السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Thursday, 23 December 2010

Ohhh..camtu ke?

           Salam 1 cendawan kat Dr.Rozmey t'syg (wekkkk muntah darah aku) serta korang2 yg sedang baca entry arini.(pesal la ayat aku skema ni ek? haaaa..smlm aku dh share citer ngan korang ttg jenis2 kwn yg ada kat muka bumi ni kan? tekezut gorila cik gayah gitu bila tgk respon terbaekkkk dari korang suma yg komen +ve kat entry tu.vanakem u'olz (jd mat india ckit).klau korang nk tau,entry smlm tu 1st time aku taip after subuh (sbb t'tido manja plak time tgh gigih menaip dpn lappy).slalu nyer suma2 entry t'masuk yg kali ni punyer aku taip lewat2 pagi dlm kol 2-4 camtu.gigih kan adeq2 zaman skrang?ahaks!! sbb sokongan korang yg sudi usha blog "Papa Gosip" n baca entry2 yg ada m'buatkan semangat aku makin mencanak-canak tok trus menulis without t'skip skalipun tok post entry baru tiap2 hari kol 12 tgh hari.TQ soooo much u'olz!! overall "Papa Gosip" di view dlm lingkungan 300+ viewers per day.ok la tu tok org baru cam aku ni.lom smpi tahap anis zalikha tu.hope dpt capai impian tok dok sebaris ngan anis zalikha n adik bradik marcello tu.(korang xknl g search diaorg tu sape,jgn nk memalas babap montot smpi merah2 nti) ahaks!!


          Udah udah ler tu pasal td eh?aku nk citer benda lain tp terrrr pot pet pot pet pasal benda laen plak.tajok entry arini super duper simple je.haaaaa ni mst rmi yg akan sentap mak hayam tua klau aku citer ni.jeng jeng jengggg..!!korang ada kapel?apa!! ko xde? ishk ishk ishk..klau ko boboy baek ko g sental ketiak b'kerak ko tu kasi wangi2 ckit tp klau ko gegurl cpt2 g solek bnyk2 muka tu bg tebal sekaki pn xpe.baru la org pandang (sbb ko pelik haha!!).just kidding..!! mana2 yg dh ada kapel tu mst tau suka duka pahit manis kelat masin payau la bagai dlm b'cinta.mmg setiap org nk b'cinta & nk diri disygi tol x? klau sape ckp xde tu sbb ko mmg xlaku (no sale) xpun sbb ko mandul..wat rugi je ajak kawen..haha!!


           Korang rasa betol sgt ke cara korang buktikan cinta korang tu?bkn nk kata aku ni Dr.cinta yg tau serba serbi tp ni just padangan n prinsip yg aku pgg klau aku yg b'cinta.jap g aku list kan antara prinsip2 yg slalu kita wat time dlm mood cintan cintun ni..al-kisah nyer..!!

1) Sayang 100%?

           Jangan wat keje gila pegi syg kapel ko smpi 100%..!!nape aku ckp camtu plak?ke aku yg gila?camni la weyh,ko sure ke cinta korang tu akan kekal smpi kaki ko merasa jejak atas pelamin b'kerawang sana-sini tu..?bkn aku xcayekan takdir,cuma manusia ni mmg kt tau perangai xpenah "puas" ngan sesuatu.(ni bkn citer sex eh..terajang ko kang!!).klau ko b'cinta arini, esok tunang, lusa kawen xpe jgk.3 ari je ko dh sah2 akan kawen so ko nk syg si dia smpi 500% pn xpe!! ni ko akan tempuh mcm2 halangan bla bla bla start ko mula b'cintan cintun smpi la memakan masa b'tahun2 sblm ko tido sekatil (opss!) - hanya tok yg b'nikah sah je k..(nikah siam xmaen)..ahaks!!dlm jangka masa tu maybe rmi yg akan kecundang.ni fakta ok bkn auta (Hot.FM sgtttt)..!!pendapat aku just cukup la sekadar bg cinta 70% - 80% je.sbb pe?sbb lg 20% yg msh tgl tu tok korang survive tok teruskan kehidupan andai kata ko xde rezki tok kapel lama ngan si dia.klau ko bg 100% tp ko kecundang di tgh jln,mau frust menonggeng ko..!! at least ko ada lg 20% tok survive n tabah tok lupakan kisah duka tu phm?

 
2) Korban segala nyer?

