السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 2 January 2011

Oh tidakkkkkk!!

          Aku gerenti aritu mst korang dh puas bebenor tepekik telolong cam org terencat akal gitu time nk countdown new year kan?anak tekak ko pn alamak aiiiii dh longgar2 manja gitu.so xmo dh kt dok citer2 pasal new year lg eh? fullstop!! now kita fokus situasi terkini plak iaitu "cuti sem dh abes" huwaaaaa!! gerenti suma student ckp camni "alaaaa cuti dh nk abes r, nk cuti lg.mls gler nk blk U" kannnn? sama ler aku u'olz.sumpah mls gler nk siap2 angkut brg2 la bagai bwk blk UITM tu. wat muka masam xhengat ala2 taik unta je.klau bab muncungkn mulot hah kau ala2 muncung itik trus.

           Haaaaa soooooo arini jom kita "ce citer ce citer" pebenda yg student U ni slalu wat sebelum nk blk U masing2.cam aku ni plak blk UITM Melaka tu je.dkt bebenor ngan muOr (umah aku).jalan kaki pn boleee tp semput la..haha!!so ni ler antara hal2 yg org slalu wat sblm nk blk U..jeng jeng jeng..!!

1) Packing barang

           Amboi amboi amboiiii..!! kita ni klau disuruh kemas beg baju padah2 liat lagi ek? tekemut2 je gaya nyer nk kemas beg baju tu (opss terasa aku).klau korang tgk beg baju aku ni haaaa alamak haram xkemas satu pn lg ok.dok t'sadai berabuk je camtu.dh last2 minute br ler gigih nk ngemas.mak2 kita pun mula ler nk b'leter pot pet pot pet.soh kemas awal kita xmau tp bila dh santak masa baru t'hegeh2 nk kemas kannnn? time tu ler nk cari brg asyik2 xjmp je keje nyer.spentot ntah kemana, panties ntah kemana ehhhh dan dan ler suma xjmp.menyirap darah aku tau..grrrrrrr!! klau bwk beg tu ya ampunnnn b'bukit2 padahal dok kat universiti tu kejap je tapi bwk beg ala2 nk dok 10 tahun gitu.abes bebak kete ko nk bwk brg bnyk2 camtu.kesian kete!!

2) Adeq2 baru nk up masuk U

           Jangan kata senior je yg "excited" la sgtttt nk blk U ni, adeq2 kita yg baru abes SPM tu lg ler super excited nk masuk U ni.hari2 ler dok belek surat tawaran tu smpi lunyai. ala2 comolot la sng kata nyer antara dia ngan surat tawaran tu.ckit2 belek, ckit2 belek, nyampah!! haha..!! kekadang terasa poyos pn ada tgk adeq2 ni gigih yg amat nk angkut suma benda yg ada kat umah nk bwk g U kata nyer. klau bole nk angkut ngan mak2 skali dok satu bilik ngan dia.nanges la bagai..yeuwwwww!! geli i..!! haha!! xsilap aku now suma adeq2 ni dh abes mgu orientasi yg dok pusing satu U smpi hangus2 kulit tu kan? so pasni tgu abg2 senior ko ni blk U plak. abes la kena kitai nyawa ko!! dulu Dafi AF tu dak UITM melaka.time tu dia gemok gedempol lg.kena buli ngan senior ckit trus pindah Lim Kok Wing..haha!! ngade2!!hak tui..!!

3) PTPTN

           Wahhhhh klau dgr duit PT tebeliak bijik mata ko kannnn? nak dijadikan citer, kaedah nyer sblm aku nk g celebrate new year aku g cocok duit jap kat bank. bila tatap tgk slip kat tgn cam nk t'sembul keluar biji mata aku ni. perghhhhh duit tetiba jadi ribu2 siot..haha!! yahoooooo duit PT dh msk!! trus b'bunga ati ni cam nk tumbuk2 je muka kak gayah kat pasar tu sbb hepi xhengat!! mula la verangan nk beli itu ini. kang bila dh tgh sem mula la ikat perot.duit PT dh kering..erk!! mkn maggie siap belah 2 lg ngan mmbr..huhu!! share rmi2 mkn stok maggie yg ada.memori tu ok.mana lg ko nk dpt memori camtu klau xdok kat U tol x?sape2 yg ada duit time rmi2 tgh sengkek wahhh tetiba jadi pujaan hati.ko la kawan, ko la sedara dunia akhirat.bila dia pn dh join club "duit PT kering" suma wat xtau jela pastu.haha!! ala2 abes madu sepah dibuang gitu..!! so dak2 U ni mmg hepi n konpem la tgn tu rasa gatal je nk g joli walaupun xbnyk ckit pn jadi la duit PT yg ada dlm bank tu..ahaks!!

