السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 16 January 2011

Papa Gosip pegi zoo

                 Wah wah wahhhhh ni 2nd entry tok arini.yahoooo!! kena post 2 entry skaligus sbb smlm xsempat nk post la u’olz.arini aku free gler plak kaedah nyer.so bnyk ler masa nk tls smpi bengkok2 jari aku ni kak gayah oiiii.well, entry kali ni aku xmo pot pet pot pet pnjg lebar so aku str8 to de point je ok?
                Smlm (sabtu) gigih aku b’jimba g zoo melaka kata nyer.tetiba dtg plak mood budak2 nk pegi tgk menatang kat zoo gitu.rindu kat monyet (nyet nyet nyet!!), gajah (bau bacin taik busuk!!), harimau (tido je time aku dtg tu, pemalas!!) dannnnn cuci mata ler apa lg u’olz.kan rmi org kat zoo tu.wahhhh motif pegi zoo? tgk menatang ke tgk org? opss!! haha..
                Actually aku janji ngan mmbr nk gerak kol 10 pagi.well, biasa la aku kan diva t’hangat malaya so bgn tido je dh kol 11, gerak g zoo kol 1 ptg.haha!! janji mcm tuttttt!! sori bkn sengaja.ngantok kot.xsedar langsung.bla bla bla aku otw amik mmbr kat umah sewa dia.then b’mula la perjalanan ku ke zoo melaka (sambil wat muka senyum bg nmpk gigi suma).
                Tetiba plak mmbr aku ni kebulur nk mamam plak kaedah nyer.singgah ler tesco kat cheng.melantak KFC.aku ni badan je nmpk slim solid molid gitu.mintak dinner plate trus ko!! 3 ketol ayam (memilih nk ribs ngan chicken breast je).kwn aku tu plak bdn ala2 baby hippo tp order setakat snack plate je dh t’mengah2 nk sumbat ayam dlm perot.huhu!!last2 aku jgk yg rembat ayam dia mkn dlm kete after that!!
                Haaaaaa korang nk tau x? time aku kat tesco tu aku nk g beli brg ckit kata nyer.kecoh sgt nk beli itu beli ini smpi t’tinggal kunci kete kat kedai.menggelabah aku cari kunci kete cam org ilang anak gitu.time tu plak aku tgh order KFC.akak KFC tu cun melecun ler jgk.dia sengih2 je tgk aku.pesal ntah? Mmbr aku tu ada kat blkg aku (beratur nk order KFC).time aku gelabah nk cari kunci kete tu, bole plak akak KFC tu dok perhatikan aku lari ke hulu ke hilir.dia xamik order lansung mmbr aku tu..haha!! bila aku dh jmp kunci kete tu, aku trus dtg blk ke kaunter KFC td.baru ler akak tu continue amik order mmbr aku tu.sentap mak hayam kwn aku tu..kesian!!
                Then ktorg gerak ke Makhkota Parade (MP) plak.padahal nk g zoo ni.ntah bila nk smpi xtau ler.menyirap aku!! mmbr aku tu nk g jmp kwn2 dia jap kat MP.so aku drive g MP tgu 30 min dlm kete smpi t’tido kebosanan.bla bla bla drive blk ke zoo.tap tup tap tup dh smpi zoo!! yeahhhhh!! Satu kepala kena bayar RM7+bwk camera kena RM 10 lg.what the..? (mahal).tapiiii, aku kan handal bab2 nk lepaskn diri ni.aku sorang je g byr tiket aku & kwn aku tu, then aku soh dia dok tepi wat muka selamba sambil cover camera.aku pesan soh wat muka seposen je nk lepas pak guard pintu masuk zoo tu.tetibaaaaa, kena tahan pak guard tu. Dia tanya something..“dari mana ni?”, “saya dari UiTM Melaka”, “ ohhh..”, “nape tanya eh abg?” (dlm hati – sbb aku xbayar harga nk bwk masuk camera ke?), “xde apa2, saje je wat survey”..fuhhhh lega aku siot.ingatkn nk kena maki ler td..haha!! ktorg masuk zoo ngan relax n hepi sbb xpayah byr harga camera tu..haha!!
                Ktorg mula menjelajah zoo melaka yg beso gler tu tok tgk menatang yg ada satu per satu.sambil2 tu sempat ler aku posing amik gambo ngan menatang2 yg ada kat situ..
(tgk zirafah yg "besar" la sgt tu)