          Ni satu lg hal yg aku yg tetiba menyirap tahap dewa dewi klau nk discuss..!! perlu ke ko korbankan suma benda termasuk harta dan jugaaaaaaaaaaaa...........maruah? part maruah ni aku xbole ckp just gegurl je yg jd mangsa..oh no no no..!! laki pn ada yg jd mangsa.ko syg kemain lg si dia tu smpi sanggup redah bara dan lautan api (ko nak mampos abes melecur la badan ko) - pangkah abes2 statement jiwang xmasuk akal ni..i dislike..!! ko sanggup gadai apa je sbb terlalu syg si dia cth cam ko tabur wang ringgit tu suma.silap prinsip tu.ya mmg tol kita jgn terlalu b'kira sgt ttg duit tp kena b'pada2.jgn segala yg dia nak ko trus belikan.ikut logik perlu ke x benda tu?klau ko bg maruah ko sng2 je cam jual ikan kat kedai kak esah tu ko mmg sgt sgt sgt la VONGOK!! dgr ni kaum hawa,jantan keparat mmg akan try nk meratah tubuh ko.mcm2 cara dia akan wat cam pujuk rayu, ayat2 manis, paksa rela la bagai suma tu.dh dpt,si dia akan keep on wat "benda" yg sama bak kata pepatah zaman moden ni - "dh wat skali pasti nak lagi".jantan2 xkan amik ko buat isteri yg sah sbb dia dh merasa tubuh ko sblm kawen lg.dia just gunakan ko setakat wat "stok geli-geli" je.jantan mana nk buat isteri klau dh xsuci?xksh la angkara dia jgk atau org lain tp yg pasti jantan2 t'masuk la aku just nk kawen ngan pompuan yg suci je tok dijadikan bakal isteri n nk zuriat2 aku dijaga oleh isteri yg b'gelar ibu yg solehah je jika dikurniakan rezeki oleh tuhan kelak phm?


3) Menurut perintah?

           Yes benda ni mmg perlu sbb dpt melatih kita tok patuh arahan bakal suami atau bakal isteri (tu pun klau ko kawen laaaaa).klau tgh b'cintan cintun ko dh asyik ingkar n mungkir janji bla bla bla ni plak bila dh kawen?helehhhh mmg jwb nyer arini ko kawen esok cerai berai la ko.hangus duit hantaran aku siot..haha!! tp perlu ingat xsuma hal kita kena follow.jgn jd bebal la ok? ada akal guna baek2.mana ko rasa perlu follow ko follow,klau dh melampau2 sgt tahap kambing gurun ko bantah la elok2..ckp kasar2 kang gado plak abes lesung sudip periuk mop suma terbang melekap kat muka phm?


4) Share macam2?

          Haaaa ni satu lg trend dak2 zaman kita2 ni.hamboiii kooooo..!!bkn main mengenyam lg ko dok gatal sgt nk tukar2 gambo la bagai kat fon la, YM la, Skype la bagai kannnn? "ermm syg,u syg i tak?klau syg kita tukar2 pix nak x?i bg i punya pix tutttttt kat u pastu u plak bg u punya pix tutttttt kat i bole" WTH?? ko buat la klau ko nk tanggung kesan dia tok jangka masa lama nti.dosa tu jgn ckp la,selagi pix tu disimpan smpi ko kat dh mati pun dosa ko akan b'terusan.klau ko break ngan BF or GF ko,mana2 pix private camtu akan jadi bahan tok kenakan ko sbb nk bls dendam!! publish pix2 hangat ko kat tenet nak? lg extreme klau ko wat keje2 menyundal pastu gigih nk rakam2 video b'gegar megapixel rendah tu kannnn.haaaa so mula la kita nmpk mcm2 video 3GP cam "minah tudung solehah" la, "awek sg.buloh" la, "fara gadis rempit" la bagai..(eh eh cam expert je aku video-video 3GP ni?kantoiii..erk!!).so jgn gatal2 nk melayan sgt nk tukar2 pix naked or rakam benda ntah apa2 tu phm?


5) Lupa hal sekeliling?

           Klau yo yo oh la ko tu tgh "asyik asyik asyik (asyik2) nak b'cinta" (lagu amelina dangdut tu) jgn ler ko lupa kwn2 ko,family ko,or sape2 jela yg ko kenal.pekehal yg ko jauhkn diri & xnk b'campur ngan org lain semata2 nk jaga hati si dia? "abg,abg jgn kuar g memana ngan mana2 betina eh, abg wat abg siap!! esah majok 7 hari 7 mlm br abg tau!!"..xyah r wat keje bodo lg bongok dan bingai tahap bahalol serta bebal ok?hal2 camtu smpi bole wat ko ilang kwn,ilang family,ilang org2 sekeliling watpe?motif sgt ko wat camtu kannnn..!!discuss elok2 n deal nk b'kwn msh bole tp kena jaga batas n adab.kan sng camtu?tp jgn la ko mungkir janji g mengenyam ngan jantan or betina lain plak ok abang2 dan kakak2 suma..ada phm?

