السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Tuesday, 11 January 2011

Bye-Bye Facebook?


           Korang  mmg kepochi tol cam kak gayah dok tepekik telolong jual ikan buntal kat pasar gitu bila ada rumours Facebook (FB) nk ucap “bye-bye” kannnn? Sumpah aku dh mls nk jwb soklan org rmi “betol ke FB nk tutup nti weyh?”  hamboi hamboi hamboiiii..!! ko hengat aku keje kat ibu pejabat FB ke? boss aku mark zuckerberg la kaedah nyer?ayoooo mana ler aku tau u’olz.klau aku tau dh lama dh aku gosip2 hangit taik unta kat blog Papa Gosip ni awal2 lg tau.
                Sebab korang nk tau sgt citer yg xtentu lg betol ke x tu meh sini aku citer ckit2 mana yg aku tau jela ok? salah ke aper jgn nk ngade2 sgt laaaa kaedah nyer nk saman-menyaman aku plak. xmampu nti aku nk bayar saman.nk beli spentot pun still t’hegeh2 mintak kat mak (opss kantoi). Well, suma nyer start bila blog2 personal mula timbulkn isu ni kata FB nk shut down xlama lg.tarikh yg disebut2 pada 15 mac ni.tp plg tip top kat Twitter la.makin mencanak2 isu ni bila “Weekly World News” (WWN) sibuk dok citer FB nk tutup!! FB nk tutup!! WWN ni jgk ler yg dulu tu bg citer auta pasal Justin Bieber sbnr nyer  org tua umo 51 tahun!! what the..?
                Pelik aku ngan WWN ni? ntah sumber mana dia korek citer FB ni nk ttp ntah!!  Dulu dh kelentong bg info salah pasal Justin Bieber kata dia tu org tua 51 tahun & now nk bangkitkan isu baru yg mmg suma org akan jd kepochi gler.mmg saje nk soh org rmi usha web site dia ler tu.ke sbb nk b’saing ngan isu letop gedebas gedebus skrang ni? Alaaaa isu wikileaks tu? Penah dgr u’olz? xpenah? Baca paper la pemalas!! huhu!! Ada mata xnk tgk news.yg ko tau dok tebongkang je dpn TV gigih xb’kelip2 bijik mata tgk anugerah bintang2 la, rancangan masak2 la bagai.huh!!
Wikileaks ni mcm satu web site yg bongkar suma rahsia mana2 negara  kat dunia ni & pastu dia publish kat public.pengasas nyer ialah Julian Assange.kat Malaysia pn wikileaks penah wat pendedahan alaaaa isu pasal liwat (sodomy) anuar la bagai tu kannnnn.mana diaorg tau? Sbb diaorg memintas saluran komunikasi negara kita. ok2 aku xnk citer pasal politik.not my taste!! ahaks!!ok, jom kita tgk dua sebab nape org rmi suka bebenor nk wat “ketupat gendang” (ngumpat) nape FB nk shut down 15 mac ni nti.jom let’s go..
1)      Reason utama!!

Pengasas FB mark zuckerberg ckp dia dh xkuasa dh nk layan FB ni yg semakin hari semakin mencabar .dia jadi stress, xde life n dia rindukan zaman2 dia dulu time suma org xkenal dia, org rmi xtau apa tu Facebook!! so cara nk dptkn blk life dia yg dulu tu dia kena shut down FB pada tarikh keramat konon2 time tu ler nk bye2 forever FB pada dunia cyber (15th macrh). kelas ko maria!!

2)      Reason lain!!

Ada ura-ura kata mark zuckerberg t’paksa ikut arahan mahkhamah soh tutup trus operasi FB dari dunia cyber.plaintif (penuduh) soh FB ttp operasi sbb dikatakan m'copek (curi) source code & business plan “ConnectU”.Yg xtau apa kejadah nyer ConnectU tu ia adalah sosial network yg ada persamaan dari segi stategi yg mmg sumpah sejibik sejibak cam FB siot.kecoh eh ConnectU ni?

PS: xpe kita tgu BETOL atau TAK tarikh sekian-sekian tu facebook akan di shut down kan? Klau xjadi cam biasa ler kita BOOOOOOOO je sumber2 yg wat gosip tahyul mahyul gitu..!!saje cari publisiti murahan kaedah nyer.so now pun dh kol 4 pagi.so mau tido sbb sumpah sumpit mmg ngantok tahap tenuk hutan dh ni..k la u’olz, adios sabombas!!          

8 Komen Letop!!:

Edy Fee said...

kalau tutup pon okey je..heheh tak main sangat pon..haha bored

Alvin Shah said...

elehhhh yela tu..ntah2 kemain nanges smpi golek2 kannnn..haha!! fb ok la klau nk compare ngan ms tu..slow cam sipot sedot..nyampah!!

Edy Fee said...

hahaha...ms mmg dah lame jd sejarah..cewwahh ayat..dulu bukan kemain...
ehe takall...edy pon baru je on balik fb tu..bukan on sgt pon.hehe

Alvin Shah said...

haha..vin syg n rindu kat ms kot..sbb tu kutok2 pun xdelete pun.vin suka ms..fb vin so so je..sbb ms lembab la vin rajen on9 fb..klau x mmg ms la idaman hati ku..huhu!!

Edy Fee said...

wah...yup ms mcm best n private sikit..haha
tu 1st love kot..edy pon..

Edy Fee said...

lambat post baru hari ni?

muhammad aizat said...

abg:'Ada mata xnk tgk news.yg ko tau dok tebongkang je dpn TV gigih xb’kelip2 bijik mata tgk anugerah bintang2 la, rancangan masak2 la bagai.huh!!'
kitorang bukan gigih2 tebongkang n golek2 manje dpan tv ,tp ni haa...golek2 manj mnatap blog papa gosip ni sampai lebam2 bijik mate nie..
hahahaha

Alvin Shah said...

ejat: ohhhh nk perli abg eh? hamboi hamboi hamboiii..haha!! ala xdela abg nk org baca entry kat blog abg smpi lebam2 bijik mata! haha..dengki..wekkkk!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.