السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Tuesday, 18 January 2011

Gegurl itu harus la..

                 Dah 3 hari b’turut2 aku dok b’cerita perihal diri aku ek? Ala bkn apa u’olz tetiba hormon aku mencanak-canak plak ujung2 bln ni nk share citer pasal aku je.(sharing is caring).bkn gediks nk tiru blogger hanis zalikha la bagai tu just sesaje nk “ce citer” (statement hantu kak limah blk umah sgtttt!!) kat korang yg rela baca entry yg ada kat Papa Gosip ni.(statement pasrah gitu).
                Arini tetiba dtg mood nk citer pasal gegurl idaman aku or maybe jantan2 yg laen jgk kannn? Dh nama pun lelaki so taste ktorg mst lbh kurang sama je.so gegurl yg tgh baca entry ni yg rasa2 diri ko tu bole jd calon & WAJIB ler single kaedah nyer get ready mana ler tau korang t’masuk dlm list gegurl idaman ktorg!! jom kawen jom? (desperate sgt)..opss!! arini aku list kan bebrape ciri gegurl idaman jantan2 howt malaya (mostly+overall) tapi pastu aku bgtau gegurl idaman aku plak ok? xphm? alaaaa ko baca jela kat bwh ni kak gayah oiii..!!
Harus la CHANTEK!!
                Well most lelaki mst nk gegurl yg cun melecun je.yg stok2 muka pecah umah reject trus!!bkn nk nafikan hak b’kapel tok gegurl yg xde rupa tu, cuma mmg mostly lelaki camtu.klau si dia tu ada BF, dh dikira rezki ler tu atau lelaki yg jd BF dia tu mst “mat desperado” sgt. asal ada aweks dh sbb ssh nk dpt awek kata nyer. so asal ada aweks  xkira rupa rembat je jadikan lover – desperate nak kapel ler tu..huhu!! suma org xkira lelaki or gegurl mst nk yg de best tol x? Xyah ler nk kata aku ni prejudis or bias kat gegurl yg xde rupa ni.mmg kita as manusia suka benda yg chantek2 kannnn?
Taste aku:  aku xksh ko chantek ke x (xnk la yg hodoh sgt).asal sedap mata memandang dh ok bg aku.pandai jaga penampilan diri ko dh cukup dh.xyah ler ko nk tenyeh make-up tebal sekaki. Hantu pun cuak tgk ko.make-up light2 je ok?
Harus la PANDAI MASAK!!
                Time awal2 b’cinta sebelum ko kawen mmg xperlu sgt risau if ko tu reti masak ke tak.cuma bila dh kawen nti (klau ada rezki ko jejak pelamin la kaedah nyer), mostly lelaki nk bini yg pandai masak. Ko xreti msk? Ko g dapur skrang!! Bnyk chantek muka ko anak dara xreti nk masak!! Ko nk jadi aper? ceh!! Nk tawan hati lelaki ni (bkn atas ranjang je ok – hotak kuning!!) senang je.klau bini nk tawan hati suami just ngan masakan je salah satu cara nyer.air tgn bini tu berkat kot.lelaki mst syg lbh klau bini pandai masak & pandai jaga mkn minum dia tau x!!
Taste aku: aku WAJIB kan si dia mst pandai masak.klau xreti aku paksa ko pegi amik kelas masak2 skrang jgk!!haha..aku mmg nk bini yg reti masak dan SEDAP!! Klau masak xsedap xbole blah la plak. Kejap2 masak jadi masin menggila atau tawau b’desir baek mkn luar je.kopak ler duit asyik mkn luar je. ingat aku keje cop duit?
Harus la JANGAN OVER!!
                Over ni ada bnyk cara nk tgk.1st over dlm penampilan. Tolong la weyh jgn ler ko over nk dress up.kita ni dok negara iklim panas dan lembab sepanjang tahun. Klau ko dok balut badan ko ngan baju b’layer2 ala2 citer winter sonata tu mmg ko dh buang tebiat ler tu.pki ala kadar je weyh. Asal sedap mata memandang dh ok.lelaki xsuka aweks yg over dlm penampilan. serabut kepala hotak ktorg u’olz!! 2nd over ngan perangai ko. ya ampunnn, nk manja2 tu diharuskan sbb wat ktorg STIM..haha!! (astaghfirullahalazim).acah je.manja2 tu bole tp b’pada2 ler.klau ko over manja dh smpi tahap mengenyam ala2 minah gediks baek xpayah.tapak2 kan muka ko ngan kasut kang br ko tau..
Taste aku: wat masa ni aku nk yg free hair.jujur ni.dh kawen nti baru aku nk si dia pki tudung.tp xpaksa ler coz klau pki tudung sbb t’paksa xguna jgk.kena rela hati la u’olz!! tp bila dh kawen dosa isteri tu suami yg tanggung so kena la pki tudung.xkan ko nk heret laki ko masuk neraka jgk? So pki ler tudung dh kawen nti ok? huhu!! tp ingat, aku nk yg free hair dulu wat masa ni..tetttt!!
Harus ler SOPAN-SANTUN
                Klau ko ganaz je mmg xsopan ler tu.org pompuan mst dok b’simpuh.ko plak dok t’kangkang je cam jantan.bgs sgt ler tu kaedah nyer?reject abes!! Out!!  sopan pun ada bnyk aspek.sopan bila b’bicara, sopan ngan org tua, sopan ngan suami.sng citer kena sopan ler serba-serbi.ala2 minah jakan kepit gitu.kan molekkkkk!! Haha!!
Taste aku: xbnyk lelaki yg suka pompuan yg bnyk ckp.tapiiii aku SUKA!! i loike!!haha..pelik ek? Manusia biasa la ada taste masing2.tp aku xnk ler yg t’lampau talkative smpi aku nk tido pun dia ajak borak2 smpi subuh!! Lebam bijik aku sbb xcukup tido.kesian aku.aku nk si dia pandai meriuhkan suasana.xnk yg pasif cam kerang.suka gegurl yg petah b’bicara tp msh t’kawal tutur kata nyer..cewah!!
Harus ler DARA!!
                Yang ni mst suma lelaki setuju ngan aku.sape xnk aweks atau bakal bini yg msh dara tol x? (bkn nk promote citer “aku msh dara” eh!!).klau ko liar, buruk perangai, main ngan jantan sana-sini mmg aku cop kat dahi ko as betina SUNDAL (sori guna ayat kasar sbb aku xsuka gegurl yg TAK b’tamadun ni).bodo sgt pegi bg maruah ko kat jantan keparat sape soh? ko dh kena aqiqah pastu ko kena plak HIV ke, AIDS ke, STD ke, baru nk nyesal.sape nk kawen ngan ko.dh ler xde dara pastu bwk penyakit.mmg xla kannn? So jaga dara anda ok?
Taste aku: nak DARA jgk!! abes citer!!
PS: xsuma org akan setuju ngan choice aku tapi tu pendapat aku je u’olz.most lelaki yg aku dgr suma nk gegurl macam yg aku mention kat atas td.so klau sesape yg ada ciri2 wanita idaman aku tu, bole ler isi boring eh..? haha!! kelas ko maria!! Ok la, adios sabombas!!

4 Komen Letop!!:

muhammad aizat said...

abg:same arr...

Alvin Shah said...

adik: pe yg sama? haha..cibok je tiru!! wekkk!!

Nurbasyiruain said...

waah!! taste yg d=sesuai untuk vin.. smoga vin dapat apew yg vin dapat wanita idaman vin... amin..

Edy Fee said...

menarik...wah lambat la vin kawen...byak syarat

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.