السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Thursday, 27 January 2011

Camner nak tipu pak guard UiTM?

                Sawadikap kap kum kap!! hamboi hamboi hamboiiii, sori ler u’olz sbb dh lama tol aku xdpt nk post entry.bz ler kata nyer kannnn.padahal br je 2 hari xpost entry.xpe2, dun wori walaupun aku dh terrrrr lewat nk post 2 entry sblm ni tp aku ttp akan kejar blk tok cukupkan suma entry tok bulan ni ok?bln Januari ni ada 31 hari kan? so WAJIB ada 31 entry yg aku tls kat Papa Gosip ni.wahhh statement gitu.kelas ko maria!!
                Okie dokie, xmo emo2.kang kedot plak kulit aku (nsb baik ada jamu mak dara kasi tegang kulit gitu).sape dak UiTM sini angkat kening!! ohhhh ko pun dak UiTM ke? mst ko nyampah tgk pak guard atau mak guard kannnnn?bajet bgs je kannnnn? suka nk saman je kannnnn? poyos gler kannnnn? t’sedak2 pak guard UiTM seluruh Malaysia.dh kita ni dok ngumpat pasal diaorg je.muahaha!!
                Korang anti pak guard? sama ler kita u’olz.kelas ko maria!!i loike!! hehe.bkn aper kekadang tu pak guard ni over sgt.kecik beso kecik beso je tgk diaorg tu.pakkal ler kita ni student lg. ehhhhhhh!! (ayat berapi2 u’olz tp bila dpn pak guard kecut trus).so alang2 kita dh ngumpat jom aku nk “ce citer” ttg cara2 nk tipu pak guard.jeng jeng jenggggg..
                Yg pertama!! penah ko lepak2 smpi blk lewat mlm ke UiTM? mst pnh kannnnn?tipu ler ko kata xpnh.hak tuiiii..!!aku pun penah wat so aku tau ler cara2 nk klentong pak guard tu.xpenah kena saman pun (kembang kempis lobang idong sbb bangga).andai kata ko drive kete so seat belt kena ler pki (saje je wat syarat keselamatan jalan raya), kad matrix kena gantung cam org bodo kat pangkal leher ko tu. then ko drive slow2 je kete ko tu sblm nk benti kat pondok pak guard.ko buka tingkap ckit je tau.jgn bukak abes sbb nti pak guard bole masuk kepala melaui tingkap tu,nti dia check suma benda or org dlm kete tu.sibuk je.muka jgn gabra.ko relax n cool je.ckp elok2 kata ko blk umah jauh so xnk ler drive lelaju, ada kenduri ke, nk amik surat interview la bagai.alaaaa ko pandai2 ler pikir alasan logik ckit.pastu klau dia suruh turun dr kete soh tls nama ko follow je.ko jalan je masuk dlm pondok buruk diaorg tu then jgn sesekali bg dia pgg kad matrix ko tau.ko tulis nama ko yg betol atau eja bg salah ckit.jgn obvious sgt kang kantoi.no matrix ko manipulate ler ubah certain2 nombor hehe.sambil2 ko tgh tulis tu ko pura2 ler b’bual ngan dia konon2 nk bg dia xfokus sgt kita tgh wat apa time tu tau..siap!!
                Yg kedua!! ko bwk kete tp mls nk daftar kete ko.mls nk apply sticker kete tok NR (non-resident) or resident kannnn? nk kena tls surat nape bwk kete, surat kebenaran ibu bapa la bagai.. leceh!! so ada cara jgk u’olz!! camni, yg ni ko kena penat ckit.ko kena pegi pejabat keselamatan tu then ko mintak borang kaler kuning (boring apply sticker kete). then ko letak je borang kuning tu atas dashboard kete ko. dh siap!!haha..sng kan? xphm? ada lg aku lom citer, pastu tiap kali ko masuk pintu masuk UiTM, klau pak guard tanya mana sticker kete? ko jwb ngan selamba “saya baru je bwk kete ni smlm encik”. “tp saya dh amik dh borang nk apply sticker kete smlm” (sambil tu ko tunjuk ler borang kuning atas dashboard kete ko tu).then pak guard mst kata “ohhhh, ok jalan2”. ko pun jwb ler blk “tima kaceh encik” haha!! kena tipu lg..kesian!!so tiap kali ko masuk UiTM ko guna je ayat yg sama b’ulang2 tau.xkan kantoi..siap!!
                Yg ketiga!! ko masuk UiTM tp lupa nk bwk kad matrix.benda biasa ler tu.sng je cara nyer.klau yg dlm kete tu ko wat cara yg sama, bukak tingkap tu jgn luas2 plak.ckit je bg nmpk separuh muka kita je.then ko amik kad maybank atau pape kad ler yg kaler kuning ko angkat bg nmpk ckit2 kat pak guard.genggam erat n jari2 ko tu PLEASE cover kad maybank tu.yg pntg bg nmpk kaler kuning cukup.pak guard mst ingat kad matrix kita.haha!! klau ko jalan kaki plak ko masuk pintu UiTM tp jgn sesekali lalu dekat ngan pondok pak guard.jalan sejauh mungkin dari pondok tu tau.ko jalan konfiden je then ko dh siap2 gantung kad maybank or pape kad kaler kuning kat pangkal leher.wat pgg kad matrix padahal nk coverina gitu.jgn toleh2 tgk pak guard.nti dia suspicious kang kena pgl lak.so ko jalan je melulu smpi ler jauh dari pondok pak guard tu then ko gelak ler b’dekah sbb b’jaya kelentong pak guard lg..siap!!
                Yg keempat!! yg ni suma org tau kot tp saje je bgtau lg mana ler tau ada jgk yg mmg xtau. Rokok!! Haaaa benda plg WAJIB ada kat UiTM ni.xde benda alah ni bole mati kaedah nyer.(tp aku xisap rokok sbb tu bibir merah lg..huhu!!).ko jgn jadi bodo gigih nk sumbat dlm beg la, sumbat dlm beg plastik beli brg la bagai tu suma.so nk sng keje, yg jantan sumbat je kotak rokok dlm spentot ko.xsanggup pak guard nk tgk “benda” dlm spentot ko tu kannnn? (bangga ler ko sbb tetiba menggelembung lak seluar ko tang “situ” bajet beso gler ler ehem ehem ko tu padahal kotak rokok je punnnn..haha!! yg gegurl lak ko sorok je dlm bra.xkan mak guard nk soh bukak bra ko kannnn? tetiba ehem ehem ko ala2 pamela anderson sgt kannnnn..haha!! kena tipu lg..siap!!

PS: tgk nsb jgk, klau ko xde rezki n mmg nk kena mmg kena ler jgk.so tawakkal jela sbb ko mmg dh wat salah.aku bg cara je sbb aku slalu wat camtu.lepas je..haha!!ok la u’olz, later kita “ce citer” lg eh.adios sabombas!!

3 Komen Letop!!:

errfadia said...

hahaha...bgus gilerrr triks nak tipu pak guard...

Alvin Shah said...

errfadia: haha..tipu tok HIDUP kat uitm..klau x mmg kena byr saman jela keje nyer..huhu

Anonymous said...

BEST SHIAL TIPS NIHH

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.