السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Saturday, 8 January 2011

Plastic Surgery NIGHTMARE!!

                Gerenti abes mesti ada antara korang yg verangan tok jadi sejelita aishwarya rai? semacho brad pitt? seseksi britney spears (dulu la now dh buntal) atau segila lady gaga? (ada ke org nk jd gila?) klau korang nk jd gila gak, g la pki panties je cam makcik gaga kita tu ok? manusia ni mana la penah rasa puas ngan sesuatu.ada je benda yg xkena.idong kembang semangkuk la, dahi luas cam senduk la, mata beso sgt cam bola ragby la, bibir tebal cam kena sengat tebuan la bagai ehhhhhh ada jela yg rasa xpuas ati.kekadang benda yg remeh-temeh yg org slalu risaukan.

                Arini t'detik plak la nk gosip pasal isu ni.mmg dari dulu benda alah ni dh ada and still b'terusan smpi ler skrang.bkn nyer makin slow down tp makin mencanak2 plak org gigih nk g wat plastic surgery ni.klau kos plastic surgery tu setakat 2-3 hengget xpela jgk.ni dh jejak beribu2 kot.klau mak ayah ko keje cop duit skalipun, klau ko dok perabis kan duit je g bedah la bagai, mau muflis parent ko.mmg mkn pasir la korang anak-branak nti.

                Klau diikutkan omputeh la yg gigih wat plastic surgery ni.kat Hollywood tu haaa lg ler.org melayu pn ada jgk cuma jarang kita dgr pendedahan kat sotkabo.klau ada sebut dlm sotkabo skalipn ckp pasal artis wat plastic surgery ni, dan dan la artist tu jwb “eh saya xbuat suma tu, saya cocok vitamin C je”, ”xkan la saya wat bedah2 plastic ni, sy guna botox je” dannnnnn statement yg plg xley blah bila.. ”eh xkan ler aku t’gamak nk wat benda2 haram tu, aku amik air wuduk je nk bg tegang kulit2 ni u’olz” (bnyk la ko, ingat org xde mata?).

                Org pompuan la golongan plg rmi wat plastic surgery ni. ada je xpuas ati ngan bentuk badan. plg best klau dioarg dpt BESAR kan “ehem ehem” kat atas tu (silikon). mak datukkkkkk..kemain BESAR lg benda tu u’olz. klau berat badan 55KG, 10KG berat “ehem ehem” tu je. setiap satu berat 5KG..haha!! (lucah plak). ada kes sorang wanita ni yg obses sgt nk “ehem ehem” plg besar tau!! tp akhir nyer memkn diri sndr sbb time dia tido bole plak dia mati lemas sbb “ehem ehem” berat n t’lalu beso!! (kena hempap ngan tefe tekfek (bahasa F) haha..

                Lelaki pn xt’kecuali wat plasctic surgery ni.lelaki xdela nk g bedah tetek.yg ada tu special kes cam jentayu, noq-noq, mak nyah, bapok, pondan, drag queen la bagai tu.yg tu spesis lain xkira.lelaki ni suka nk bedah tang dagu n pipi.klau tang dagu tu ya ampunnnn.dh elok2 dagu tu b’lekuk la bagai bole plak nk bg runcing plak ek? Klau aku ada hanger bnyk dh lama aku tumpang sangkut kat dagu dia.xyah ssh2 sangkut kat ampaian.pipi pn sama, org jantan pn xsuka klau pipi dia nmpk tembam ala2 disumbat buah mempelam celah pipit gitu kannnn?tgk je erry putra tu (ala si pelakon hangat2 taik unta tu.asal nyer salah seorg penyanyi kumpulan GT boyz). dia ada pp tembam gler actually, tp dia kata dia xdela wat plastic surgery ni.dia just guna ubat apa ntah tok bg kempis pipi dia.mahal kata nyer ubat tu.yela artis kannnn..coverina sgt.blah r ko!!

