السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Monday, 24 January 2011

Perlu ke kau..

            Salam rindu kepada kak gayah serta pak meon sekalian.vanakem (feeling2 india sgt), tocey2 (feel cina plak), TQ (mat saleh gitu) n tima kaseh sbb sudi usha Papa Gosip arini.actually, aku msh demam tp msh gigih ni post entry cam biasa.lgpn aku kan dh janji nk update blog everyday kannnn kaedah nyer? so, kena ler tunaikan janji.kang dosa plak.abes ler kena panah petir 4 kali b’turut2.konpem hangus aku.oh tidakkkkkk!!
Aneway, jom “ce citer” ttg isu kali ni plak.well, ko pun tau sbb korang pun manusia jgk kannnn? (ke ko kera?).manusia ni seperti yg kita tau mmg ada mcm2 perangai.ada yg ok & ada jgk yg hawau gler tuttttt..!! (censored). so arini aku xnk membebel panjang lebar kat mukadimah je so kita str8 to de point ttg isu kali ni ok? ala2 sesi lepas geram & luahan hati sbb ada dendam kesumat ni.kelas ko maria!!
Mencuri?
                Hamboiii bnyk chantek muka ko!! mmg pantang nenek moyang aku klau dgr isu ni.kepala hotak ko b’jambul suka-suki plak nk mencuri.klau ko nak ko mintak, klau ko xmampu ko pinjam tapi jgn ler mencuri..!!ko xkesian ke tgk kwn2 or sesape jela menangis, sedih, t’cari2 sbb brg peribadi dh kena rembat? klau mak bapak dia keje cop xpe lg dowh!! ni b’ssh payah keje pagi ptg siang mlm t’tonggeng2 nk cari duit.ko senang2 je nk rembat pe kes?mak bapak ko xdidik ko ke?bg mkn benda2 haram camtu? sbb tu hati & pikiran ko bebal & busuk hati sesgt!! (emo abes ni sbb hormon xstabil..opss!!)
Menipu?
                Wah wah wahhhh..ni satu lg hal yg mmg menyirap klau dpt tau.nak je aku siat2 lidah org yg kuat menipu ni.kemain mencanak-canak lg ko propa eh? konpem2 ler b’belit lidah ko nk propa kan? petik isu tu, petik isu ni semata2 nk slamatkn diri.ok maybe kat dunia ko bole lepas sumpah ngan nama Allah la bagai (berani ko eh?), nafikan ko xbuat & bla bla bla padahal mmg ko buat pun!! Kat akhirat ko kena jgk nti.tgu masa ko kena sumbat dlm liang lahad je.aper punyer perangai la manusia camni.otak ko letak kat bontot ler tu!!
Mengumpat?
                Weyh, klau ko jenis kaki gosip (bkn Papa Gosip ok..haha!!) nk menjaja citer sana sini ko dpt aper dowh? suka ke? puas ati ke? ilangkan bosan ke? last2 org tau perangai kuat ngumpat ko org pn xhingin nk kwn ngan ko kot.suka menjaja citer org padahal diri sndr xbetol.klau diri tu perfect sgt xpe jgk.ni pn perangai cam hawau.ada hati nk ngumpat2 la bagai kannnnn? ni mst kuat melantak muncung itik ni.sbb tu mulot ko nk b’ckp je xreti nk diam.ingat ni, skali ko kutok org, 10 kali ganda org lain akan kutok ko blk phm?ikutkn hati nk je aku godok2 tekak ko ngan batu lesung.stepler je trus pn bole, abes citer!!
Batu api?
                Ni kira adik-bradik jgk ler ngan mengumpat tp ada beza ckit ciri2 nyer tu kak gayah oiiii.ngumpat tu ko citer je apa yg ko nak asalkan ada benda nk citer tol x?batu api ni plak ko b’cerita jgk cuma motif ko nk mengadu-domba certain2 org kannn kaedah nyer?maybe sbb ko dengki, geram, iri hati, nyampah la bagai so taktik ko g hasut org laen tok dgr citer letop gedebas gedebus ko tu konon2 nk bg org laen benci or boikot sama org yg ko ngumpat tu kannnn?pls la weyh, ko ni kenapa? dh desperate sgt nk cari publisiti haram ke?bajet ko jadi batu api ni suma org akan caye? org laen ada akal bole pikir mana baek mana burok, mana zahir mana yg jahil.ko je cam org x b’tamadun pki cawat gitu!!
Tikam belakang?
                Zassssss!! (sound effect cam kena tikam gitu).aku paling paling paling dan paling meluat, b’bulu, menyampah., seblah mata xbole pandang ngan org suka tikam belakang ni.org tolong ko bagai nk rak ko sng2 je cantas dia.otak letak mana? org tu ssh payah tlg ko serba-serbi as niat sbgi seorg kwn tp ko tikam belakang jgk!! ko nk jadi aper ni weyh? Klau org tu tau awal2 lg perangai ko camni, mmg xhingin dia nk tlg ko laaaaa..!! tima kaseh pun x bole plak tikam belakang.xtau hargai jasa org langsung.sbb tu idup ko xpenah aman.ada je prob dtg jatuh b’timpa.kira balasan dunia tok ko ler tu.akhirat lg? tguuuuu!!
PS: arini entry agak emo ckit (ckit ke?)..haha!! ni antara 5 sifat yg PALING xbole blah yg ada kat manusia.mmg xsuma ada perangai camni tp ada je yg mmg dh t’biasa ngan perangai2 camtu.ak hempuk ngan batang galah br ko tau.bg siuman ckit kepala otak ko tu.grrrrr!! ok la u’olz, later kita “ce citer” lg.adios sabombas!!

6 Komen Letop!!:

muhammad aizat said...

abg:boleh lagy post entry ea!!hehhe..haha..kalau ngumpat cikit cikit x pe kan abg..??

Edy Fee said...

asal larh mooday mngamuk tak tentu pasal ni.ahaks

Nurul Afiqah said...

lek abg vin...bwak2 brehat dmm2 nie..hehe =D

Alvin Shah said...

adik: abg gigih ek tgh demam2 pun abg tls entry? haha..abg pn dh xlarat nk update hari2..tp tgk ler camner nti..ngumpat ckit? mana bole..dosa tu..haha!!

Alvin Shah said...

edy: ala skali skala je nk memoody ckit..huhu!!

Alvin Shah said...

afiqah: tgh relax dh ni..klau ada dpn mata dh vin kitai2 nyawa dia..huhu!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.