السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 30 January 2011

Lucky-Lucky PEMALU

                 Ewahhhh entry ke-2 aku tok arini u’olz.fuhhh smpi kering kontang otak aku nk press idea bg kuar dari kepala hotak ni.meroyan trus la kaedah nyer.well, esok 31hb kan? so makna nyer ada 31 entry suma skali tok bulan JANUARI ni.yela, everyday aku update entry baru cuma kekadang je aku t’lewat post sbb t’lalu bz ngan stdy la bagai.TAPI aku kejar blk update Papa Gosip tok post smpi 3 post skaligus kan? gigih ek? sbb aku dh janji ngan korang suma nk post entry everyday kan?aneway, esok aku ada pengumuman nk bgtau.so baca la entry b’tarikh 31 JANUARI 2011 ok?
                Orite2, xmo emo2 dh.kang abes kecot muka aku yg serba tegang ni (tegang? hik hik hik!!) lucahhhhhhhhhhhhhh!! tegang kulit jela.aku kan xlama lg dh masuk umo 24.tp muka cam dak2 lg (perasantan). rahsia ku? guna ler jamu mak dara buatan indonesia.statement sgt!! kelas ko maria!!
                Korang phm x tajuk entry kali ni? saje je aku nk eja camtu rupa.ejaan betol nyer “laki-laki pemalu”.gimik je lbh nk wat entry kata nyer kannn.actually dh bnyk kali aku “ce citer” pasal lelaki kat blog ni kan? mmg ler dh nama nyer aku pn lelaki mst ler citer pasal lelaki lbh ckit kan kak gayah kannnn? klau pasal gegurl tu aku tau ckit2 je.tu pun sbb aku perhatikan gerak-geri adik2 aku.mcm tikus makmal sgt.so kira balance ler jgk kaedah nyer. xdela memanjang aku dok citer pasal lelaki je.tp korang as gegurl tu bole tau ckit2 info pasal lelaki yg xpnh ko tau selama ni.so sng ler nk tackle jantan kat luar tu.(dunia dh t’balik).kelas ko maria!!
                Lelaki ni sbnr nyer mmg bnyk benda yg dia mmg malu nk share.xde istilah sharing is caring klau sentuh bab2 t’tentu. Yg ada hanya “private & confidential”.nmpk je lelaki ni kasar n keras dari luar tp bak kata adnan sempit tu “dlm hati ada taman”.jom aku nk share ngan korang antara benda2 yg lelaki wat tp jarang nk ngaku kat gegurl mahupun kwn lelaki sndr sbb takot diejek..motif?

Korea
                Pekejadah tetiba sebut pasal korea plak ni? dah2 ko jgn nk pura2 eh.aku tapak2 kan muka ko nti.baik ngaku sape yg layan or MINAT tgk drama korea? (lelaki je angkat tgn)!! haaaa tau pn ko nk t’senyum kannn?terasa? ada aku ksh? elehhhh rmi je lelaki (TAK t’masuk yg nyah ok) layan drama korea yg serba-serbi jiwang nk mampos tu.gigih ni download drama korea mana yg ada cam winter sonata la, meteor garden la, boys over flower la, hotelier la, slave hunter la, hwangjini la bagai.xreti nk download sanggup g beli set DVD plak (xksh ler ori or cetak rompak).jgn xtau, ada lelaki yg sanggup dok senyap2 dlm bilik t’utama kat universiti or kolej  layan drama korea sesorang.feeling2 pastu siap ada yg tacink lbh plak.NANGES u’olz!! haha..

Novel
                Jom korek lg rahsia yg dak2 laki slalu sgt nk sorok t’utama daripada kaum hawa.ingat lg time aku skola menengah dulu.ada mmbr aku ni muka mmg langsi gler.badan cam org maen rugby gitu.nk dijadikan citer, aku slalu nmpk dia pgg satu “benda” yg b’bungkus.bentuk bungkusan tu petak.tp aku ignore jela.mls nk amik port.satu hari aku nmpk dia bukak bungkusan tu dlm bilik darjah sesorang betol2 kat ujung penjuru kelas.aku dtg senyap2 tgk pe benda yg dia nk sorok sgt tu rupa2 nyer NOVEL CINTA!! terperanjat babun dia.mati2 mintak aku rahsiakan pasal novel tu.haha!! badan beso, gaya ganas, muka langsi tapiiii hati ayam daaaa..haha!! comel kan lelaki? ganas2 pun msh sweet!! hehe..

Lagu jiwang
                Ni satu lagi benda yg ada segelintir lelaki mati2 xmo ngaku suka lagu2 jiwang yg mendayu2 tu. Konon2 geli kata nyer, xley masuk kepala, xlayan, anti la bagai padahal klau ko check list lagu2 dlm fon dia gerenti ada ler lagu jiwang karat yg t’selit jgk kannnn? kantoi..!!ada mmbr aku ni, mmg dia budak gila vavi hardcore.layan lagu yg sah2 ler klau mak-mak kita yg dgr mahu gugur jantung gitu kaedah nyer.tapi keganasan serta brutal nyer t’calar bila dia lupa kot list lagu apa yg dia save dlm fon tu.nk dijadikan citer, mmg 99% lagu dia jns hardcore.TAPI 1% yg tgl tu yg m’kantoikan diri nyer ada sifat jiwang karat abes.nk tau lagu aper?  IRWANSHAH – PECINTA WANITA!! haha..

PS: hadoiii lelaki oh lelaki.nape ek kita ni malu nk ngaku suma benda2 camtu? sbb ego? sbb maruah? sbb malu? takot diejek? just b urself bro!! mulot org biasa ler.cari mmbr yg bole accept sape diri kita sbnr.jgn join kelompok yg ada pikiran kolot n close-minded ni.rmi lg yg open-minded n bole terima diri kita sejujur hati.baru ler sharing is caring.no more “PRIVATE & CONFIDENTIAL”.phm pak meon? Ok la u’olz tu je nk bebel kali ni..adios sabombas!!

3 Komen Letop!!:

baby_rra said...

soooo sweeeet kannn lelaki baca novel n layan drama korea..
heheheh..bg baby zaman skang nie normal..so ta payah la nak cover2..

Alvin Shah said...

zura: tau xpe..just be open-minded.xyah nk cover2 sgt.bkn nyer cop pondan klau lelaki tu layan korea or baca novel cintan-cintun tol x?

baby_rra said...

yup u rite ! bah kan sgt sweet kowt ! ley satu kepala ngan awek kot ! heheh !

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.