السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Thursday, 13 January 2011

Dulu & Kini

                 Huwaaaaa..!! dh lama rasa nyer aku xtls entry yg panjang b’jela2 kannnn? well, al-maklum ler bz u’olz.kalah artis tp sbb aku dh janji ngan korang suma nk post entry baru tiap2 hari, so aku kena jgk tunaikan janji walaupun kekadang ley wat mata aku t’kebil2 manja dlm kelas sbb mengantok tahap karma..erk!! (org lain enjoy je nk wat blog, aku ni cam benda wajib lak ek?). biasa ler hadeq2 baru up gigih beblog gitu. hanis zalikha oiiii, i cantas u nti (konfidennnnn!! sungguh perasantan).
                Xdela camtu skali, hanis zalikha ke atau ben ashaari ke diaorg tu suma dh super duper senior blogger kannn? Aku hormat diaorg sbb diaorg dh rmi gler follower.aku pn baru je sebulan wat blog Papa Gosip ni.ok la sbb profile view tiap2 hari meningkat so xdela wat blog ni ibarat hangit2 taik badak je kaedah nyer.haha!! eh jap2, pekajadah aku dok merepek je dari td ni?rasa nyer motif aku nk citer tajuk entry arini.korang ni mmg, aku dok m’bebel bkn nyer nk tegur.ceh!! tapak2 kang muka korang ngan kasut br tau.gerenti bisu seminggu!! (emo lbh, hormon xstabil)
                Ok ler, tajuk arini simple je.xperlu susah2 dok pikir smpi ting tong kepala hotak ko dgr tajuk yg berat2 persis berat badan "kak pah" kita.(sori sharifah aini, t’carut u plak).kita lupakan tong dram tu, now jom kita usha ape benda yg beza pada zaman dulu & zaman skrang ni.well, ada 4 kategori yg aku nk wat banding beza ni.haaaaa lupa lak, sblm tu sori sbb lmbt gler post entry arini.sumpah bz gler..sowieeeeeee!! so, antara perbezaan nyer ialah..
jeng jeng jenggg..
1)      Pakaian

Dulu: 
klau kita yg dok zaman dulu2 tu yg terrrrrsgt ler “maju” kata nyer kannnn, mau t’sembul bijik mata kita.yela, anak2 dara zaman dulu mmg suka bebenor b’kemban kannnn?nk pki sng je.kain batik tu just sarung n bungkuskn je kat badan dari paras “ehem ehem” smpi ler ke paras betis ko. Siap!! Jgn kata org dulu2 tu xreti nk sexy ok? tgk je baju kebaya ketat.ya ampunnnn, anak2 gadis zaman tu sgt2 ler sopan santun smpi jalan pn nk kepit t’kemut2 je gaya nyer. zaman dulu bole dikatakan org2 nyer xdela gaya muslim & muslimah sgt.cuba tgk citer P.Ramlee mana ada pompuan xksh ler pelakon ke, watak sampingan ke, org awam ke mana ada yg pki tudung? Oh tragis!!

Kini:
wahhhhhh time ni  kira ok la rmi pompuan yg pki tudung.kira zaman kita ni much better dari zaman dulu.tp ada segelintir yg pki tudung tu tp pki baju ketat gler la, seluar sendat cam xcukup kain, pki baju tayang pusat la bagai .fesyen muslimah t’lampau gitu!! Lelaki lak suka pki jeans or short je sng kan? ktorg mmg sempoi..haha!!tp rmi gak gurl yg suka pki jeans gak.

2)      Gaya rambut

Dulu:
zaman ni klau kaum lelaki xtonyoh minyak rambut smpi abes satu botol mmg xsah.smpi b’kilat2 rambut ko kannnn?kelas ko maria!! siap wat rambut gulung2 manja lg biar t’juntai comei kat dahi ala2 superman gitu.org pompuan plak suka sgt wat rmbt ikat sipot atau wat rmbt kerinting je.ala2 singa je.auuuuummm!! KEMBANG gler!! Nk sorok laptop pun boleeeee..haha!!

