السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Saturday, 22 January 2011

Tekezut..!!

                Well well well, sape je yg xtekezut smpi mampu kentut b’darah klau ada “rezeki” t’jmp ngan “benda” tu kannnn kaedah nyer?ya ampunnn mintak dijauhkan.syuh syuh syuh!! i dislike!! tp entry kali ni xnk citer pasal antu lg.dh pnh citer pasal antu kat entry last year kan?so arini nk “ce citer” plak ttg isu takot tp bkn sbb takot t’jmp ngan cik pon (pontianak), antu gula2 (pocong) atau abg pendek (toyol) tu suma tapi ni citer bila kita ditakutkn oleh org laen atau bila kita berada dlm suasana yg SERAM!!( gugur bulu tengkok).ada beberapa kes yg pnh aku lalui @ aku sndr yg saksikan.so nk sharing2 ngan korang ler ni.sharing is caring gituuu!!

Aku & adik ku..
                Time ni adik aku tgh wat homework dia kat living hall.aku lak mmg jns kaki pengacau org2 yg ada dlm umah.mmg xsenang duduk tgk org tgh sng ckit, ada je benda nk kaco.so, alang2 aku pun tgh bosan time tu so aku decide nk sergah adik aku yg tgh pulun stdy tu.dia plak tgh feeling2 stdy kat meja blaja so aku merangkak slow2 cam sipot sedot dok sblah kerusi dia.dia memula xprasan then bila aku mula wat sore mengerang tetiba dia toleh tgk arah bwh “MAKKKKKKKKKKK..!!”.gegar gegendang telinga aku!! nak tau reaksi dia time tu camner? 2-2 belah tgh menggeletar sambil genggam erat pensel shaker dia tu, mata t’beliak hampir t’jojol, mulot t’nganga  luas cam bole sumbat lembu sekor  & sambil tepekik telolong pgl mak aku.(aku gelak b’dekah2 sambil b’golek time ni.putus urat kentut aku..haha!!)

Aku & kawan ku..
                Time ni aku xsangka akan t’kena skali.sial tau.sumpah t’kejot time ni.camni citer nyer, time tu dh pukol 3 pagi.dh nama pn dok univerisiti kannnn? So sah2 ler tido lewat kaedah nyer.roommate aku ajak aku n kwn aku dok dpn laptop.aku ingat nk layan movie or citer “ehem ehem” ke..opss!! rupa2 nyer soh cari “lady in red” kat gamba dlm laptop tu.ktorg punya la fokus cari “lady in red” smpi sepet2 bijik mata.tetiba dlm diam roommate aku tu kuatkn volume woofer kemain kuat lagi (sbb time tu dlm gelap so ktorg xnmpk dia tgh pulas volume bg kuat gler babi).tgh syok2 cari tu, tetiba t’pampang wajah pontianak tgh mengilai sekuat hati.nk tau apa jadi? aku trus t’kantat smpi xkuar sore sambil menekup muka sbb t’lampau tekezut kak gayah oiiii..!!kwn aku apa jadi? dia mcm t’sampuk setan time tu.menjerit2 non-stop u’olz!! dia pelok aku sekuat hati cam nk retak suma tulang badan aku tau! roommate aku tu plak cepat2 pasang blk lampu bilik tp dia tetap keep on going m’jerit cam kena sawan kus kus.shaking satu badan plak tu.kuat betol dia pelok.semput aku.nsb baek aku xkoma 10 hari 10 mlm sbb xdpt nk b’napas!!

Aku & kucing ku..
                Jangan kata org je yg kena.menatang pun harus ler kena jgk.jahat kan?ada aku kisah? haha.camni citer nyer.time tu kat umah.aku dh bosan so cari keje yg KURANG b’faedah tok isi masa lapang.aku nmpk kucing aku tgh golek2 manja dlm longkang umah.aku dtg senyap2 tanpa kucing tu sedar then aku sergah sambil menjerit sekuat hati “POMMMMMM!!”.nak tau apa jd? kucing tu meloncat tinggi xhengat!! sumpah mmg klau masuk world record, mmg dh catat sejarah dh kucing yg meloncat plg tgi pnh aku tgk.sama tgi ngan aku siot!! kesian..haha!!
PS: mst rmi kata aku ni kuat dengki org atau ngan menatang kan? haha.alaaaa skali skala je tu.tp kwn2 aku slalu gler kena sergah ngan aku.mmg gelak smpi t’kencet2 la kata nyer.t’pulas usus aku dlm perot sbb gelak xbenti2.sabo eh sape2 yg slalu kena ngan aku tu.ok la, later “ce citer” isu lain plak.adios sabombas.TQ sbb baca entry ni, kelas ko maria!!

11 Komen Letop!!:

cikcomot said...

hahahahah!

very funny larhh...

sakit perut gelak!!

=P

baby_rra said...

hahhahahaha !
kejam sungguh vin !
atit peot baby gelak baca entry vin nie !

Edy Fee said...

hahaha....nice story

Nurul Afiqah said...

HAHAHA!!abg vin jhat!!nsib baek x mati terkejut

MiZz ChOcOLaTe said...

klaka ar vin nie..ngan kucing pown jd..hahaha..jhat giler..

Alvin Shah said...

cik comot: TQ soooooooo much sbb like entry yg ni..bangga lak tetiba..huhu!!

Alvin Shah said...

zura: wahhhhh mana ada vin kejam.ala sesaje je usik mmbr2..sape t'kantat xtau ler.klau kena sergah sabo jela..haha!!

Alvin Shah said...

edy: TQ soooooooooo much beb!!

Alvin Shah said...

afiqah: insyaallah gurauan msh t'kawal lg..amin!! bydeway, xdela dengki smpi mati lak kannnn? dosa tu..haha!!

Alvin Shah said...

mizz: harus ler.xde sape yg bole lari.jgn kata dik bradik n kwn2 je, kucing2 kat umah pn kena..huhu

MiZz ChOcOLaTe said...

abez sume kne srngan jntung..haha..mcm2 jerk vin nie.. :))

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.