السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Tuesday, 4 January 2011

Kekasih ku sebenar nyer..

           Salam 1 cendawan u'olz!! sblm tu, xlupa gak kat VVIP t'howt kita Dr. Rozmey yg sedang gigih menonggeng2 tanam cendawan kat blkg umah sbb nk cover blk kos filem "2 Alam" dia yg "laku" la sgt tuuuu.40 juta konon nyer.statement nk letop gedebas gedebus gitu tp kutipan ciput jgk.hek elehhhh.mst dia tgh t'sedak2 uhuk uhuk uhuk dia kat umah tu kot? dh korang asyik dok sebut2 nama manja dia tu je..cendawan!! dgr citer pasni dia nk tarik pamela anderson plak b'lakon dlm filem terbitan dia..!! what the..? erk!!

           Arini bkn nyer aku nk citer style rambut cendawan dia yg t'sgt stylo tu kata nyer kannnn.buang karen aku je kot.actually nk citer pasal benda lain.elehhhh xpayah ler korang nk wat muka innocent la sgt kan bila mata ko tgh melilau baca tajuk entry arini.sebut betol2 tajuk entry arini K.E.K.A.S.I.H..!! korang suka atau pn tak? relax atau pun terkantat? jgn ckp bnyk baca je ok!! (paksa ni).agak2 nyer, kekasih korang tu tergolong dlm group yg mana?check it out!!

1) Kekasih setia?

           Wahhhhh klau ko dpt kapel jns yg camni sape je xrasa b'syukur klau dpt tol x? si dia sanggup b'golok gadai apa je demi ko ala2 citer "titanic" gitu..u jump,i jump!! mmg heaven la klau dpt kapel yg jns setia xde nk curang2 ni.otak ko xdela smpi migrain asyik2 dok tepikir2 dia tu curang ke x?jujur ke x?ada main kayu 3 ke x?so mst ko rasa lega yg amat klau ditakdirkan dpt kapel yg setia bak lagu siti sarah raisudin gitu.."kesetian"..wahhhh!! dramatis sungguh!!

2) Kekasih kasanova?

           Orang jantan ni mmg suka gler pasang "spare part".so hati2 ler klau balak ko ada FB ke, MS ke, YM ke, or apa2 la laman soSIAL ni.depan ko dan dan ler ckp "hanya kau la yg b'takhta di hati ku", "hanya kau idaman kalbu" tapiiiii kat belakang ko ada aweks keliling pinggang u'olz.suma tu t'jadi sbb utama nyer ialah dunia cyber ni.tmpt plg sng nk kenal org.ckp je org jns camner ko idamkan?nk org gemok ke, keding ke, boyot ke, lawa ke, jelita ke dan bla bla bla hanya semudah ABC.just click je mouse tu hah kau b'sepah2 jenis umat yg ada kat FB or MS tu tol x?suma org dia nk ajak kapel.bajet macho r klau ada aweks rmi? bole blah la weyh!! hak tui..

3) Kekasih RM?

           Selain curang, ni jgk salah satu lagi malapetaka klau ko dpt kapel jns yg cinta sbb RM!! goblok tol (jd mat endon jap) konon2 cinta si dia tu cinta hakiki la konon2 nyer.padahal kapel ngan ko sbb duit je semata2.muka ko klau pecah umah skalipun klau ada "nur" dipoket ko tu konpem melambak2 org yg t'gedik2 nk ajak ko kapel.walaupun dia tu ensem or cun melecun skali pn tp cinta dia kat ko tu semata2 sbb duit je soooooo cpt2 la say bye-bye je trus!! duit ko slamat n xdela ko kena kikis smpi kempis poket tu!! dh kempis nti ko nk nanges smpi kecut bijik mata pun dh xguna dh.so be carefull..

4) Kekasih panas baran?

           Yang ni ada 2 kemungkinan klau kapel ko tu panas baran semcm or cpt bebenor nk melenting xmemasal.1st dia mmg dh nyampah nk b'cintan-cintun ngan ko (nk break ler tu) & 2nd dia mmg syg ko tp mmg jns cepat naik "sheikh".abes ler nyawa ko kena kitai n balun tiap kali jmp. xjmp ko kena maki hamun dlm fon plak.padahal salah kecik je tp ungkit kemain lg.klau isu kecik pn dh kepoh nk besor2 kan cam nk rak, klau hal yg lg besar camner la agak nyer ek? ayooooo xtau!! kita ni klau dh syg tu, kena maki camner pn telan je.kita je yg mengalah.tp klau lelama camtu sape bole tahan tol x?so bye-bye jgk ler jwb nyer..(tgh tls sambil emo lbh ni) grrrrrrr..!!
 
5) Kekasih touch n go?

           Hamboiiiii ko hengat kapel ni mcm anak patong? bila suka ko nk,bila xsuka ko buang je camtu? bnyk chantek!! kapel yg jns suka "sentuh n blah" ni mmg paling menyirap klau dpt.cam nak je amik lesung batu kak gayah kat dapur tu tonyoh bg muat2 dlm mulot dia trus..!! awal2 time baru nk kenal2 ko la ratu ko la bidadari ko la nyawa ko la jantung hati ku la bagai.dh puas touch sana sini trus blah camtu je? ko lak t'pinga2 cam org t'sampuk setan gitu so pasrah jela kannnn?kesian ko.sabo jela kak temah oiiii..!!

6) Kekasih gatal?

