السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Saturday, 8 January 2011

S+A+Y+A+N+G


Cuba korang ckp ngan aku manusia mana yg xde hati & perasaan dlm dunia ni?jahat cam jembalang skalipun mst ada perasaan syg tol x?manusia mmg dicipta tok memiliki perasaan ksh & syg sesame manusia, haiwan serta hidupan yg lain.erti syg yg ko tau ckit2 pikir nak mengenyam ala2 aksi gatal kak gayah nk ngorat jantan2 muda gitu.blk2 nk ehem ehem ah ah ah tut tut je kannnnn?(opss). nak salurkan perasaan syg tu mst la ngan cara yg halal so kena la kawen dok kepit2 manja atas pelamin tu.zaman skrang ni rmi yg dh kawen tp TAK nikah kannnn? dpt anak “harun” buang merata2 cam plastik sampah je ek?kejam lg keji tu u’olz!!
Klau dh syg, segala apa yg dia wat kita akan amik brt, ssh sng share sesame, klau dia down kita bg moral support.klau dia ada wat silap kita tegur.klau tegur tu bkn nyer kt nyampah tp itu nama nyer syg.klau kt ni diam cam org bisu je if dia wat pape silap pn kt wat muka sposen je, yg tu baru ler nama nyer xsyg. ko nk tonggang tebalik ke, nak tebongkang ke itu lantak ko la.so ni ler antara org2 yg kita syg (mostly) seperti..? jeng jeng jeng!!

                                         Mata air

Hamboiii sengih2 ko ek bila dgr mata air?suka ler tu!!trus stim ko kannn?nakal!!ahaks..sape je yg xsyg BF or GF oiiii.? kemain ssh nk tackle xkan ler xsyg tol x?duit, masa, tenaga abes ko guna semata2 nk pikat hati si dia.jaga bagai ko menatang minyak yg full ok.nk jentik pn rasa cam b’dosa sgt.syg tu bole tp b’pada2 ler.jgn syg memPIG BLIND (babi buta).konon2 syg nyer pasal body kena aqiqah!!

                                Family

Syg kat family lg mulia daripada semua2 yg ada kan kan kan?.klau xde mak ayah, kita xkan lahir la kat muka bumi ni u’olz.ko xkan dpt nk syg mata air ke or sape2 jela.family ni t’masuk la mak, ayah, adik, akak, abg, atok, nenek la bagai.gado camner pn kita xkan t’putus bak kata pepatah “bagai air yg dicincang xkan putus kata nyer kannnn” (memandai je aku tambah2 lak pepatah tu)..haha!!

                              Angkat

Apa yg angkat? terangkat? opss!! xdela, ko ni dasar hotak kuning b'karat tol.nyampah aku!! Sape ada abg, akak, mak, ayah serta adik angkat? Sape ada salah sorang calon td, sila senyum bg nmpk gigi suma..hehe!! suma org ada pandangan b’beza ttg isu b’angkat2 ni.bg aku, if aku accept someone jd adik angkat or apa2 title la aku akan buang title angkat tu.xnk ada istilah angkat2 lg.aku xsuka.so bila title angkat dh buang, tu membuatkn rasa tggjwb tok care sama je ngan adik bradik kandung aku sndr.klau aku mrh tu sbb syg, tegur tu jgk sbb syg, klau aku wat camner pn tu suma sbb syg.tp once dia ada wat salah dan aku dh tegur n sejujur hati mmg aku xsuka kelakuan or apa2 jela aku akan trus diam seribu bahasa n xkan ckp pape lg.amik masa nk heal.itu aku!! Aku pantang org kata TAK pada aku, xsuka org janji cam hawau ngan aku, xsuka org syg aku atas sbb lain dan xsuka gler org yg aku syg tu TAK RETI HARGAI aku.mmg pantang yg amat!!