                Klau korang wat plastic surgery nmpk chantek anggun menawan xpe u’olz.ni lg ko bedah lg burok nk mampos baek xpayah.klau compare antu ngan ko sape lg lawa,antu lg lawa kot sbb antu mmg dh ori hodoh camtu.ko tu dh elok2 ada rupa meletop gedebas gedebus dok gatal2 ubah smpi jd burok kalah antu.mst sentap n mkn hati antu tu sbb ko rampas takhta dia tok wajah palingggggggggg hodoh gitu..!!

                Kat jepun klau xsilap aku la, doc kat sana mampu wat plastic surgery tok tambah ketinggian.What the..?? bole plak camtu ek? Bedah lutot la kot.org jepun kan mmg kita tau ketot cam ayam katik tu.ala2 pokok bonzai pn boleeee.so diaorg ni obses cam org t’sampuk setan la gigih bebenor nk tambah ketinggian.teknologi mmg ajar manusia xtau bersyukur.pemalas jgn ckp la.harap mesin je nk b’gerak wat keje.rosak rosak!!nsb baik diaorg tau nk panjangkan kaki je.klau advance lg agak nyer ntah2 bole plak nk panjangkan “benda” lain kannn?? mst bangga lelaki klau “benda” tu panjang cam tiang menara KL gitu.wahhhh panjangggg..i loike..!! (opss t’lucah lg)..sowie!!

PS: so xpayah la korang nk nmpk perfect sgt smpi sanggup menyusahkn diri tanggung sakit tu suma.lgpn ni kan anugerah tuhan.xpayah la ko dok gatal2 sgt nk ubah mcm2.terima je apa yg ada.make-up kan ada.bole je naikkan seri muka or bg nmpk chantek la bagai.yg lelaki xyah r pki make-up.ko nak mampos??? Kita lelaki kena cool n sempoi je.hodoh ke kacak ke kita mst relax tau..huhu!! ok la, USTAZ ALVIN SHAH dh abes bebel bg tazkirah subuh ni.lain kali ustaz bebel benda lain lak ok? haha..adios sabombas!!

8 Komen Letop!!:

muhammad aizat said...

vin:makin hdoh kot kalau wat plactic sugery..x lawa langsung n reject awal2..haha...mcm kawan ngan patung kat butik je..
hahaha...stuju ngan tajuk ni 100%

Alvin Shah said...

adik: tau xpe dik..org yg gigih wat suma tu klau jd lawa bole la terima lg..ni klau muka setaraf hantu baek xpayah..haha!!

Edy Fee said...

hurmm betul2 sokong....kalau boley nak wat plastic surgry tukar kulit la...bagi putih...kne siat dulu la kulit lame ye..haha nak jumpe doktor vin larh...

MiZz ChOcOLaTe said...

pergh..terase giler mse vin citer psl ketinggian..huaaa..(>0<)..pndeknyer aq!!owang yg xb'syukur mmg camtu..bnyk sngt setan..

Alvin Shah said...

edy: wahhhh carut vin eh? doktor vin la sgt kannn..haha!! bole ke bedah kulit bg puteh? MJ tu sbb ada penyakit kulit memuteh..pigmen kulit ilang ckit2..sbb tu puteh..huhu

Alvin Shah said...

mizz: yeke sentap la ni eh?haha..syukur je aimie..xmo rasa sedih or segan sbb rendah..nk tau vin tgi brape? 183cm!! haha..jgn jelez..weeeee!!

MiZz ChOcOLaTe said...

xjelez pown(jeles sbnrnye)..huhuhu..xpew rndah2 jnji mke sntiase mde..hahaha..jngn jeles..(>.<)
..mke cam dak 16 thun tu..hahaha..

Edy Fee said...

hahaha tamau jd mcm MJ..hurmm nak expert sikit....buang trus sume pigment, bia jd colourless trus

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.