 
PS: ada bnyk lg isu2 yg timbul tp aku xlarat la nk tls suma kat sini.dh panjang b'jela2 kot entry aku arini.kang juling air plak bijik mata korang nk baca bnyk2.haha!!so tu la 5 isu yg aku rasa plg parah so aku discuss n bg pendapat dari sudut pandangan aku la.pendapat korang aku xtau la sama ada korang setuju atau bangkang tu hak korang ok?so ingat2 la eh abg abu dan kak gayah suma..jgn wat keje gila.ada otak yg b'akal guna.jgn letak kat bontot.sekian cam biasa la USTAZ ALVIN SHAH m'bebel bg tazkirah subuh nyer..wassalam..ahaks!!

15 Komen Letop!!:

nadia said...

haha...kelaka gk bace..,tp best2.. btol pon ap yang ustaz alvin komen tuh.. mmg sokong 100%. Bile da bercinta mmg da xingat ape. pastu nnt baru nk menyesal coz x denga ckp mak bapak dulu. payahh aar camtu.. anyway,,keep up da gud work,k

Qiela Amin said...

kaple??
hm..m'bazir mse je kot..
ntah knape la most of people ske sgt couple..
maybe suome of them end with happy living..
n maybe some suffered with crying after clash..
kwn qiela punye pengalaman jadi qiela punye pengajaran hidup....

Alvin Shah said...

nadia: haha,smlm tls entry dh seyes so arini cam biasa la wat lawak gampang ckit2..hehe!! mmg suma org camtu..klau dh kemaruk sgt b'cinta sangup wat pe je..gigih tol..dh over br la nk nyesal..lmbt sudahhh..huhu..ok2 esok jgn lupa tgk entry baru..vin mmg everyday post entry baru tiap2 kol 12 tgh hari..yeah!!

Alvin Shah said...

qiela: tu depends on org la..klau dia rasa nk cintan cintun go on la..klau xnk xpe la..ur choice..tol jgk,pengalaman kwn2 kita bole jgk kt jadikan iktibar..so later xyah kita wat benda yg sama tol x?

qiela said...

hahaa
so bttr x yah couple..
mmg kdg2 org kate couple 2 BEST..
haha..ape yg best uh?
ealaa..ade org care laa..apew la kan..
tp x smesti nyew kekal..
n bile dah smpai part2 yg vin ctew 2..
haaa...apew pown x dpt..so moral value nyew kat sni
jgn terlampau percye sgt terhadap psangan..
mmg kepercayaan 2 penting..butt..if dah terlalu percaye..ghini la jdi nyew..hehe..
THE END..

;)

Alvin Shah said...

qila: wahhhh statement letop dari cik kak kita ni..gedebas gedebus gituuuuu!!haha!! eleh kang ada boy dtg usha qila laju je dia terima..lom masa lg nk cintan cintun ni bole la ckp camtu kannnnn..haha! tp tol gak,caye tu mmg perlu tp jgn la over percaya..smpi kita pejam mata xnmpk suma silap dan salah..mati r camtu..binasa bdn dan................maruah!!

qiela said...

hahaha..bkan gedebas gedebus dah nie..
gebabom..hehe..eyh2..x dewk nyew ghituu..haha..
laki skunk nie kdg2 tbe2 x ckup prasaan malu[x sume la...segelintir..hehe]..
mcm kat fb 2..tbe IM "u jum couple" x pown "u ade BF x??lau x dewk I kan ade untuk U"
haha..ape kene penyakit 2??lau qla sorry2 la nak lyan..kawan x pnah tbe2 ajak couple sinting ya barang kali itu org..haha..[dah jdi endon lak..tgk ctew alisa pnye psal la nie]hehe

Alvin Shah said...

qila: wahhhh tu mmg jantan sangap mintak kapel2 camtu..murah gila ajak kapel camtu..
cam pondan..mintak r depan2..baru jantan beb!!
biasa r tu..wat xlayan je dh..bkn ley caye org2 dlm FB ni..lain la klau dh knl lama..
tp ttp xbole caye terlalu tgi..kan qila kannn!!

MiZz ChOcOLaTe said...

Choc mmg setuju sngt2..kite mmg xley syng kapel kite 100%..lg ar lau b'cinta bgai nk rak tp ptos ditngh jln..mmg cdey giler..tp lg menyakitkn lau b'cinta dngn owng yg x m'cintai diri kiter..tol x??

qiela said...

hahaa..
btol 2 vin
sokong2!!
sokong 110%
hehee..
:p

Alvin Shah said...

mizz choc: hopefully jgn la kita terkena camtu..dh penat bercinta tetiba pts..adehhh..meroyan 20 mlm berturut2 tuuu..!!

Alvin Shah said...

qila: mak aii..smpi 110% eh? over konfiden ni..haha!!

MiZz ChOcOLaTe said...

tau xpew..mcm penah jerk.....[T_T]..huhu..

edyfee said...

haaha..betul2...hehe
like
tapi tatau la edy katagori yang mane..huhu,,,ade jugak kew?
hurmmm haha tanye dri sendri je la..

Alvin Shah said...

edy: haha..terasa ke edy oiii? ohhh ada gak t'selit dlm kategori kat atas eh?haha!! kantoiii..!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.