(tgk atok babun yg ensem)

(tgk gajah yg "wangi" la sgt tu)

(tgk buaya yg pemalas tgh relax membongkang)


(tgk lembu unik yg tgh laga2 tanduk kat blkg tu)

                Korang tau x, mmbr aku ni sangap sesgt tgk mat saleh.apa kejadah ntah taste mat saleh plak dia.aku ni lg ensem tau (kot?).. haha!! camni citer nyer, time ktorg jalan2 tgk segala menatang yg ada kat situ, ada plak 3 org mamat mat saleh.tp aku rasa bkn mat saleh kot.org ceruk mana ntah sbb  bahasa yg dia spoken tu bkn english.bahasa apa ntah aku xsure.xphm sepatah haram pun!! Ko tau, kwn aku ni paksa2 aku g amik pix ngan mat saleh tu.dia tatse kat mat saleh yg pki baju kaler biru warna rambut brunette u’olz! aku xnk kot.malu siot.last2 sbb dh kemaruk sgt kaedah nyer, mmbr aku tu snap je gamba2 mana yg dpt ala2 paparazi celebrities gitu.main snap2 je asal dpt dh cukup.ceh!! nk tgk gamba yg dia snap tu?
(tu haaa mat saleh baju kaler biru tu..wekkkk!!)


                So ktorg round2 dlm zoo melaka tu smpi la semput & gegar2 kepala lutot ktorg sbb penat sgt jalan2.ktorg blah dari zoo and then trus g jusco pulakkkkk!!  ingatkn nk trus blk UiTM.tapiiii harammmm!! Bole plak aku meroyan nk g karok memlm buta tu.melalak smpi 2 jam plak tu.aku punyer ler penat smpi t’lentok jap sambil pegang mic lg dlm bilik karok tu (tido pun nk b’gaya u’olz) haha!!then sempat lg ktorg shopping cari baju la bagai.mmbr aku plak asyik dok mengomel je sbb kaki dia sakit kasut kecik sgt. Haha!! So alang2 aku dh penat & mmbr aku tu pun dh merungut sakit kaki ktorg trus blk UiTM.dh kol 12 tipu pak guard kata aku br smpi dari Johor Bahru.tipu lg..haha!! tup tap tup tap aku g mandi2, gocok gigi trus bum bum (tido).
PS: abes ler kisah satu hari aku memenatkn diri jalan2 sana sini kaedah nyer u’olz!! adios sabombas!!

8 Komen Letop!!:

baby_rra said...

lol nape ta gtaw vin at melaka ! kebetulan baby pun at melaka ! laen kali coling2 dong ! heheheheh ! aper pun thanks sbb post entry nie ! love it !

Alvin Shah said...

zura: laaaa kan mmg vin stdy kat uitm melaka.mmg jejalan kat melaka jela..huhu!! ok insyaallah bebila kita hang out sesama ok.. aneway thanks sbb like post entry kali ni..huhu!!

MiZz ChOcOLaTe said...

klaka ar entry vin ari nie..kmbar vin pown de kt sne..hahaha..gigih tol post 2 entry ari nie..i like..

qiela said...

hahahaa..
jauh 2 gmbr mat salleh td..
baek x yah tgkp vin ooii
hehee
:)

Alvin Shah said...

mizz: haha..kisah benar ni..tiada tokok tambah citer..vin kena post 2 entry sbb vin t'lepas post entry hari sblm nyer..huhu!!

Alvin Shah said...

qiela: ada bnyk pix mat saleh tu..tp xkan nk upload suma skali? haha..lgpn kwn vin tu dia maen snap2 je..bnyk gamba yg gegar2..huhu

gadis biasa said...

wah2...tapi mat saleh tu mmg ensem ok!! ko tu yg x moh amkkb gbr "kwn" ko tu dgn dy!! isk2..x patut2 :))

Alvin Shah said...

fadhi: weyh, ko nak aku pecahkn rahsia ke sape "org" yg gigih bebenor nk snap gambo mat saleh tu? hahahaha..ko jgn..haha!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.