السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Saturday, 15 January 2011

Tau-tau je ko!!

                Salam 1 cendawan (Dr.Rozmey harus ler t’sedak2 kaedah nyer) kepada  kak gayah serta abg meon yg sedang baca entry arini ok? erk..!! sebenar nyer aku t’lepas nk post entry smlm.xsempat ler.bz glerrrrrrrrrrr..!!arini aku akan post 2 entry skaligus tp 2nd entry aku post later la ek sbb nk cari ilham kata nyer kannnn tp arini jgk aku post, pomise!! huhu..
                Well, arini aku nk “ce citer” ckit (statement fofular citer hantu kak limah blk umah) ttg isu bila kita ni kekonon jd “public figure” ni.suma benda yg kita wat suma org notice & ada je nk komen kaedah nyer kannnn? Aku citer ni b’dasarkn pengalaman yg pnh aku lalui since dulu2 until now.bkn nk bajet howt la bagai tu u’olz!! tp dh mmg sejak azali jd perhatian org.nk kata aku artis pakej xde, nk kata aku menteri xminat politik, nk kata aku howt jauh panggang dari api.so pe masalah nyer ek? Fening langau aku klau dipikirkan blk.
                Korang penah x lalui situasi bila apa je yg korang nk wat atau dh wat org akan ckp itu ini bla bla bla? bkn diaorg ngumpat kita tapi diaorg always notice @ alert apa je yg NEW kat diri kita.contoh cam potong rambut style baru, beli baju baru la bagai suma tu.so nak sng citer apa yg lain dari kebiasaan kita org akan tegur punya ler. Ada yg tegur +ve (kembang kempis lobang idong kena puji) tp ada gak yg mulot cam longkang t’sumbat bg komen –ve.hawau tol..!!
                Kekadang klau kita ada wat benda baru t’pikir2 nk sorok gler2 je klau bole ler kaedah nyer tp diaorg suma ni tetap tau jgk.gosip celah mana ntah diaorg dpt korek.ada je sumber2 yg tau pasal kita ek?rimas siot..!!  tp cam aku ni mmg xbrape suka klau org notice sgt apa yg aku wat.suka low profile je (wahhh statement letop!!). bkn suma benda kita nk org notice pasal kita cuma biarlah benda yg perlu je diaorg bole amik tau.klau setakat seluar dalam kita kaler apa pn nak tau ssh ler kak gayah oiii.mau meroyan ko kannnn?erk..!!
                Bila slalu jd camtu kekadang bila nk wat something new kita kena pikir smpi 50 kali.nak wat ke tak? Nak wat ke tak? Adehhhh.tp klau kita pikir2 kan blk, sebenar nyer org sekeliling kita tu sedar akan kehadiran kita tol x?makna nyer kita ni bkn tunggul.ada certain2 org lain plak klau dia wat apa pn tp suma org wat 2 xnmpk je. Kesian la plak ek?ermmm kita yg selalu org dok tegur ni nk ckp camner persoalan camni? Ko nk b’syukur ke atau tak?better org notice ko ke atau wat2 xnmpk ala2 bayang2 gitu?
                Ntah la ek kak gayah oii.muntah darah klau asyik dok pikirkan hal ni.so solution nyer lantak la org nk notice ke, nak tegur ke, nak hentam kita ke asal jgn lebey2 sudah.over sgt kang ada gak aku sumbat mulot ko ngan batu giling.bole geng ngan ning baizura.kan mulot dia saiz XXL..!! haha.
PS: so lantak la org nk ckp apa pun tol x? Kira disedari jgk la kehadiran kita ni gamak nyer kannn? bkn tunggul atau sekadar melukut ditepian gantang kaedah nyer u’olz.i loike that statement!! So xyah ler nk amik port sgt mulot2 org ni.dia jelez ler tu kannn?so setakat ni jela u’olz.mlm nti aku post 2nd entry sbb entry ni tok smlm punya sbb aku xsempat nk post.mlm kang aku post entry tok arini punya ok? usha2 ler lagi mlm kang.bye2 u’olz.adios sabombas!!

2 Komen Letop!!:

muhammad aizat said...

abg:papa gosip ni mmg slalu diperhatikan org..
:)...x gitu abg.?

Alvin Shah said...

ejat: mana ada camtu..opss!! dengki..!! wekkkk!! haha..

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.