السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Tuesday, 18 January 2011

Salah ke lelaki..

                 Wahhhhh tima kaceh jela eh kepada kak gayah serta abg meon sekalian sbb sudi usha Papa Gosip arini.muah kat pipi or kat memana jela yg ko nak.aneway, dh lama gler aku xbg “salam 1 cendawan” kat Dr.Rozmey t’chenta kita yg sumpah ensem, b’gaya, kacak, macho & stylo la sgtttt ngan gaya rambut cendawan beliau yg mmg letop gedebas gedebus gitu.ahaks!!gerenti t’sedak2 manja dia skrang ni kannnn?sori abg Rozmey.i loike ur hair style!! Cendawan!!
                Haaaaa arini jom layan entry pasal isu lelaki pulak!! Ari2 asyik aku dok citer pasal gegurl je. kaum seangkatan aku bila lagi tol x? So turn kaum adam plak nk naik takhta dlm Papa Gosip arini.gegurl syuh syuh syuh maen jauh2.ehhhhh jangan2.sape plak nk baca entry arini? xmo la pegi jauh2. dok je lekatkn montot ko atas kerusi tu leklok then baca entry arini smpi abes.pomise?
                Lelaki? Pe tu? Wahhhh gila bodo plak aku xtau lelaki tu apa kaedah nyer kannnn? maksud aku, apa 1st impression ko ttg lelaki ni? adakah kami ni kasar? pemalas? pengotor?  masam? apa lg title yg korang (kaum hawa) suka bebenor cop kat dahi ktorg as LELAKI ni? Ssh tahap gaban nk jmp gegurl yg puji lelaki tau bla bla bla.selalu yg kita dgr ckit2 lelaki tu kasar la, ckit2 busuk cam kambing la, ckit2 ketiak masam la.what the..? xsuma lelakI camtu ok.(aku wangi je, gituuuuu!!)
Arini nk tgk pendapat korang ttg seseorg lelaki tu bila certain2 situasi t’jadi.ko nk like or dislike ke tu hak peribadi.jgn nk kutok lbh2 dh ler eh? hormon aku plak agak xstabil arini.kang xmemasal ada gak aku sumbat batu lesung dlm mulot ko nak? so shut up & read!!
Salah ke lelaki tu nanges?
Isu lelaki nanges ni penah aku  “ce citer” (hantu kak limah oiiii) kat korang last year tahun 2010 kan? kat entry tajuk “sebenar nyer lelaki ni..” xksh ler suma tu yg pntg aku nk tanya blk, salah ke lelaki ni nk nanges u’olz?  lelaki pun perlu salurkan emosi ngan tangisan.yes kami mmg TAK suka nanges sbb nmpk lemah gler bila lelaki ni nanges.tp kekadang bila keadaan memaksa & terrrrrr lalu tension ktorg perlu nanges gak.so korang as gegurl ni bole ke terima lelaki yg salurkn emosi yg xbole dikawal lg ngan tangisan?
Salah ke lelaki tu pki kaler pink?
                Ni satu lg isu yg mmg sejak zaman jahiliah lg dok kata pink hanya tok gegurl je.jantan ngan kaler biru or aper2 kaler jela selain kaler pink.ajaran khurafat mana ko bwk ni? salah ke lelaki nk guna kaler soft cam pink? nmpk cam nyah ke? bapok ke? noq-noq ke? auw-auw ke? trend zaman ni suma kaler tok suma jantina.just nk tgk sama ada ko tu berani ke tak je nk try guna warna yg jarang2 org gayakan.konfiden sudah.klau ko rasa ok, molek ler tu kat mata org lain.klau org laen dok komen2 la bagai jwb je, ADA AKU KISAH?
Salah ke lelaki tu ada teddy bear?
                Mana2 lelaki yg tgh baca entry ni xbole nafikan fakta mmg ada yg simpan teddy bear.sama ada dia beli sndr atau org laen bg (xksh ler awek yg bg ke, kwn yg bg ke, skandal yg bg ke).ada aku kisah? Maybe lelaki sekadar simpan wat kenangan , wat teman tido or sesaje nk kumpul sbb hobi kata nyer kannnn?korang rasa geli or xley trima jika lelaki tu simpan teddy bear ke? Jgn lelaki simpan koleksi anak patung Barbie udah ler.yg tu aku xsokong.sah2 ler patung kejadah tu tok gegurl. tettt!!
Salah ke lelaki tu pki foundation?
                Tekejut korang dgr? yeuwwww lelaki pki make-up? What the..?fakta ni u’olz.xcaye ko g tanya nyonya2 yg jaga section make-up kat Watsons or Guardian tu.diaorg akui mmg rmi lelaki yg pki foundation.xksh ler brand aper cam miyami ke, elianto ke, M.A.C. ke asal mampu beli dh.mmg isu ni rmi yg akan pertikaikan tp sumpah ni mmg fakta.aku xtipu.makin rmi lelaki pki foundation (isu ni x termasuk mak nyah ok – tu spesis laen).lelaki pki foundation bkn nk bg nmpk kulit tu flawless gler cuma nk bina keyakinan diri tok tampil “almost perfect” bila dpn public.so bole ke terima isu ni kak gayah oiii?
PS: korang rasa puas ati ke tak itu hak masing2.aku cuma bgtau apa yg aku tau.so mmg bnyk isu yg msh taboo bg masyarakat Malaysia t’utama MELAYU. cuma jgn ler over sgt bila buat sesuatu tu. b’ingat2 ckit.nti org kata ko mamat over kang ko nk melenting.so korang pikir2 ler blk 4 isu yg aku dok “ce citer” td ok? adios sabombas..

