السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Monday, 10 January 2011

Nostalgia AJL



TAHUN
TAJUK LAGU
PENYANYI
1986
SEKADAR DI PINGGIRAN
FRANCISCA PETERS
1987
MENARUH HARAPAN
ZAITON SAMEON
1988
KAU KUNCI CINTAKU DI DALAM HATIMU
RAMLAH RAM
1989
ISABELLA
SEARCH
1990
JANJI MANISMU
AISHAH
1991
TAKDIR DAN WAKTU
MEGA
1992
PADA SYURGA DI WAJAHMU
NASH
1993
TERATAI LAYU DI TASIK MADU
FAUZIAH LATIF
1994
TANYA SAMA ITU HUD HUD
M.NASIR
1995
CINTA BERALIH ARAH
AISHAH
1996
JERAT PERCINTAAN
SITI NURHALIZA
1997
GHAZAL UNTUK RABIAH
M.NASIR & JAMAL ABDILLAH
1998
CINDAI
SITI NURHALIZA
1999
ANDALUSIA
M.NASIR
2000
BALQIS
SITI NURHALIZA
2001
MIMPI LAILA
YASSIN
2002
KELIRU
NURUL & AJAI
2003
BUNGA-BUNGA CINTA
MISHA OMAR
2004
RELA KU PUJUK
SPIDER
2005
GEMILANG
JACLYN VICTOR
2006
TERLALU ISTIMEWA
ADIBAH NOOR
2007
ITU KAMU
ESTRANGED
2008
LAGU UNTUKMU
MEET UNCLE HUSSAIN
2009
PERGI
AIZAT
2010
TOLONG INGATKAN AKU
ANA RAFFALI


           Wahhh kemain seronok korang tgk AJL yg br lps tu kannnnn?actually jujur aku xdpt tgk pun..huwaaaa!! nak tgk AJL tp dak2 laki kat sini mostly nk tgk bola plak.mmg la best layan bola tu tp alamak aiiii AJL tu setahun skali kot.bola tu bebila je bole tgk.bg la chance tgk AJL.tau2 je ana raffali tu menang.rmi yg ngamok xpuas ati la bagai.klau aku tgk bole aku join ngumpat skaki pasal result AJL tu.haha!! (dosa b’bakul2 trus).

           Jom usha antara trivia AJL yg korang maybe tau or xtau or wat2 xtau selama ni.pe yg korang tau just tgk je TV tu smpi t’copong2 mulot, dh tau result ngamok cam org t’sampuk setan pastu gosip pasal AJL xabes2 kat skola la, ofis la, kat kuliah la, warong pak abu la, gerai kak gayah la bagai kannnn..?ko ni mmg reti nk wat ketupat gendang je ek..? tapak2 muka tu kang!! huhu..(hormon xstabil bln ni, emo lebih gitu..opss..!!).
Antara trivia AJL sepanjang zaman:
1) Siti nurhaliza mmg ada vokal yg letop gedebas gedebus tp TAK penah skalipun menang kategori "vokal terbaik"!!

2) Nak tau sape yg memula guna props sejak AJL diperkenalkan? sape lg klau bkn akak montel kita aishah (1990).nk tau props aper? simple je u'olz setakat meja, lampu, gambar & beg BESAR!!

3) Band plg tamak kat AJL? asyik diaorg je masuk.nk tau sape? exist ler sape lg.(1992, Untukmu Ibu), (1994, Anugerah), (2002, Julia), (2004, Percayakan Siti)!!

4) Korang tau x? since memula AJL start 1986-2010 mst ada kategori "persembahan terbaek" tapiiii tahun 1992 je xde.kesian TV3.xcukup bajet nk beli trofi ler tu kaedah nyer!!

5) Hanya 3 penyanyi veteran penah join AJL iaitu Allahyarhamah Rosiah Chik, M.Daud Kilau dan Aspalela Abdullah..kelas ko maria!!

6) Anak2 pak zain penah berentap memeritkan anak tekak masing2 sbb gigih tepekik telolong nyanyi kat AJL pada tahun 1998 (ziana zain si kening terangkat tu lagu "puncak kasih"), (anuar zain si coverina tu lagu "bila resah")!!

7) Anuar zain pertama kali t'sembul kat AJL bkn sbb nyanyi tau tapiiii jd "pak pacak" sambil tgn kena ikat time siti nurhaliza nyanyi lagu "jerat percintaan".kesian siti hampir tarik diri pada awal nyer u'olz sbb b'depan ngan SPM!!

8) Sbb sentap mak hayam agak nyer, ratu jazz kita sheila majid xde dh mencalonkan lg lagu2 dia pas t'kandas kat peringkat separuh akhir AJL (1987) tok lagu "sinaran"!!

9) Nak tau persembahan t'baek (1987) yg paling simple tapi pelik penah dibuat org kat AJL tu? Allahyarham sudirman la u'olz.dh ler wat dlm pentas set gelap gelita pastu guna pemetik api je motif nk suluh tang muka dia je.mmg time tu dia wat muka ketat abes!!

10) Lagu "Nirmala" suma org bajet akan menang AJL time tu tp sbb nenek gemok kak pah tu jadi juri trus xmenang lagu tu.time tu kan fames ngan citer "surat layang" dahi senduk penyek tu kannnn..? org suntik badan dia ngan cecair la bagai.sah2 jadi dpn CCTV.xde pape pun, kantoiii..wekkkkk!! jom usha lagu "Nirmala" kat AJL dulu tu..jom joget jom!!

video
(sori kualiti video cam tutttt ckit.asal bole dgr dh.jgn bnyk songeh)

5 Komen Letop!!:

Edy Fee said...

wah dah agak mesti ade yang akan tulis sal AJL...hurmm kawan edy ade g mlm td...mmg kecoh sal juare tu...lpas je umum, semua orang mule keluar...hehhehe

aqilah said...

ish vin ni...asyk ckp 6me 'GAYAH' je...cian nenek aqilah kat uma 2...=( t'sedak2 dye kt cne...ha1000x..aqilah plg suke lagu pd syurga d wjh mu n lagu utk mu..=)ish!!!grm sehh sbb ana raffali menang...>:
e2 x potot t'jd....huh!!!hmm,,mgkin da rezeki dye...(+,+)

Alvin Shah said...

edy: haha..vin mmg xnk tls AJL tau memula.tp sbb vin masa suntuk nk tls entry so vin wat je entry ni.huhu!! tp plg xley blah vin siap wat kotak n taip one by one nama2 pemenang AJL since 1986-2010..haha!!

Alvin Shah said...

aqilah: alamak..yeke nama nenek u gayah gak? ayoooo harus ler tersedak2 manja dia kat umah..haha!!vin nk komen pasal layak xlayak ana raffali mng pun xdpt sbb xdpt tgk AJL.dak2 laki sini nk tgk bola la bagai..haha!! maybe dh rezki dia nk menang ler tu..

Edy Fee said...

tu la pasal...ditil tu..mane dapat info tu..rajin cari bahan ye..

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.