السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Wednesday, 5 January 2011

Tragedi aku & dot dot dot


           Salam 1 cendawan kat rambut Dr.Rozmey yg t'susun rata ala2 "si pekan" citer batu belah batu b'tangkup tu.mmg jarang2 ler org lain ada style rambut cam dia tu. rambut dia tu kan fames seluruh cekerawala ni kata nyer kannnn!! dasar rambut cendawan, hak tui..!! xlupa jgk kat korang suma yg tgh baca entry arini.wah wah wahhhhh, gigih tol korang usha entry arini ek?Mekaceh bebnyk jela sbb sudi memaksa jari jemari korang tu click2 ke blog Papa Gosip ni.sbb segala gosip ada di sini kannnn tapi gosip benda yg baik2 jela. dosa u'olz klau asyik dok wat ketupat gendang ni (ngumpat). tuhan mrh tuuuuu.xmo ler awal2 lg aku dh book tiket VIP ke neraka jahanam tu.xsanggup aku.tidakkkkkk!!

           Actually aku xnk citer hal ni tp jari2 aku ni dh gatal bebenor nk taip kat keyboard ni.better aku citer jgk jela eh? ala2 statement letop gedebas gedebus citer hantu kak limah blk umah tu "ce citer ce citer!!" well, pekejadah nyer dot dot dot tu? adakah ayat tu suatu kelucahan yg melampau? oh tidak! ayat jiwang karat? oh lg ler tidak! dot dot dot tu ada maksud t'sndr u'olz. dot dot dot tu mewakili lecturer, kwn serta suwei aku.xphm lg? mmg sah2 ler korang bnyk t'telan semut ler ni.sekeh lelaju kepala korang tu kang br tau!! well camni, baru 3 hari aku kat UiTM ni dh mcm2 benda jadi.mmg klau diingatkn blk cam nk b'derai usus ni sbb nk tahan gelak nyer pasal.tiap hari ada je benda yg gila meroyan jadi kat aku.haram jadah tol..haha!!

           Klau dipikirkan blk, t'gamak & konfiden je lecturer tetiba keluarkn statement yang vassss gitu kat aku "eh awk ni cam artis la". dlm hati aku "erk..what the?".aku pn xtau tu puji ke perli. then apa lg, cam biasa la klau ada je hal2 cenggitu jadi, mulot2 lain yg turut sama ada kat situ mula la kedengaran menyembur-nyembur nk join bahan aku rmi2. "laaaaa sape je xkenal alvin shah kannnn".dia kan fames kat internet.eh salah la, skrang ni papa gosip kata nyer". dlm hati aku "hanjenggggg betol diaorg ni tau" haha!!.mmg riang ria suma classmate aku klau bab nk bahan2 aku ni.satu kelas ala2 b'komplot gitu nk kenakan aku bebila ada chance. maybe sbb aku ni suka kaco org so bila ada time aku kena bahan so suma ler b'ganding bahu gitu tok hentam aku sorang.sabo jela.org baik cam aku ni slalu dibuli..haha!! (mampos classmate aku muntah darah seminggu klau diaorg baca ni..haha!!)

           Td tentang lecturer aku kan? ni ttg kwn2 aku plak.ya ampunnnn.pesal la ek diaorg ni xbole tgk aku sng? ada je benda nk bahan aku.padahal aku ni padah2 baik punya umat..opss!! (konpem t'kencet kwn2 aku baca ni).mentang2 aku baru nk pandai beblog kemain lg diaorg bahan aku.apa2 je hal jd mst kaitkan nama aku ngan papa gosip.hawau betol.kecik ati aku (padahal kembang kempis lobang idong ni kebanggaan).at least diaorg tau gak pasal blog aku.ohhh diam2 tp korang baca jgk. podahhhh!!haaaaa ni baru je jd time aku g meeting persatuan b'sama unit atasan kokuriKULUM awal mlm smlm.(bkn kolom k).tu je ko ingat ek?ke aku yg t'lbh pikir? laaaa aku yg t'lucah sndr rupa nyer.sori u'olz!! pastu dlm meeting tu ada senior ni ckp, adik dia kenal aku (ntah kat mana dia kenal aku pun xtau).baru je nk kembang kempis lobang idong aku time tu cam idong kembang semangkuk siti sarah raisudin tu sbb ada jgk org lain yg aku xkenal tau ttg aku yg xbrape nk FAMES ni..opss!! baru je nk feeling2 si senior tu tambah lg "weyh ko tau x adik aku tgk video ko nyanyi lagu mawi - kian kat FB ko tu.dia ckp sore ko cam katak t'cekik biji nangka!!" what the..? trus sentap mak hayam aku time tu.sabo bebnyk jela.br nk feeling baeeekkkk punya dh kena sembur blk.hawau gler..ceh!!