           Memang time kapel ni suma nyer indah2 belaka.sanggup ni meredah lautan api (bajet xhangus laaaa?) serta lautan badai sanggup ku tempuh (bajet xlemas laaaa?).mcm2 lg la ayat jiwang karat yg xsanggup aku tls sbb kegelian melampau..ahaks!! so bila dh ada prinsip camtu suma "benda" ko nk bg kan? duit dh bg now body ko pun nk bg gak? mmg vongok sape wat camtu!! asal nk jmp je nk tut..jmp je nak tut..!! xksh la nk tut yg light2 ke or tut yg heavy metal gitu!! so klau ko nk dpt ilham tok jaga dara ni pegi la tgk citer "aku masih dara" tu..(wahhh tetiba jd promoter filem plak).nk ngutok ckit ni.poyo ek tgk ashraf muslim jd pak alim dlm filem tu? gugur bulu satu badan sbb geli tgk dia b'lakon nmpk plastik sgt..!! (bajet aku dh teror sgt nk b'lakon la kannn?) opss!! (propa2 pn tp citer tu bgs sbb ajar benda yg baek2..congrates!!)
 
7) Kekasih kuat sentap?

           Yang ni org pompuan slalu wat!! tau la hati pompuan tu lembut tp jgn ler over lembut sgt smpi suma benda nk sentap menyentap je!! penat r ktorg as lelaki nk pujok.kang dh ngade2 sgt tglkn ko baru ko tau.nk majok ke, nk tonggang t'balik ke itu ikut suka ati ko la.dh xnk amik tau..nak camtu? so xmo sentap lbh2 sgt.sentap ckit xpe sbb tu tanda nyer kita or dia msh syg menyayangi between each other.so b'pada la ek nk sentap2 tu.burok muka ko tau x bila ko muncungkn mulot cam muncung itik kak esah kat kmpg tu..!!

8) Kekasih egois?

           Aku plg meluat ngan org yg egois tinggi tahap gaban ni.ego tu mmg suma org ada sbb nk jaga maruah & air muka kita.tp klau dh over ego mmg xley blah r.dia ada wat silap atau pun x, kita jgk yg kena minta maaf dulu @ tunduk sembah kaki dia mintak ampun la bagai.klau kita xwat camtu haram dia xnk ckp sori skalipn.selalu lelaki la camni.ego tgi sgt pastu mula nk menyakitkn hati pasangan dia.klau org tegur tau plak dia nk melenting, dh perangai cam tuttttttt dgr jela bila org nk bg teguran.tok kebaikkan jgk kan?
 
9) Kekasih kedekut

           Ada jgk tau org yg jns kemut gler ngan duit or apa2 jela.ntah skola pondok mana ntah dia dididik supaya jadi kedekot tahap karma camtu.xkan ngan kapel sndr pn ko nk b'kira sgt?setakat blanja mkn minum kat gerai tepi jalan tu pun ssh nk keluar duit mmg nk kena hempuk ngan batang galah r tu.selain family n diri sendiri, org lain cam kwn or kekasih kena la jgk blanja skali skala tp jgn ler selalu nk blanja plak smpi naik lemak ok?
 
10) Kekasih cukup pakej?

           Alang2 ni point last tok entry arini so kita cari hepi ending gitu k? sape yg xbangga smpi koyak rabak lobang idong ko sbb terlalu bangga ada kapel yg cukup pakej.klau yg jantan nyer punya la ensem, macho, puteh melepak, badan ketak2 plak tu.klau gurl plak nk yg stok yg cun melecun je, body shape perfecto, xksh la free hair or pki tudung asalkn mmg letop muka nyer or suma benda yg baik2 yg kita nk ada kat kapel kita tu.klau g jejalan kemain lg ko kepit lengan si dia semata2 sbb bangga ada kapel super hot or super beautiful.yela org ada suma pekej ni sape je xnk tol x?lg2 klau dia ni mmg fames perghhh lg ler rmi yg mencanak-canak nak kapel ngan dia kan kan kan? huhu!!
 
PS: so korang kena la tau serba serbi segala sifat & sikap si dia di sebalik wajah org yg ko pgl K.E.K.A.S.I.H tu ok?well, ok la setakat ni u'olz.arini 1st day aku tok sem baru kat UITM ni.kelas pn dh start n mula bz ngan stdy!!ok, bye2 u'olz..adios sabombas!!

8 Komen Letop!!:

. flynnNF . said...

kekasihku di menara gading !
haha.
nice one.

MiZz ChOcOLaTe said...

bile bce entry vin,,ngat blek kt kwn choc(phm2 je ea)..sowang setia dan sowang lg kasanova..choc plng cdey & cian kt kwn choc yg setia 2..(tibe2 t'emo la plak)..cian die.. huhu..

Edy Fee said...

wah post kali ni panjang giler..hehe
tp like yg pasal 'aku masih dara tu' mmg buang karen je e3dy tengok cte tu..dsh la tengok ngan abg n adik...myampah pon ade ble dia cakap..

Alvin Shah said...

yoya: wohhhh sape je kekasih mu itu? ni yg nk korek ni..haha!

Alvin Shah said...

mizz: elehhhh ingat kat kwn je..kamu tu xde ehem ehem ke?haha!!

Alvin Shah said...

edy: ha'ah arini punya entry agak pnjg b'jela ckit..haha!! geram sbb xdpt nk on9 awal so lps geram tls pnjg2..haha!! vin xtgk lg citer tu..best x?

MiZz ChOcOLaTe said...

dlu de skunk dh xde..huhuhu..tp choc masih xley lpekn die sbb die mmg seorng yg setia..awk 2 lak camne haa??hihi..

Edy Fee said...

citer tu kalau tuk remaja nak insaf okey la...tapi ending macam mgarut sikit...mmg poyo la lakonan dalam tu..haha...yang plakon pompuan dia agak over dalam kate2..seram dengar

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.