السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Saturday, 29 January 2011

NURUL SHAHIDAH

            Sape plak minah ni? artis? oh tidak!! ahli sukan? oh tidak!! ahli muzik? oh tidak!! tidak tidak dan tidakkkkkk!! dia salah seorg adik aku je.tetiba rasa rindu yg amat kat adik aku ni.dh lama sesgt xjmp since dia g USA sbb study sana pas abes SPM dulu.sebelum tu, ni video yg smpt aku record sebelum dia b’lepas pergi ke USA (Nashville) kat KLIA. rakam guna fon murah je..haha!!
video
(dia yg sebelah sana pki tudung puteh, yg tetiba toleh arah belakang tu)

Ingat lg time sebelum dia pergi USA tu.hari2 dok tanya nape dia xdpt tawaran biasiswa petronas? aku as abg bg kata2 semangat jgn putus asa.petronas mmg ada pgl rmi kwn2 dia g interview tp tragis nyer dia salah seorang yg TAK dpt g interview pun!! (result ok 9A+, 1A) tp sbb bkn rezki so xdpt la agak nyer.aku ckp, maybe rezki ko ada kat tmpt laen.maybe interview yg rmi kwn2 ko dpt tu xsemesti nyer bgs.maybe ko “disimpan” tok dpt biasiswa yg jauh lbh baik.
Akhir nyer bermula la peperangan biasiswa yg menerjah masuk.hah kau, meroyan kepala ko nk pilih mana satu..haha!! now dlm tgn ada tawaran BANK NEGARA MALAYSIA, TAYLOR, JPA. tp sbb JPA kol dulu bgtau dia dpt fly g USA tok wat engineering (time ni aku tgh wat nasi goreng kat dapur)..haha! adik aku yg sorang lg (nurul shahirah) bgtau akak dia (nurul shahidah) dpt tawaran JPA smbg stdy kat USA.aku lak yg over excited & sanggup dgr dia b’bual ngan wakil JPA kat fon smpi lupa nk padam api nasi kat dapur.hangus & b’kerak trus nasi grg aku tu.sial betol..haha!!
Bla bla bla, akhir nyer ktorg smpi kat KLIA.time tu ler bermula adegan lelehan air mata yg jatoh b’jurai2.sedih tol padahal g stdy je pun.aku ni hati lembut so xley tgk org laen nanges.nk jgk join nanges sesama..haha!!tu la last dpt tgk dia live dpn mata.insyaallah ada rezki bln JUN ni dia blk malaysia.xsabo gler nk tgu time tu tiba.peluk dia smpi penyek!!
                Aritu adik aku ni sentap mak hayam ngan aku sbb dia kata aku lupa wish besday dia.aku xlupa cuma setting facebook dia tu yg xbg org post kat wall.pape ntah.inbox pun xbole kot!! so nk wat camner? bila dia bg msg kat inbox br ler aku dpt wish.tu pun dh lewat beberape hari.so dlm entry ni aku sumbat skali video klip “selamat hari jadi” tok adik ku yg disayangi.moga panjang umo, murah rezki n sukses slalu.ada prob sabo je ok? abg ada, adik ada, mak pn ada.amin!!
video
(abg xpenah lupa besday shidah tau..17 JANUARI 1992)

PS: blk malaysia bln 6 nti jgn lupa belikn abg ipod touch tau..haha!!klau xbeli abg sentap gler babi!!

4 Komen Letop!!:

ayie said...

baiknye abg dier......

Alvin Shah said...

ayie: haha..suka dengki adik2 jgk sebenar nyer..

baby_rra said...

burfday baby 30 jan..abg vin tanak wish ? cedey ! untung adik vin ! hihihi..
hope dia success..

Alvin Shah said...

zura: vin dh wish smlm rasa nyer..ada kat wall u..haaaa xnmpk ler tu kannn? sentap!! aneway TQ sbb wish 4 de best 4 my adik..u too ok!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.