           Now kita go on ngan citer pasal suwei plak.pas meeting tu aku g mkn rmi2 kat kafe ngan kwn2 aku.nak dijadikan citer kaedah nyer, aku rasa diri aku ni suwei atau roommate aku yg bwk suwei t'kenan kat aku xtau la plak.(mampos dia meradang klau dia tau aku tls camni..haha). aku br je landing bontot dok atas kerusi kat kafe tu.tgh syok borak2 bole pulakkkkkk ler tempat duduk kerusi tu TERTANGGAL!! sial betol.dh ler ada skru tajam kat kerusi tu t'cocok trus kat..ala malu la plak..ermmmm nk bgtau ke? ala kat situ..kat situ la..ala situ tu..yela2 kat bontot aku.sakit woooohh.cam disula kejam gitu.aku plak pki seluar slack kain soft so mmg terasa gler la bila skru tu menusuk tepat ke bontot ku.nsb baek xbelobang u'olz.suci lg.fuhhhhh!!

           Ok abes citer ttg skru.pas aku dh abes mintak kedarah mkn nasi grg USA aku terasa nk memerot plak.aku pun g ler toilet yg ada kat situ.aku pilih toilet yg plg ujung skali tok lpskn "hajat".tp bole plak laaaa siling kat dlm toilet tu t'bukak luas.dh ler gelap.aku tgk seram plak kot kot ada kepala t'julur keluar kat situ tetiba perghhh mati ler aku.so kejap2 aku tgk atas pastu pandang bwh.tgk atas pastu pandang bwh blk.jap grk ke depan jap grk ke belakang sbb xnk tgk siling tu punya pasal.haaaa tu baru mukadimah je tu.then tgh layan feeling2 seram pas abes "melabur" tu kaki aku t'gelincir plak so apa lg, trus t'peleot la kaki aku.trus jatuh t'kangkang dlm mangkuk tandas tu.dh ler td sakit bontot t'cocot skru pastu jatuh t'hempas plak dlm mangkuk tandas.sial sungguh..!! sakit tulang tongkeng aku..!! apa la nsb..suwei b'ganda gitu..!!

PS: Ok ler u'olz, tu je citer yg aku br aku lalui selama 3 hari mula stdy tok sem baru ni.ntah apa lg ler yg menanti aku esok plak kannnn? kena mandi bunga ler camni. kaedah nyer nk buang suwei gitu (khurafat sungguh..haha!!).ok la, klau ada citer gampang ala2 suwei yg jadi kat aku lg nti aku share ngan korang ok? entry esok aku gosip pasal hal lain lak.tp bkn pasal aku la.skali skala je ni aku nk citer hal aku kat blog.bole gak share2 citer tok wat stok gelak2 korang jgk kannnn? smpi ati korang gelakkan aku? sumpah ko jadi katak br tau..haha!! ok,c u again..adios sabombas!!

9 Komen Letop!!:

Edy Fee said...

mmg best.....gelak sorang2 mcm orang giler dah nie..
hrumm menarik jugak pgalaman sem baru ye...ala nnt hilang la suwei tu..hehe

MiZz ChOcOLaTe said...

ciannyer..rse nk nangis pown de(klaka sngt).. hahaha..nasib2..

Alvin Shah said...

edy: ohhhh gelakkan vin eh? jgn gelakkan org woohhhhh..kang kena blk ayoooo xtau..haha!! menarik la sgt? hampir pecah tulang tongkeng ni tau..adui!!

Alvin Shah said...

mizz: ohhh ni sorang lg gelakkan vin eh? hamboi hamboi hamboi..haha!! sakit mmg sakit montot ni..erk!!

MiZz ChOcOLaTe said...

klaka la vin nie..sume tu t'jadi dlm mse 1 ari k??mmg sakit lau t'cocok ek..hahaha..aimie dpt byngkn mke vin mse tu..huhu..asyik nk ktawe je bile bce entry vin..so,len kali jge2 ckit k.. nnti sejarah b'ulang lg..huhuhu..[>_____<]..

Tyra CoM0t said...

aku suka !like like like ! suka sangat bab bon* ko kene sula ngn skru .... best kan ?? mesti rasa seronok time uw kan ?? hahhaha
tu lah .. kau berat sangat . tu yang kerusi uw tak pat tampung bon* kau yang besar uw .. sepatutnya kerusi uw pakai paku , bukan skru .hohoho

noorcarmariah said...

hahaha..awk mcm artis lah!!!

Edy Fee said...

pecah tulang tongkek takpe vin..jangan pecah mangkuk tndas tu, tak pasal2 kne ganti..,,mane ade gelak..smile jew..

nalalolilu said...

hahaha.. gelak tak habis la bace entry ni..
very funny..

:)

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.