السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 30 January 2011

Berangkat?

                Korang jgn jd hotak kuning eh skrang ni!! wah wah wahhhh ko ni mmg, pantang je dgr ayat “terangkat” tu trus je nk pikir “ehem ehem” kannnn?(ke aku sorang je yg pikir camtu?opss!!).xpe2, kita lupakan hal tut tut td.jom kita “ce citer” (statement letop hantu kak limah blk umah gitu) pekejadah nyer tajuk entry arini.so, ape yg berangkat tu? suspicious sgt ayat tu kannnn? sila campak pikiran kuning karat ko tu jauh2 eh.xde makna nyer aku nk “ce citer” lucah.otak ku msh suci gitu.wah statement.kelas ko maria!!
                Nak kata suma org pnh mengalami situasi ni xtau la plak.tp jujur aku pnh n msh melalui situasi camni smpi skrang.sape yg pnh ada abg, adik, kakak, mak, ayah, nenek, atok, moyang angkat?klau ada sila angkat kening!! (motif?).xksh ler time tu ko kecik atau dh beso ke tp yg pntg ko pnh ada family angkat.setiap org mst ada citer yg b’beza camner ko bole ada family angkat ni.
                Sometime ada yg mencari, sometime ia dtg tanpa dirancang.TAPI yang menjadi masalah nyer bila niat nk ada family angkat tu jd lain plak.sepatot nyer family angkat jd peneman atau pelindung kita time ssh mahupun sng tapi bila family angkat ko jadi..

Pemuas nafsu!!
                Mmg setan badigol tau sape yg t’jmp ngan family angkat camni.xkira ler abg angkat ke, adik angkat ke, kakak angkat ke yg pntg benda alah ni bole diibaratkn as haruan makan anak sgt.mmg title angkat je tp once dh declare as adik, abg, or kakak angkat awal2 lg dh dicop kat dahi bahawa kita ni dh jd sebahagian daripada family kandung mereka walaupun bkn darah dgg sndr.rmi yg kalah klau ada unsur “pujuk rayu” tok wat something yg BAD BAD BAD!! maybe niat ko baik nk ada family angkat tp disebabkan pihak yg satu lagi tu memujuk rayu ko kalah & sng2 je ko bg maruah ko kan? konon2 nk buktikan ksh syg so xde ler nk malu2 kaedah nyer.kepala hotak ko!!tu bkn family angkat nama nyer.tu ko dh melacur secara xsengaja tau x? family angkat b’fungsi tok jaga kebajikan kita bkn nyer tmpt nk puaskn nafsu serakah.rmi yg pnh mengalami benda ni.just rmi yg tutup mulot.jujur aku kata ada yg t’paksa, dipaksa atau MERELAKAN je.kira suka sama suka ler tu.aku sula jgk org yg camni kang.grrrrrrr!!

Kekasih gelap!!
                Dalam diam title angkat tu b’tukar daripada syg as adik-beradik kepada kekasih plak!! what the..? mmg menjadi masalah bila kita atau si dia t’lampau caring & syg between each other!! perasaan tu tetiba b’tukar jd lain kata nyer kannnn? andai kata ko syg abg/kakak angkat tp sbb t’lalu syg atau t’lbh caring ko syg lbh daripada sorang adik-bradik plak.ko jd “part time lover” andai kata dia ada kapel time tu. klau dia single xpe ler jgk.ni dh ada kapel kot.sometime ko sndr yg jatuh hati or sometime si dia yg jatuh hati kat ko plak.ada 2 situasi yg b’lainan tp niat sama nk jadi kekasih gelap disebabkn cinta t’halang oleh kekasih yg sedia ada.rmi yg pnh mengalami situasi ni bila family angkat jd lover tol x? kena coverina gler babi xnk bg org lain tau especially kekasih ko atau kekasih si dia tu sndr.grrrrrrr!!

Musuh ketat!!
                Jgn ingat suma tu indah belaka u’olz.xsemesti nyer ada family angkat tu bole menyenangkn idup kita.sometime bole je jadi musuh kita sndr.maybe ada certain2 situasi yg menyebabkn t’jadi nyer perselisihan pendapat n then ko ngan family angkat ko gado beso!! mmg parah la klau ko ada musuh daripada keluarga angkat sndr.bnyk rahisa ko dia dh tau so klau dia pecah pekong ko kat memana abes ler ko kak gayah oiiii.get ready jela tok dimalukan.jgn kata serang secara mental je sometime bole je klau nk serang secara fizikal.ko kena tumbuk padu ke, terajang maut ke, pelempang hakiki ke ehhhhh mcm2 lg ler cara yg bole dibuat.tebalkn jela kulit ko eh kak temah oiii serta abg meon sekalian.grrrrrrr!!

PS: aku setakat ni msh lom pnh mengalami situasi yg OVER bila ada family angkat.xnk ler perkara 3 kat atas ni jadi kat aku sbb family angkat aku ibaratkn sama mcm darah daging sndr.kena jaga & dijaga.korang ada akal yg sempurna so pikir2 ler cara yg tok wat keputusan yg terbaek tok diri korang sndr.USTAZ ALVIN SHAH dh mula la bebel bg tazkirah subuh cam biasa.haha!! ok la u’olz, adios sabombas!!

0 Komen Letop!!:

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.