12 Komen Letop!!:

muhammad aizat said...

abg:wah...mnarik giler...tapi adek nak tnye..ermm...sume ni abg eak..?haha..jagn marah..haha.:P

Edy Fee said...

haha..edy pon ade baju pink 1...
yup tak salah

qiela said...

hahahaa
adakah ini berlaku terhadap vin??

jawapn qila bg soalan2 diatas..
TIDAK SALAH!!

:)

cikcomot said...

vin pun pakai foundation ehh?

hihi...anyway nice entry...

:)

Alvin Shah said...

adik: haha..TQ sbb dh baca entry kali ni..hamboi dik, ni bkn abg ler..abg just citer je nk share apa yg org slalu pikir bila lelaki ada yg suka nanges, suka kaler pink, ada teddy bear n pki foundation tu suma.ayoooo!!

Alvin Shah said...

edy: ngaku pun..haha!! ada baju pink eh? vin ada gak tp xdela fully pink.tp kaler base pink ler.haha!!

Alvin Shah said...

qiela: xsuma yg vin citer tu jd kat vin..teddy bear vin ada!! haha..oh kira xsalah la eh lekai yg ada 4 ciri2 yg vin sebut tu? gud girl!! hehe

Alvin Shah said...

cik comot: haha..vin xpki foundation ler.. saje je tls sbb benda alah tu rmi lelaki yg guna..seyes!! huhu..aneway TQ sbb suka entry ni..huhu!!

Nurbasyiruain said...

vin... bagi ain, x salah kaum adam ade bju pink, dan ape2 yang vin tlis kat atas tuuu.. sebab kita manusia kan smua ada hak dri sendri kan? pduli jew orang lain ckap, yang penting confident!! yeah!!

MiZz ChOcOLaTe said...

mmg xslh boyz de teddy bear,bju pink@nanges..yg aimie kurang setuju lau boyz pkai make-up..lg2 golongn maknyah..touch-up ngalahkn gurlz..

park kim joon said...

iz skew isu nie....ag2 psal yg pki foundtion....n kaler pink....bnde mang yg slalu owg trtye2....

Alvin Shah said...

iz: haha..tau xpe..isu yg vin citer tu slalu org p'tikaikan..so alang2 ada blog ni so vin luah jela apa yg t'buku kat hati ni..huhu!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.