السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Thursday, 13 January 2011

Cinta Cyber

                Ermmmm pekejadah nyer tajuk entry arini ek?alaaaa skali pandang je mst korang dh dpt tangkap pe yg aku nk gossip ngan korang arini tol x? Ke ada yg terasa? Sentap mak hayam?ada aku kisah? Tettttt!! Tetiba plak aku rasa cam nk citer benda alah ni kat korang suma.sbb aper ek? Meroyan? Mabok? t’sampuk setan? Oh tidakkk!! Hehe..sbb aku pun penah mengalami cinta cyber ni.(opss). kelas ko maria!!
                Benda2 camni mmg tak dirancang tp bak kata org tua2 tu dh mmg jodoh kita, apa je yg bole kita wat tol x? hati pn dh b’kenan. So mmg mencanak-canak ler ko nk b’cintan-cintun! Ala2 citer titanic gitu “u jump, i jump”.trus b’bunga2 hati ko kannnnn?ciom taik pun sanggup.wangi kata nyer..hak tui..!!
                So, antara cara mudah n kekadang tanpa dirancang tok kt b’cintan cintun ni ialah melalui alam cyber.zaman skrang ni kan dunia di hujung jari kata nyer.Myspace, Facebook, Friendster, Tagged, Twitter, Yahoo Messenger, Hi-5 la bagai tu suma kannnn?yg ko ngadap laptop hari2 smpi lebam2 bijik mata tu, mmg tipu tahap cipan liar la klau ko ckp xpenah skalipun t’detik jatuh hati kat someone yg ko kenal kat dlm dunia cyber tu. jgn nafikan u’olz.tuhan mrh tau org jenis lidah t’belit2 ni (bohong)..haha!!
                Tapi sape yg mulakan step nk usha tu maybe ko dulu atau pihak yg satu lg.bila nmpk org tu gojes ke, meletop tip top ke, cun-melecun ke, ensem gler babi ke mula la hati ko b’gelora nk kenal ngan lbh rapat kata nyer. Ada yg over tetiba trus je bg no fon.xmintak plak tu tetiba je bg.poyos gler.”you, ni no fon i tau.papehal  u contact2 la no ni eh..” what the..? Kenal pun x, tetiba nk share2 no fon la bagai.motif?
                Aku pun penah b’cinta melaui laman2 sosial ni, tp tu pun bila dh lama gler kenal br ler t’detik nk b’cinta.biasa nyer klau b’cinta dlm dunia cyber ni mostly org yg kita suka tu lom penah pn kita jmp.kenal pun sekadar tgk gamba2 yg ada n chat gitu2 je.ada yg kemaruk sgt gigih ni copy gambo2 yg ada dlm album2 yg dh di upload tol x? Konon2 nk wat pelepas rindu.(jiwang gler, nyampah!!). yg over tu plak nk wat stok geli2 bila stim? Wahhhhh motif? Sangap nyer ko!! Jadikan wallpaper laptop la, wallpaper fon la, print tampal kat dinding bilik la, letak dlm wallet la bagai.haha!! (terasa aku siot!!).
                Andai kata la ko ngan dia 2-2 dh suka sama suka, mula la bibit2 p’cintaan. Mula ler segala ayat2 jiwang mula kedengaran. Nak bahasakn diri apa pun kena bincang. Nak pgl sayang ke? Baby ke? B je ke? Ehhhhh mcm2 lg ler paggilan manja yg ada.xsanggup aku nk menaip nyer u’olz!! (geli)..haha!! mula la nk ajak jmp face 2 face.jmp kat tmpt sekian2 la, jmp kat umah la.asal jmp la senang citer.xksh ler kat mana pun kannnn?
                Mostly org suka kat someone tu sbb rupa.hati budi tu suma no.2 tol x? Tak rmi yg suka kat diri kita sbb hati budi.suma mst tgk rupa dulu.klau ada rupa xksh ler perangai camner pun xksh dh. Asal dpt memiliki si dia dh cukup.puas ati sbb dh dpt!! Mmg manusia dijadikan suka pada benda2 yg chantek.xyah ler nk nafikan.benda fakta, bkn auta (wahhhh Hot FM sgt!!).cuba org tu xde rupa, haram ko xnk pandang.klau dia bg msg kat ko, cam nak xnak je ko reply kan? Elehhhh..podahhh!!
                Awal2 b’cinta suma indah2 belaka.ckit2 pesan “jangan nakal2 tau dear”, “jangan gatal ngan org lain tau”. “jangan nk msg2 ngan org lain”.kira suma xbole la abes citer.yg over plak ala2 king or queen control tu suma benda nk amik tau.siap mintak password acc Myspace, Facebook, YM tu suma sbb nk check sape yg msg lover dia. Perghhhh org camni mmg menyirap siot.suma nk kawal mampos la camtu.kita jujur tp seolah2 dituduh curang.hawau ko!!
                Pastu, bila dh muak or bosan b’cinta mula la segala benda yg kita wat suma nyer salah.ada je xkena.tu salah, ni salah, tu xbole, ni  xbole.tension!! klau camtu mmg xlama lg ler hubungan korang.mmg lumrah la klau b’cinta start dari dunia cyber ni.kenal pun xlama tetiba ajak kapel.so ada benda yg kita xtau ttg diri dia tu yg wat kita rasa nyesal ajak kapel.ntah ler.nsb badan..huhu!! bkn aku ok.aku citer pengalaman org lain..erk!!maybe yg malang tu menjanda menduda la ko!!
PS: so jgn ler ko gigih sgt dok menggatal nk mengenyam b’cintan-cintun dlm dunia cyber ni.xrmi yg bole survive.so jgn b’harap sgt cinta dari dunia cyber ni ok? Cari yg ada dpn mata.tu lbh afdal kaedah nyer!! Kenal dulu, amik masa yg lama pun xpe asal at the end korang hepi n kekal lama klau bole smpi ke liang lahad.wahhhh statement letop!! Kelas ko maria!!ok la, USTAZ ALVIN dh kembali.say bye2 for now.esok gosip benda baru lak ok? Ada induction blok ni.nk kenal ngan junior2 baru uitm..huhu!! nak buli junior!! Yahoooooooo!!

6 Komen Letop!!:

Edy Fee said...

panjang post rini..n mmg akan terasa...(pernah jugak kot) hehee

Alvin Shah said...

edy: excited nk tulis entry ler kata nyer kannn..tu yg terrrrrover pnjg ckit..huhu!1 aik? terasa ke? kannnn dah..haha!!

Edy Fee said...

hahahaha...hurmmm ening pkir idea skunk ni..huuu

Alvin Shah said...

edy: haaaa tau xpe.migrain ok nk cari idea apa nk tls kat blog..huhu!!

Edy Fee said...

hehhee..paling mudah cte sal budak2..sebab berdasarkan pengalam..haha
kalau vin mcm mane pkir idea?

baby_rra said...

aduh ! sentap la weyh ! kihkihkih ! tapi apa yg vin ckp mmg betoi ! cinta cyber nie ta ley nak pakai sgt ! cinta sejati ta perlu dicari ! bila cinta dicari ! cinta akan pergi ! wah2 ! statement cerita cuti2 cinta ! hahah !

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.