السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Thursday, 6 January 2011

Memori


           Wah wah wahhhh..!! kemain mencanak-canak lg korang gelakkan aku pasal entry smlm kannnn? aku tls entry tu sbb nk merintih nasib kaedah nyer pasal tragedi suwei yg t'jadi diawal sem baru aku kat UiTM aritu.ingatkn dpt ler simpati u'olz suma tapi harammmm..!!gelak plak yg aku dpt? ohhh tidakkk!! ku pasrah gitu tp korang mmg tau..keji!! huhu (sentap 2.5 percent). actually aku xksh pun asal korang rasa hepi n t'hibur baca benda alah tu ok la walaupun sbnr nyer montot aku ni msh rasa kebas2 manja gitu sbb jatuh t'kangkang dlm toilet aritu.

          Arini jom kita patah balik zaman kita muda2 jahiliah gitu.tajuk pun dh memori so apa lg klau bkn nk wat flashback kannnn?bkn nyer flashback bila ko nk b'sunat la, ko akil baligh la bagai.xmo citer kejadah tu suma.ni kita nk "ce citer ce citer" (statement fames citer hantu kak limah blk umah) pasal benda alah yg fames time kita kecik2 tu tp bila kt dh beso panjang ni dh jarang2 kita dgr or dh xwujud langsung dh kot?ntah ler u'olz.jom kita check one by one starting from..? jeng jeng jeng..

1) Makanan & minuman

           Ingat lg vico? ovaltine? susu fernleaf? haaaa..zaman2 aku memuda jahiliah dulu (sbb lahir tahun '87) benda alah ni ler yg fames famis famus gitu!! bukak TV or selak sotkabo mst ada je iklan tok promote benda2 alah ni tau. t'pampang kemain beso lg smpi santak satu page sotkabo tu klau bole!! aku t'ngiang2 lg iklan susu fernleaf tu, ada sore jantan tino tgh dok b'bual ttg lembu2 kat New Zealand ada lbh 2 juta!! ingat2 blk cam bodo je iklan tu.tp bodo2 pn aku g beli gak nk melantak susu tu.haha!!

2) Permainan

          Haaaaa ni sape xtau mmg sah2 ler korang mmg kurang ksh syg gituuuu!! (melainkn yg xmampu nk beli la kannnn..sori).keji sungguh statement ko klau ko ckp xpenah dgr!! mak ayah kita mst pnh belikan tok kita.pnh dgr tora? dingdang? jojo? dulu tu, klau t'nmpk iklan kat TV tentang tora atau dingdang perghhhh menggeletik nyawa aku nk g beli mainan dlm kotak tu.beli dingdang klau xsilap ada coklat bulat2 kan?sedapppp..!!klau dpt beli jojo plak hamboiiii dh kira kaya dh tu.satu kotak RM2!! hehe..

3) Pakaian

           Time kecik2 lu, mmg fofular abes la brand2 cam kiki lala, rocky, kiko tol x? kiki lala or kiko fames ngan design baju kanak2.tp yg rocky tu klau xsilap aku brand spentot kot (xsure klau ada baju or seluar brand rocky).ingat ke x rocky yg mana satu?alaaaaaa gamba rocky tu beruang tgh bergaya mcm org tgh boxing!! haha.bangga tu pki spentot rocky. klau bole siap nk tayang2 kat kwn2 kelas brand rocky tu.ingat2 blk citer tu ya ampunnnnn cam sengal pn ya.brand spentot pn nk tunjuk2 adehhhh..

4) Kartun

           Yang ni lg ler klau xpnh dgr mmg aku nk hempuk ngan btg galah or hempas laju2 kepala ko kat dinding nak? klau t'lps tgk kartun2 ni mau meroyan kita satu hari.muka nk ketat.mulut nk muncung cam itik.ingat yokies? usop sontorian? kluang man? tomatoman? cyber cop? jet man? power ranger? ultraman? thundercat? dash yankuro? anak-anak sidek? doraemon? gaban? ehhhhhh ada bnyk lg ler.aku dh fening2 lalat nk pikir suma tajuk citer2 tu.tp dulu sumpah aku suka gler tgk thundercat!! alaaa ayat fames citer tu "thunder!! thunder!! thundercattttttt!! (sambil ckp ayat tu dan dan ler jgk pedang kontot jd makin panjang) opss..korang jgn otak kuning lak dgr kontot2 jd panjang2 ni..haha!! oh lucasssssssssss!!

5) Musim

           Aku xtau nk kategori atas nama apa suma benda alah ni.so letak jela musim.halal sudah!! haha..ingat lg musim yg b'tukar2 ikut mood cam main gasing pangkah la, main kete tamiya la bagai.tu suma sbb pengaruh kartun2 tu la.time dak2 mencanak-canak nk main gasing pangkah sbb citer anak-anak sidek la.pastu citer kartun dash yakuro fames mula la dak2 ni tukar mood gigih main racing2 kete tamiya..pape ntah ek?haha..dulu klau main gasing pankgkah mst nk gado, nanges or ngadu kat mak klau gasing kena pangkah smpi t'belah dua..haha!! bodo tol..!!

PS: ingat blk zaman2 kita kecik2 kesat ingus pn pki baju gitu (opss terasa aku), cam nk patah blk je zaman2 tu.rindu zaman2 tu.tp dh beso panjang ni kita dh makin lupa suma tu.masing2 nk cari kapel la, nk keje la, nk blaja la, nk kawen la nak ceraiiii pun ada..huh tragis sungguh!! ok la u'olz mst u'olz tgh t'menung2 suma citer2 lama korang kan? verangan la puas2 yea.kanda mau tido sbb ngantok lak..so, adios sabombas!!

8 Komen Letop!!:

muhammad aizat said...

vin:dindang tu sampai sekarang kot ade choc bulat2 tu..hahha..

Edy Fee said...

mmg teringat balik sume tu.bab permainan ade 1 agy yang femes...bayblade tak cilap..hehe gigih amik talam or kualli mak nak wat gelanggang mcm dalam tv tu..hehe
funny..!

MiZz ChOcOLaTe said...

ala vin..relax ar..jngn ar majok,nnti buwok mke 2,xde sape lak yg nk..hahaha..gurau jerk..
lau citer psl memori nie choc pling ske kartun cardcaptor sakura,ngan doremon mmg best giler..p'mainan lak se dlu slalu bli tora ngan jojo(tiap2 ari lak tu)..hahaha..gigihkn..bile xdpt jerk nangis..haha..bnyk kantoi..

Alvin Shah said...

ejat: oh yeke choc bulat2 still ada lg smpi skrang?haha..suka gler tau abg melantak choc tu..haha!!

Alvin Shah said...

edy: cam pnh dgr bayblde tu..vin pn ingat2 lupa lak..huhu!! mmg best klau ingat blk zaman kita kecik2 lu..ada je benda yg kita nak ek?haha

Alvin Shah said...

mizz: haha..vin xdela nk majok..nti muka cpt kedot..xmo r..haha!! ha'ah lupa lak card captor sakura..vin pn suka..opss kantoi..!! dulu dpt jojo mmg heaven gler..brg branded ckit..yela compare ngan tora & dindang..huhu

MiZz ChOcOLaTe said...

ngatkn choc jerk yg ske katun 2,vin pown ske gak..hahaha..kartun skunk best gak..t'utama detective conan..best giler..(>.<)..

Edy Fee said...

vin: yup..n sanagt suke bace bile vin post sal childhood ..mmg exited nak bace...truskan post yang menarik sebab edy sentiasa follow (sebab dah takde kje lain kan)

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.