السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 16 January 2011

Bila aku..

                Assalamualaikum..wahhh!!  1st tyme aku mulakan entry ngan alunan salam siot.sejuk perot mak ngandongkn aku 9 bulan 10 hari kaedah nyer.ahaks!! aneway, ampunnn bangat sik pada ibuk2 serta bapak2 sekalian (jd endon jap), lately aku dh beberapa kali t’lewat post entry kan kan kan? sumpah bz siot.ujung2 mgu ingatkn free tp harammm.lg bz daripada hari2 biasa ada ler.meroyan aku tau!!arghhh!!
                Tapi dun wori ler u’olz sbb aku tetap akan post entry cam biasa.lmbt2 pn tp aku pastikan mst  cukup 31 entries suma skali sbb bulan januari ada 31 hari kan?so WAJIB ada 31 entry bln ni.ok2, kang bila aku dh mula nk m’bebel pnjg sgt juling plak bijik mata ko nk baca kannnn?so pendek citer arini nk “ce citer” ckit pasal kelakuan aku bila..opss!! baca la kat bwh ni eh?
Bila aku mood BIASA:
                Klau nk tau bila aku dlm mood biasa haaaa jeng jeng jeng.sng je u’olz.aku just borak2 cam biasa, wat muka selamba badak xtau malu gitu, xreti dok diam bontot aku ni.makna xreti dok diam tu klau kat kelas kejap2 g meja kwn tu, kejap2 g meja kwn ni sbb nk borak2 punya pasal (mkn muncung itik bnyk sgt kot?).klau kat kolej kediaman plak aku mst merayap menyemak kat bilik org lain.ada je benda nk kaco budak2 kat level tu.i loike..huhu!!
Bila aku mood SEDIH:
                Yang ni lg senang klau nk detect u’olz.klau ko dok sebelah aku mst korang notice aku jd agak senyap cam org mati anak je kaedah nyer, muka monyok cam taik unta, bila ko ckp ngan aku tapi aku cam nak xnak je jwb blk. pastu aku mst t’menung jauh ala2 verangan pun ada jgk..haha!! senang kan nk detect? 
Bila aku mood MARAH:
                Yang ni korang hati2 ler sbb korang mst xsuka bila aku dlm mood ni.yes mmg rmi yg tau klau aku mrh aku jd pendiam gler khinzir (ayat sopan ckit.nk je ckp babi td.eh, dh ckp babi pun..haha!!). klau aku diam tu aku msh t’kawal lg tapiiiii bila aku dh start mrh tahap dewa dewi haaaaa abes ler suma org sekeliling kena mrh ngan aku.xkira ler ko tu sape.ko tu muda ke, kerepot ke, kecik ke, beso ke, tinggi ke, ketot ke, senior ke, junior ke, satu batch ke, ada aku ksh? abes suma kena hentam.so jgn tegur2 aku time mood camni ok?
 Bila mood Happy:
                Sumpah yg ni lg senang nak tau u’olz.aku jd extra pot pet pot pet!!mmg b’darah ler lobang telinga ko klau dgr aku ckp xbenti2..huhu!! suma org aku nk ajak b’bual klau bole.pastu aku plak mmg jns suka kaco @ menyakat org so mmg makin letop gedebas gedebus ler aku kaco org tu.suka tgk org “menderita” sbb aku gigih dok kaco non-stop..haha!! jahat kan? ada aku ksh? haha..
Bila mood STIM:
                Astaghfirullahalazim..ohhhh baca je ayat stim t’beliak bijik mata ko kannn? dasar hotak kuning..haha!! xmo citer mood ni.biarlah rahsia..haha!! nk tau? Jom kawen ngan aku (opss!!).

PS: biasa la setiap org ada perwatakan masing2.ada time mood kita ok n ada time plak mood kita cam taik.so pandai2 la kawal emosi (cewah padahal aku yg t’lbh emo klau mood xmenentu kaedah nyer!!).anak dara xmo emo2 ok!! sumpah xde sape nk kawen ngan ko nti.jd andartu gersang sangap ler ko smpi ke tua..haha!! ok la u’olz.c u later.adios sabombas!!

6 Komen Letop!!:

baby_rra said...

info yg bergune !
thanks vin ! ^ _ ^

Edy Fee said...

kne check mood vin tiap2 hr la ni

Alvin Shah said...

zura: haha..b'guna tok pe ni? haaaa..tetttt!!

Alvin Shah said...

edy: haha..xyah ler check ari2..ari2 vin hepi je..huhu!!

Nurbasyiruain said...

haha.. funny!! vin , camne mood vin time vin demam kew ape kew?

Alvin Shah said...

nurbasyiruain: haha..thanks!! mood vin time dmm? apa lg..tido je..haha!! xde mood trus..huhu!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.