السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Saturday, 22 January 2011

Panas!!

                Pekejadah yg panas sgt ni? inul darastita wat goyang gerudi smpi t’peleot pinggang ke? TAK!! anuar zain kawen atas beca kat siam ke? TAK!! siti nurhaliza ngandong smpi ngidam nk nyonyot asam keping ke? TAK!! Dr.Rozmey t’cinta yg fames ngan rambut “cendawan” tu dh botak licin ke? TAK!!suma TAK TAK TAK!! relax ler.gimik je lebih tu kaedah nyer.dh lama gler aku nk tls pasal isu ni kat blog.cuma xb’kesempatan je.arini br dpt.yes!!
                Xdela citer hot mana pun.cuma nama benda alah ni mmg dh ada “panas”.ko xphm lg? pending ler korang ni!! nyampah!! tp xpe, jap lg aku bgtau ok?haaaaa..ko suka gayut smpi panas lobang telinga tak? mana ler tau ko koling2 awek ke, koling2 balak ko ke atau koling2 SKANDAL ko ke kannnnn? opss!! Xsuka? ceh, kodi (kolot) la ko ni.ohhhhh suka SMS je? pandai ko jimat ek?kelas ko maria!!
                Arini nk citer pasal “tiket panas” (hot ticket) jelaaaaa..haha!!aku pelik klau org kata guna hot tiket ni membazir.motif membazir?hot tiket ni dh lama ada since tahun lps time world cup lg.sejak tu hotlink gigih bebenor keep on kuarkn hot tiket mcm2 tema.tema world cup, festive season, young at love, double properity blab la bla.mmg tiap2 hot tiket tu b’beza kelebihan nyer.
tp aku xnk citer hot tiket yg dh lama2 tu.citer pun xguna sbb benda tu dh xde lg.dulu penah dia bg free 2 ketol ayam KFC kan? now dia bg sekeping je pizza hut (saiz kecik gler)+RM1.tapi promosi pizza hut tu dh nk abes akhir bln ni.so hotlink dh mula wat promosi hot tiket terrrrr latest. 1st “young at love” & 2nd “double prosperity”. yg “double prosperity” tu tok raya cina je kot.pas abes org cina beraya, abes la kot promosi hot tiket jenis tu.blur? baca info bwh ni.
Double Prosperity:

Harga benda alah ni: RM20
Masa pot pet pot pet: 170 minit (2 jam 10 minit)
SMS skandal la bagai: 500 SMS
Tempoh sah halal guna: 10 hari
Kelebihan? Selain ko dpt yg atas ni, ko akan dikreditkan free RM20 tau!!tapi kena abeskan mana2 dulu antara masa b’bual @ SMS.

Young at Love:


Harga pekejadah ni: RM6 & RM15
Masa tok gosip2 hangat: RM6 (20 minit) & RM15 (40 minit)
SMS teman tapi mesra: RM6 (300 SMS) & RM15 (1000 SMS)
Tempoh halal sebelum haram: RM6 (4 hari) & RM15 (10 hari)
Kelebihan? Ko bole ekses internet free!! RM 6 (1 jam je) & RM15 (1 jam & sehari percuma – ada beza dari segi kuota. tok 1 jam {100 MB} & sehari {250 MB}..paham?)

                Korang phm x ni? alaaaaa pegi jela beli hot tiket sendiri.meh aku “ce citer” ttg kurenggg nyer hot tiket ni.
1)   Tamat tempoh guna kejap sgt (4 hari & 10 hari je)
2)   Sape yg suka koling2 je agak membazir la.sbb hot tiket “young at love” ni lebihkan SMS smpi 1000!! Tp koling2 just 20 min & 40 min je.
3)   Sape yg suka SMS tp xde sape ko nk msg baek xpayah. abes tamat tempoh hot tiket tu so abes suma baki SMS or masa b’bual ko.so kena la tambah nilai sblm tamat tempoh guna hot tiket yg baru..phm?
4)   Ada free ekses internet kan? tp fon ko tu jenis cikai2 cam “nokia tiga tiga sposen” (3310) xde GPRS @ 3G baek xpayah!!
PS: so mmg ada kelebihan & kekurangan hot tiket ni.tapi aku ttp beli gak sbb bagi aku mmg jimat. So t'pulang kat korang ler sama ada nk beli ke tak.ok la ek, lain kali gosip benda lain plak ok?adios sabombas!!

4 Komen Letop!!:

Edy Fee said...

yupp..tengok keperluan orang jugak nak gune..but mmg jimat..hahasuke kumpul tket!

baby_rra said...

mmg jimat lah..
tapi baby dah guna youth club..lagi murah..so hot tiket nie nak guna lepas youth club nie nah expired lol..

Alvin Shah said...

edy: u suka kumpul tiket? pelik lak hobi u eh? haha!!

Alvin Shah said...

zura: vin dh lama guna hot tiket ni.so dh biasa..huhu!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.