubh2...kalw ubh tu pon biarlah berpada-pada...

a m e said...

alvin , ame dah follow your blog . hoho . follow mine too . pucukandubi.blogspot.com ! huhu . btw , ame sgt agree dgn ape yg alvin post nie . nice one dear !

keep posting interesting stuffs . good luck ! ;)

Alvin Shah said...

edy: menarik eh? tau x vin tls entry tu kol brape?dh kol 3.33 pagi br siap.amik masa sejam tok tls setiap entry vin ni klau nk tau..haha!! aneway tq sbb dh baca entry arini buddy!!

Alvin Shah said...

aqilah: haha salah tu statement u.."klau nk ubah tu berpada2"..patot nyer camni,klau nk ubah tu bole TAPI yg diharuskan syarak. cukur kening,tindik cam lembu, kaler rmbt xhalal, bedah plastik,cocok botox or susuk jgn ler wat..huhu!! jd ustaz lg..haha!!

Alvin Shah said...

ame: TQ so much sbb dh follow n baca entry vin arini.aneway vin dh follow blog u.hepi sbb u suka entry arini.yeah thanks 4 ur wish too!!

aqilah said...

Ye lah ustaz alvin shah...statement aqilah salah pulak..da tu komen kat ustaz pulak tu...adoiiii...(^,^)~comey je~

Alvin Shah said...

aqilah: ustaz la sgttttttttt..haha!! wekkk!! perli la tu..nk kena sekeh ni..meh sini..ting ting ting!!

aqilah said...

hahahahahaha garang nye ustaz alvin kite ni..takot la........ssssssggggggttttt!!!!hahaha..esok ceramah tau,*just kidding*jgn marah ye..=)

Alvin Shah said...

aqilah: xde la..vin bkn dayus nk sekeh2 gegurl..jentik pn xpnh..gentleman ni..huhu!!

siskahaidan said...

argh! tensen. apesal ada yes n no. ckp je xcantek. direct!! ehhe

Alvin Shah said...

siskahaidan: aik? tension lak dia?haha..ala sbb ada yes n no sbb kekadang nmpk ok,kekadang x..huhu!! klau tls no je kang kata chantek trus lak..

edyfee said...

welcome vin...wah bgus btul sampai kul 3 pagi masih gigih menaip lau edy dah terbungkang atas katil time tuh..hehe
bgus2 komited vin nie..
hurmm tak rugi tulis sebab ramai yg follow

Alvin Shah said...

edy: klau edy nk tau setiap entry vin mmg tls setiap ari kol 2-4 pagi camtu..mmg time tu tenang nk tls n sng dpt ilham..vin baca bnyk kali n dh puas ati ejaan n ayat vin baru post..cuma post arini je t'awal post sbb mls nk tgu kol 12..haha!! alhmdlh la dh ada followers..vin xcari or nk kumpul follower cuma vin nk share citer ngan org rmi tu je..

MiZz ChOcOLaTe said...

itulah manusia kn..snggp buang wet semata2 nk cantik..utk kearah positif xpe gak nie kearah negatif lak..lg terok setengh gurlz snggup wat pembedahan plastik..mmg giler..lau mkin cantek xpe gak nie mkin hodoh..lg 1 owng yg suke ltk susuk mmg xb'syukur btol..dh mcm penceramah lak..haha..

Alvin Shah said...

mizz choc: kannnn muka chantek dh jd burok cam jerangkung..haha!! manusia mmg..xpnh syukur pe yg ada..yg pki susuk lg ler..bior nk mati kemain ssh nti..baru dia tau..huhu!! ha'ah la kita ni bebel cam ustaz & ustazah lak.. bg tazkirah gituuuu..!!ahaks!!

MiZz ChOcOLaTe said...

tau xpew..haha..mmg keje gile ek diowang wat cam 2..ape nk jd pown xtau ar..sdngkn choc pkai lipstik pown kne pakse..haha..kantoi lak..lau touch up ckit xpe ar..nie b'solek b'jam2 mcm nk jd pengantin lak..haha..tp lau pkai lense lak jngn pkai yang red colour..dh mcm cik pon lak..xpsl2 dpt gelaran baru..huhu..

siskahaidan said...

Haha, lawak la ko ni shafiq...

Edy Fee said...

hurmm yup...tapi follower tu penting jugak n kite kne appreciate diorang sebab kalau takde follower camne nak share..hehehe

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.