4) Abang, tiket ada lg tak?

           Yg ni aku tujukan khas tok korang2 yg nk blk U tp dok jauh ketendang or yg mak ayah xmo anto blk U.haha!! kesian..!! seminggu sblm tu dh excited bebenor g book tiket bus.gigih ni usha dari kaunter ke kaunter jengok abg2 & akak2 tiket dari lobang bulat kecik dpn kuanter tu dok tanya ada tiket ke tak? ada tiket ke x? cuba tetiba time korang dh t'desak nk beli tiket bus tp dpt plak kaunter tiket bus yg cekik darah. xmemasal harga tiket bus melambung ke langit. perghhhh ikut ati nk je bg goncang laju2 biar roboh kaunter tu trus klau la bole!! aku padah2 meluat, b'bulu & seblah mata pn xbole nk pndg klau t'jmp ngan org yg cekik darah ni.hempuk ngan batang galah baru hang tau.bg sewel trus.puas ati aku!!

5) Shopping sakan

           Plez ler jgn nk nafikan statement ni eh!!mmg suma org akan wat benda ni.klau bole satu shopping mall tu ko nk borong angkut bwk blk umah kannnn?dan dan ler nk beli baju baru konon dh lusuh la, nk seluar baru konon dh koyak rabak la, nk shower gel or syampoo baru konon yg dulu punyer tu xsecocok ngan kulit la bagai.alasan!! suma benda nk baru.klau bole spentot2 pn nk beli yg baru sbb dh belobang plak kata nyer.tajam sgt ke?kontot lg tumpul je ada ler, so tajam ke persoalan nyer? (opss t'lucah plak)
 
PS: so ni ler antara hal2 yg sering t'jadi bila cuti sem dh nk abes.esok ptg aku pn dh blk UITM.mls gler wohhhhh!! xpela demi blaja kena tabah ckit.hah tgk ler tu, aku dh mula ler nk jd ustaz blk sbb suka bebenor bg tazkirah..haha!! so start arini dun wori aku akan update blog Papa Gosip ni everyday cam biasa walaupun aku dh mula stdy blk ok? cuma masa je aku xsure bila nk post.tp insyaallah aku pastikan satu hari mst ada satu entry baru ok? k la u'olz, later kt gosip2 letop lg. aku tgh selsema ni.geram tol ingus ni xnk benti2 plak..arghhhhh!! adios sabombas!!

9 Komen Letop!!:

muhammad aizat said...

vin:satu je nk komen...haha..shoppingg!!!..jomm.?

aqilah said...

hahaha..x bek mlz2 ny...vin,nk tnye,,,vin ny pnh g uji bakat ment0r ke 4 ke???

Edy Fee said...

hurmm mmg mnarik..hehe...tapi pesanan kepada blogger lain.jgn enjoy sgt wit PTPTN tu..nanti sengkek tengah bulan..hehe
yeah..hari ni dah kembalik ke kampus..kalau boley taknak balik langsung..same le kite..huhuy

qiela said...

heee...bab nak balik u nie mmg malas tahap dewa..
hahaa..jgn kate vin..sesape pown..[termasuk yg ckap nie]
hahaa..
:)

Alvin Shah said...

ejat: wahhhh..tgk ler tu..nk shopping je!! jgn boros..sekeh kang br tau!! grrrrr!!

Alvin Shah said...

edy: u pun sama..jgn dok joli duit tu sgt..haha!! kang poket kempis nanges esak2 nti..vin kat uitm ni..arghhhh!!

Alvin Shah said...

aqilah: pegi uji bakat mentor 4? opss..nape ek?haha..

Alvin Shah said...

qiela: kannnn..sape je yg xrasa mls tahap gaban klau nk blk U ni tol x? rasa nk cuti je lg..haha!!

Edy Fee said...

hahaha..mmg tak reti nak jimat edy ni..nasihat org je reti...sekarang pon dah sengkek..alaun tak masuk agy..huhu

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.