السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Monday, 10 January 2011

Prank guna RM!!

           Arini aku nak share satu benda lawak kat korang suma (lawak ke? bole tahan laaaaa).tp xdela aku soh ko melawak plak.agak2 la kannnn.aku pn br je bgn tido ni, xde keje aku nk dgr lawak ko ok!! ada gak yg aku tapak2 kan muka ngan kasut nti.sia-sia je idup u’olz.so shut up & listen!!haaaaaa aku xsure ler korang tau ke x prank guna duit RM ni.tp mlm smlm aku t’kena plak.mmg sial betol..!! haha. tetipah tetipu aku u’olz!!

           Apa yg korang perlu wat? Amik duit dlm wallet u’olz tu xksh la brape yg ada cam RM1, RM5 (baru), RM 10, RM 50 la bagai tu. So ikut cara2 aku ni.tp sblm tu korang try gak kat diri korang dulu. wat trick ala2 gampang jawa ni kat junior2 ko ke, adik2 ko ke, mak ayah ko ke ehhhhh sape2 jela yg ko nak.nenek ko pun boleeee.kang dia rasa tetipah tetipu mau dia lempar gigi palsu kat muka ko trus.kesian..!! jom kita wat sesama..(cam tadika plak ek?)

1) Cuba cari org tgh mengintai?
    cara-cara: sediakan duit RM1 @ segala jns duit kertas!!

(dh jmp ke x?alaaa tgk jela jawapan kat bwh ni)


(cakkk!! "oiii, apa intai2 tu hah?")


2) Cuba cari tengkolok saiz S, M, XL?
    cara-cara: sediakan duit RM1 @ apa jela duit kertas yg ada!!

(nak tau jawapan?)


(gambo agong kiri tu saiz S, saiz M sblah kanan , tapi mana saiz XL?)


(haaaa ni ler saiz XL! smpi tutup mata agong u'olz sbb beso sgt!!)


3) Cuba cari org tgh pki topeng?
     cara-cara: sediakan RM5 (baru je)

(cari jgn tak cari u'olz!!)


(wahhh glamer gitu agong pki topeng..jerebu ler tu kannn?)


4) cuba cari nelayan keluar pagi blk ptg? (tapi ni wat waktu mlm je tau)
    cara-cara: sediakan duit RM1 tapi tunjukkan bahagian blkg yg ada gambo p'kampungan nelayan seblah wau BESAR gila tu!!

(jawapan? bila diaorg dh puas cari smpi nk tejojol bijik mata ckp je "kan dh mlm ni, nelayan dh dok dlm umah dh.xnmpk!!haha) - sbb tu suruh wat waktu mlm je u'olz.klau tak mst xjd prank ni..!!


PS: benda alah ni ler yg aku kena prank ngan junior2 aku smlm.siot betol..haha!! korang try la tp muka kena konfiden lebih gituuuu.puas smlm aku gelak cam nk b’derai usus aku tau..haha!! slamat mencuba u’olz!! adios sabombas!!

9 Komen Letop!!:

nazaluvaholic said...

hahahahha...best3....suke3...nice your blog...

Alvin Shah said...

naza: haha..TQ sooooo much sbb sudi usha Papa Gosip ni..huhu!! hope u enjoy suma entry yg ada dlm ni k..

Edy Fee said...

best sangat...kreatif..kali ni ayat pendek je..tp ade gambar watkan post ni lucu n tepat padat simple!!! LIKE

Alvin Shah said...

edy: haha..sumpah menyirap kot vin kena ngan junior smlm..haha!! so share ngan org lain lak..hope u suka la ek..huhu!!

aqilah said...

hua hua hua...gud idea vin..i like..=)t aqilah nk wt kat sekolah lah...nk kenekan kwn2 aqilah...hik hik hik....

Edy Fee said...

hahah suke...hurmm kne ngan junior..nasib baik vin okey..silap2 tinggal kepala dah kalau wat ngan senior lain..hehe

Alvin Shah said...

aqilah: haha..vin pun t'kena smlm tau prank ni..siot gler..sabo jela.bgs2 g ler wat kat kwn2 tu..haha!!semoga berjaya!!

Alvin Shah said...

edy: haha.sini ok..kaco senior xpe tp b'agak2 la..huhu!! tp vin mmg baek pun..cool je..huhu!! penat gler gelak benda alah ni..lagi2 yg agong pki tengkolok saiz XL tu..haha!!

Edy Fee said...

hahahhaa..bgus la..tp edy mmg tak penah rapat ngan senior...diorang salu kate edy sombong..mungkin kot...sebab edy mmg trauma ngan senior..time F1 dulu salu kne buli..sampai sek benci..hehe..so mmg takde mase nak lepak2..heheh nice idea diorang tu

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.