                            Skandal

Goblok la syg skandal..!! aku bebulu betol klau aku dgr org ada skandal2 ni.nmpk sgt ko mmg jahat. Ada kapel tp nk pasang yg lain plak.ehhhh ko mmg jahat la abes citer.pantang nenek moyang aku tau benda2 jadah ni.(emo dh ni..cam org dtg bulan plak). motif ko ada skandal? ko ingat ko dh bgs sgt? dh perfect sgt nk ada skandal2 ni? klau ko hipokrit kata xde skandal padahal ada, sumpah idup ko xkan berkat dunia akhirat sbb aniaya org lain.nak je aku tapak2 kan muka diaorg ni ngan boot aku ni tau.kang dh geram sgt aku sumbat je trus boot dlm mulot.bg rabak mulot tu br puas ati..!!

                           Kawan

Aku pernah tls entry pasal kawan kan?tu pun klau korang ingat lg atau penah t’baca la kannn.kwn ni bg aku ada 4 jenis semua nyer.”kenalan”, “kawan biasa”, “kawan baik”, “kawan sehidup semati”. t’pulang la korang nk syg sebnyk mana kat 4 jenis kwn yg ada kat muka bumi ni.tp slalu nyer klau kwn antara laki n pompuan klau t’lalu syg mst kawen someday.mst segan bila mlm pertama kan? yela kwn rapat kot dulu tetiba jd laki bini. Contoh situasi kwn yg kawen jd laki bini dimlm pertama - “syg meh la sini..”, “ala habanggg ni, ayang malu la hik hik hik..”, “malu aper? kan kita dh kawen, cpt la kata nk tut tut!!”, “ alaaa nakal tau!! habang pusing la ngadap sana dulu..nti kiah dtg slow2 k..hik hik hik” (trus tutup lampu)..haha!!

PS: so syg tu bole t’bahagi kepada bnyk jns org.cuma syg tu biarlah b’pada2.syg biar ikhlas.syg biar kekal selama nyer.tp hanya syg kat org yg perlu je.cam skandal TAK PAYAH!! Ko ngan skandal ko g terjun lombong..syuh syuh syuh!! Satu lg syg mata air tu agak2 la weyh. xmo lebih2. kang over dpt anak “harun” plak. Ok la u’olz, dh panjang bebenor dh aku dok bebel ni.kang juling plak bijik mata ko.kesian.dh cacat.ley daftar OKU.so jom layan lagu kat bwh ni.nk melalak sama pn boleee.ada lirik kat dlm video bwh ni..”klau berpacaran"..adios sabombas!! (dgr n baca lirik tu betol2 – aku tujukan kat kapel2 yg mencanak-canak over dlm b’cinta..wekkk!!)
video
(nyanyi2 jugak..hayati lirik tu..tapak2 muka ko kang!!)

9 Komen Letop!!:

muhammad aizat said...

abangg..adek mintak maaf kalau ade wat salah pape kat abang..

!!- a.y.u -!! said...

hai i've tag u to join GA... =)

aqilah said...

aqilah sokong pe yg vin 2lis 2....agy2 sesape yg byk skandal b'sepah sane sini 2...eee,,geli nyew...

Alvin Shah said...

ejat: abg dh maafkn..abg xnk ckp lbh2 kat sini.nti abg txt or kol adik k..

Alvin Shah said...

ayu: thanks 4 leaving ur comment here..GA? what's that? tag me where?

Alvin Shah said...

aqilah: mmg kena sonong pun..hehe..wahhhhh bgs la u ni xde skandal..gud girl..camni la muslimah sejati..ahaks!!

Edy Fee said...

post kali ni nampakmcm siyes sikit..hehehe...tp mmg betul sal scandal tuh....rase dyorang bagus sangat nak bajet ramai orang terhegeh-hegeh kat dia..hurmmrmrmmhantam agy!!! (emo jugak)

Alvin Shah said...

edy: ala skali kot seyes..variasi kata nyer..xmo la asyik dok melawak je..huhu!! nyampah gler org yg bajet bgs ni.konon rmi nk t'hegeh2 la kat dia..hak tui..kasanova la konon? g terjun lombong la..nyemak je kat muka bumi..grrrr!!

Edy Fee said...

hahaha..emo betul...rilex vin..nanti kedut seribu muke tu tension...kalau jumpe org camtu, bakar je..tak payah fenin kefala

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.