السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Friday, 21 January 2011

Bila ex-lover..

                “I love you soooo much dear, muah muah muah”.What the..? camni ler ayat2 jiwang karat yg dh biasa sgt kita dgr klau org tu tgh hangat b’cintan-cintun sehangat taik unta kaedah nyer kannnn?gugur bulu aku satu badan sbb geli nyer pasal.cewah!! mentang2 aku tgh solo skrang ni dan dan ler aku ckp geli. Klau aku ada kapel cam dulu ayat camtu jgk yg aku dok guna.opss kantoi!!
                Tapiiii bila hati dh mula naik menyampah, meluat gler, b’bulu tahap karma, sebelah mata xbole pandang haaaa mula ler ko nk b’gado je tiap kali b’jmp or contact2.serba-serbi ler suma xkena.ada je hal.itu ler, ini ler.argh!! so last2 break.abes citer!! Sah2 ler ko xnk ada apa2 lg hbgn ngan ex ko kannnn?so jom kita usha apa yg slalu t’jadi bila ex ko..
Muncul kembali..
                Sometime ada org rasa annoying & kekadang tetiba rasa rindu plak kat ex bila t’kenangkn pahit manis time msh kapel ngan si dia dulu.lagi2 ex kita tu 1st lover kita.mmg lg ssh ler nk kikis perasaan syg yg pnh kita bg kat dia dulu.mcm2 cara bole ex kita tu muncul blk.t’serempak kat memana, sms or koling2, msg2 kat facebook or lain2 sosial web yg ada.ada org akan ignore kan je ex dia tu sbb hati dh hancur or ko dh ada lover lain.ada plak yg akan layan ex dia tu tp tu pn cam nak xnk jela.ermmm..
Kacau daun..
                Yang ni mmg part plg menyirap klau t’jadi u’olz!!ok, katakn ko dh jmp someone yg ko dh jatoh hati.then ko pn dh tkr2 no fon la bagai tu.so slalu ler korang b’sms or koling2 tapiiiii tetiba bila ko check facebook, myspace, frindster, twitter, or pape jela ko t’nmpk ex ko ada jgk dlm wall post org yg ko suka tu.ko plak gigih baca wall post ex ko tu.makin menyirap ler ko kannnn? Klau ada dpn2 mata, cam nk sula je montot ex ko tu laju2.hawau kan ex ko tu?tapi lg menyirap klau org yg ko suka tu tau dia tu ex ko.tp dia msh layan!! lg ler berapi kepala hotak ko tol x?
Nak on blk..
                Well, yg ni xsuma bole terima.kekadang ada yg bole t’sangkut blk ngan ex dia tu.ada plak yg wat dunno je.ada jgk yg maki je trus!! dulu dh mintak break pastu nk blk plak.jilat ludah sndr ke?ko hengat kapel ni cam anak patong? Klau nak ko amik, xnk buang gitu je.bnyk chantek!! So pikir2 la sndr ko nk terima dia blk atau x.hak masing2 kan?kena tgl lg padan muka ko.sengal sgt sape soh? hak tui..
Sound-sound plak..
                Hotak dia nk sound2 org.bajet bgs sgt ke? hamboiii.kemain lg ek? Maybe ada mcm2 sbb dia bole sound ko.1st dia msh xpuas ati sbb apa korang break dulu.2nd dia menyirap sbb nk tuntut janji yg pnh ko b’janji ngan dia dulu. 3rd dia ingat ko nk caras future BF or GF dia, 4th mmg saje nk lepas geram kesumat kaedah nyer, 5th saje nk bangga2 konon2 dia dh dpt kapel dulu ngan org yg ko syg!! What the..? elehhh..ckp je “ada aku kisah?”.muka pecah umah.verangan je lbh.kelas ko maria!!
PS: so mmg bnyk lg hal yg bole ex ko tu wat secara sengaja atau pun x.tp yg pntg cara ko handle situasi tu.jgn ko jd murah sgt nk layan or terima je apa kata ex ko tu.ada akal pikir bebaik ok? k la, aku nk lepaking sekitar melaka arini.adios sabombas!!

7 Komen Letop!!:

aqilah said...

aqilah plg benci kalw de owg sound2 ny....egt dye 2 da bg0z sgt r....lagi2 kalw sound 2 blkg2...mmg penak0t..muke cm tongkang pecah...ade aty nk sound2 owg...huh!!!(asthagfirullahalazim)~sowy,,t'emo pulak..~he3x...

Alvin Shah said...

aqilah: tau xpe..bajet dh bgs sgt la kannn nk sound2 org..haha, xpe skali skala emo kata nyer..huhu!!

MiZz ChOcOLaTe said...

mmg geram kn lau ex kacau daun@muncul blek..pastu lau pg ngan sape2 msti die tau.. dh prngai mcm tuuuuuuuuuuuutttt..de ati nk sound2 owang..GERAMNYEEEEER!!mcm nk rejam smpai mati jerk...

park kim joon said...

iz pling xskew kalo ex kaco daon..aper kes...da xder ap2 still nk bajet adew ap2...ape cer...dlu wat hal..then nk kaco2 lak...

Alvin Shah said...

mizz: wahhh dh pandai marah skrang ni kata nyer..haha!!u pnh kena ngan ciri2 yg vin bgtau tu?

Alvin Shah said...

iz: suma org mst rasa sama je mcm kita.xsuka org kaco daun tol x?jd pak haji sgt..haha!!

MiZz ChOcOLaTe said...

mmg penah kne..nseb bek sowng jerk,lau rmai mau tension pale den nie..

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.