Kini:
zaman kita skrang ni jgn ckp ler.apa jns style rmbt mst ada nyer.pacak2 la, rmbt style pelik ala2 lady gaga la, kaler rmbt ngan macam2 warna la cam ijo, kelabu taik itik la bagai.xdela lg dh nk sanggul2 klau nk g jejalan tu.org pompuan zaman ni suka iron rmbt.  tegak semacam je. kejung trus!!

3)      Cinta-cintun:

Dulu:
perghhh zaman ni mmg klau bab nk b’cintan cintun mmg kelas ko maria!! Ajak dating tepi tasik la, pegi jejalan kat zoo negara la, dok b'asmaradana di bawah sinaran rembulan la bagai. “oh kanda, sudikah kanda b’kawen ngan dinda nti?”,”oh dinda, abg akan dtg membawa dulang2 hantaran demi kaseh dan chenta kita!!” tu dulu je gayah oiii.ayat suma nk skema.bole menyebabkn aku muntah darah seminggu klau aku guna ayat2 camtu lg..haha!!

Kini:
now? Ala sms pun bole.calling2, wat 3G, YM, MS, FB ehhhhh mcm2 lg ler. Rindu trus just sms kata rindu.mmg simple n sempoi.pemalas pn yea!! Huhu..nk feeling2 lbh kol trus.kang dh lelama sgt kol, mula la gatal.tetiba trus wat fon sex!! What the..?

4)      Masakan:

Dulu:
atok nenek moyang kita dulu mmg particular bab masak2 ni.anak dara mls trn dapur jwb nyer mmg nk kena hambat ngan penyapu ler tu.so kena la tlg kat dapur if nk ke xnk!! Klau masak lauk tu mst lauk2 kmpg je cam asam pedas, kari kepala ikan, pekasam, sambal belacan, ulam2, gulai masak lemak la bagai.mmg letop gedebas gedebus.nyum nyum!! klau bole nk jilat2 jari kaki la kata nyer sbb sedap sgt!!

Now:
alamak aiii.skrang ni guna instant mee or instant perisa je.mmg vogue kan org zaman kita2 ni?dulu smpi t’tonggeng2 nk masak kat dapur.now amik perisa instant trus je campak dlm kuali.klau ko dh pemalas sgt haaaa mula ler tu nk order McD, Pizza Hut, KFC, Dominos, Burger King tu suma.mana xnyer badan ko tu tak buntal jadi cam buah mempelam!!

PS:  well, ada bnyk lg perbezaan antara zaman dulu & kini.tp aku rasa cam dh over tls dh ni.kang pecah plak bijik mata ko nk baca bnyk2 kannnn?sori tau sbb lmbt post entry arini.aku bz gler ler.dh mlm2 ni baru free.ok la u’olz, nk mandi pasni.masham dh hehe!! adios sabombas!!

4 Komen Letop!!:

MiZz ChOcOLaTe said...

aimie pelik ar ngan pompuan dlu2,xsesak nafas agknyer diowang pkai bju ketat2..pastu rmbut lak mengalahkn cik pon..aiyaa,mata bnyk sakit lor..

Alvin Shah said...

mizz: tau xpe..nsb baek xpecah peparu..time tu baju kebaya mmg tip top kot..dh b'gaya abes la kata nyer tu..huhu!! nsb baek aimie xlahir zaman tu..klau x, sah2 ler pki bj kebaya jgk kannnn..huhu!!

MiZz ChOcOLaTe said...

lau aimie pkai camtu mmg koma seminggu(first time pkai)..hahaha..dh mcm sarung nangka..

Edy Fee said...

wah mnarik..dah macam adegan raja lawak musim brape tah bab cintan-cintun dulu n skrg ni..haha nice story!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.